Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φωλιές από κιμά γεμιστές

Φωλιές από κιμά γεμιστές

0
folies-kima


-500γρ κιμάς μοσχαρίσιος

-200γρ κιμάς αρνίσιος

-6 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη

-1 αυγό

-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

-½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

-Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

-150γρ κεφαλογραβιέρα

-Πάπρικα

Για τον πουρέ

2 μεγάλες πατάτες

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

-Αλάτι – μοσχοκάρυδο τριμμένο

Πρώτα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μας. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, εκτός από το τυρί και την πάπρικα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά ,αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν οι πατάτες ή μπορούμε να τα ζυμώσουμε από το προηγούμενο βράδυ ώστε ενωθούν τα αρώματα. Πολτοποιούμε τις πατάτες μαζί με το βούτυρο , το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ο πουρές είναι έτοιμος. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μανταρίνι, τα τοποθετούμε πάνω σε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας , τα πατάμε και τα βάζουμε σε λαδωμένα φορμάκια πιέζοντας το κέντρο ώστε να κάνει λακκούβα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί. Βάζουμε σε ένα κορνέ τον πουρέ που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις φωλιές μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα το υπόλοιπο τυρί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Συνοδεύεται ωραία με κόκκινη σάλτσα ή πικάντικη κέτσαπ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…