Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

0
gigantes-elies


500 γρ. γίγαντες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. τοματάκια κονκασέ ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι

½ κούπα κάππαρη

Αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι. Ξεπλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσεκτικά γιατί η κάππαρη είναι συνήθως αλμυρή. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…