Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αποστράτευσαν και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Χρήστο Καλογουλίδη

Αποστράτευσαν και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Χρήστο Καλογουλίδη

0
kalogoulidis-grafeio

Άρχισαν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική

Αποχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις από την κοινωνία, τους συνεργάτες του και τις αρχές

Μετά από τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ ξεκίνησαν και οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, με τις αποστρατείες δύο υπαρχηγών, πέντε υποστράτηγων και επτά αντιπυράρχων. Ανάμεσά τους και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Χρήστος Καλογουλίδης.

Το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, έκρινε ευδοκίμως τερματίσαντες τους αντιστρατήγους Χαράλαμπο Αφάλη και Διαμαντή Κανελλόπουλο, που κατείχαν τις θέσεις των υπαρχηγών και στη θέση τους προήχθησαν στον βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετούνται, οι υποστράτηγοι Ιωάννης Καρατζιάς, μέχρι πρότινος συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος και Βασίλειος Καπέλιος, μέχρι πρότινος υποδιοικητής του Συντονιστικού Κέντρου του Π.Σ.

Επίσης, ευδοκίμως τερματίσαντες έκρινε το Συμβούλιο πέντε υποστρατήγους και επτά αρχιπύραρχους.

Ειδικότερα αποστρατεύονται οι:

-Υποστράτηγοι: 1. Βασίλειος Κώνστας, 2. Αθανάσιος Μαργαλιάς, 3. Βασίλειος Σαξιώνης, 4. Δημήτριος Πιερράκος και 5. Χρύσανθος Αθανασόπουλος.

-Αρχιπύραρχοι: 1. Παύλος Γρηγορίου, 2. Γεώργιος Γερακάρης, 3. Γεώργιος Δελογιάννης, 4. Χρήστος Καλογουλίδης, 5. Νικόλαος Στασινόπουλος, 6. Ευθύμιος Ιωάννου και 7. Κωνσταντίνος Φαφούτης (ΥΓ).

Στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς με τον βαθμό του αντιστρατήγου και υποστρατήγου, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν.

Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε διατηρητέους τους υποστράτηγους: 1. Στέφανο Σπανέα, 2. Θεοδόσιο Δημακογιάννη, 3. Δημοσθένη Αναγνωστάκη, 4. Βασίλειο Φλόκα και 5. Χρήστο Παπαδόπουλο (ΥΓ).

Κατ’ επιλογήν για την κάλυψη των κενών θέσεων των Υποστρατήγων ΠΣ το Συμβούλιο έκρινε τους αρχιπυράρχους: 1. Αθανάσιο Σερεντέλλο και 2. Νικόλαο Νικολακόπουλο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα οριστεί ο αντικαταστάτης

Διατηρητέος κρίθηκε επίσης ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής ΑΜΘ αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης. Μιας και μόλις ανακοινώθηκαν οι κρίσεις δεν είναι γνωστό ακόμη ποιος θα αντικαταστήσει τον Χρήστο Καλογουλίδη στη θέση του διοικητή της Π.Υ. Ξάνθης, αλλά πιθανότατα να οριστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πυραγός που αναμένεται να προαχθεί είναι ο σημερινός αναπληρωτής διοικητής Δημήτριος Γκίγκης, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα νέα και γι’ αυτόν.

Ο Χρήστος Καλογουλίδης πάντως αποστρατεύεται με τις καλύτερες εντυπώσεις για το ήθος, την ευγένεια και τη συνεργατικότητά του από την τοπική κοινωνία, τους συνεργάτες του και τις τοπικές αρχές, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει προβλήματα με τη στάση και τις αποφάσεις του στο κρίσιμο πόστο που κλήθηκε και υπηρέτησε με συνέπεια.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…