Σχόλια 11/03/15

0
Tsalidis f-empros
Θα τραγουδάνε οι τουρίστριες το καλοκαίρι: «Θα γίνω Βα-ρουφιάνα με το σομπρέρο μου…»


Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αθήνα
Ο δήμος Αθηναίων θα αποκτήσει ορειχάλκινο ανδριάντα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, μετά από σαράντα δύο χρόνια που φιλοτεχνήθηκε και δεκατρία που δωρήθηκε, επιτέλους ο Μέγας Αλέξανδρος θα βρει μια θέση στην πρωτεύουσα της χώρας. Και η θέση αυτή είναι στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Όλγας, κοντά στο Σύνταγμα.
Αρχικά ο δήμαρχος Καμίνης είχε τις αντιρρήσεις του αλλά τελικά άλλαξε γνώμη. Κι έτσι, η Αθήνα θ’ αποκτήσει το δικό της Μέγα στρατηλάτη, Μακεδόνα στην καταγωγή.
-Κάλλιο αργά παρά ποτέ…
«Ε»


Σκουπίδια παντού
Γεμάτη η πόλη με σκουπίδια. Σκουπίδια βέβαια που και λόγω του καιρού μεταφέρθηκαν από τον αέρα αλλά και αρκετά με το νερό της βροχής. Πέρα από τη διαπίστωση αυτή όμως υπάρχει μια υπαρκτή πραγματικότητα. Ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός σκουπιδιών στην πόλη και μάλιστα στο κέντρο. Κι όταν το κέντρο έχει αυτήν την εικόνα, τότε φαντάζεται κανείς τι γίνεται στις γειτονιές.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι θα πρέπει η πόλη να καθαριστεί οπωσδήποτε διότι η σημερινή εικόνα την αδικεί. Και μια απορία: Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν περπατούν στην πόλη; Δεν κυκλοφορούν εκτός της κεντρικής πλατείας;
«Ε»


Αξιοποίηση Τσαλίδη
Γενικός Γραμματέας Ενέργειας τοποθετήθηκε ο συμπολίτης μας καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Φίλιππος Τσαλίδης.
Κατέλαβε μία από τις τέσσερις Γενικές Γραμματείες, την πλέον σημαντική. Έτσι, ο Φ. Τσαλίδης θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει τις γνώσεις του σ’ έναν τομέα που γνωρίζει κι αυτό είναι σημαντικό. Σημαντικό είναι επίσης ότι θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, ενώ αποκτά σημειολογικό ενδιαφέρον πως μετά τον Π. Σγουρίδη και άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ αποκτά δημόσιο αξίωμα στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σ’ αυτήν τη χώρα πως κανείς δεν χάνεται. Όλο και κάπου θα αξιοποιηθεί. Κυρίως δε εάν είναι καθηγητής Πανεπιστημίου.
«Ε»


Η Τρόικα ξανάρχεται
Ξεκινούν και πάλι σήμερα στις Βρυξέλλες οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των «θεσμών» (όπως τους λέμε εμείς) ή της τρόικας όπως επιμένουν να τους ονομάζουν οι εταίροι. Μετά από ένα μήνα διαπραγματεύσεων οι εταίροι «ξέχασαν» την νέα ονομασία (όταν βαφτίσαμε το κρέας ψάρι όπως παραδέχτηκαν και από το ΣΥΡΙΖΑ) και επανέρχονται στον παλιό γνωστό όρο «τρόικα» που προκαλεί αλλεργίες και ταραχές στους κόλπους της κυβέρνησης, προφανώς σε μία συντονισμένη κίνηση να δείξουν ποιος τελικά υπερίσχυσε στο Eurogroup, για όσους αμφέβαλαν.
Το μόνο τελικά που πετύχαμε είναι να έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα για τους ελέγχους, ενώ τα υψηλόβαθμα στελέχη να επεξεργάζονται από τις Βρυξέλλες τα στοιχεία που θα τους δίνουν οι υφιστάμενοί τους.
Δεν τα πήγαμε και άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι σε ένα μήνα μέσα η χώρα έχει φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας, έχει δημιουργηθεί τεράστια τρύπα στα έσοδα, εξανεμίστηκε το πλεόνασμα, χάθηκε η έστω ισχνή ανάπτυξη του 2014 και σίγουρα θα χρειαστεί τον Ιούνιο και νέο Μνημόνιο (ήμαρτον, συμφωνία ήθελα να πω)…
Άξιζε τον κόπο όμως πράγματι για μια τέτοια επιτυχία!


Διαπραγμάτευση
Αυτά δεν είναι υπερήφανη και ισότιμη διαπραγμάτευση. Είναι φθηνός και αυτοκτονικός «τσαμπουκάς» έξω από κάθε έννοια δεοντολογικής διπλωματίας.
«VEN.KAR.»


Δάσκαλε που δίδασκες…
Ήταν 2 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2011, όταν ο τότε καθηγητής και νυν υπουργός Οικονομικών Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης σχολίαζε την πρόθεση του Γ.Α. Παπανδρέου για δημοψήφισμα: «Εν συντομία, ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας στις επερχόμενες διαβουλεύσεις επί των λεπτομερειών της ‘’Συμφωνίας’’. Ότι με την απειλή του λαϊκού ‘’όχι’’ θα πετύχει καλύτερους όρους για την χώρα. Ότι το δημοψήφισμα αποτελεί εργαλείο για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις από τους ξένους. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Απολύτως τίποτα». Προφανώς κάτι έχει αλλάξει από τότε, γιατί αυτό κάνει η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, όταν απαντά, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών, τι θα κάνει αν απορριφθούν από τους ευρωπαίους όλες οι ελληνικές προτάσεις: «εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες. Αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα». Ξεκάθαρα πράγματα.
Χ.Δ.


Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις;
Για τρίτη μέρα χθες συνεχίζονταν τα προβλήματα στην εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε πολλά σημεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς τα συνεργεία της Digea δηλώνουν αδυναμία να μεταβούν στον πομπό της Θάσου και να αποκαταστήσουν την βλάβη «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών», όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Πριν δύο εβδομάδες η ίδια εταιρεία, που ανάγκασε τους περισσότερους Έλληνες να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές που πιθανώς θα χρειαστούν αναβάθμιση σύμφωνα με νέες πληροφορίες, διατυμπάνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή «εποχή» της τηλεόρασης. Στην ανακοίνωση αυτή, μάλιστα, η Digea ανέφερε ότι παρείχε «ένα προηγμένο τεχνολογικά τηλεοπτικό περιβάλλον με εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και ήχο καθώς και νέες δυνατότητες για την τηλεόραση, για πάνω από 10.500.000 τηλεθεατές που συνολικά επωφελούνται». Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει καμία αναφορά στο γεγονός ότι από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2014 -όταν και πέρασε η ΑΜ-Θ στην ψηφιακή εποχή- πολλές περιοχές της περιφέρειας έχασαν παντελώς την επαφή τους με το τηλεοπτικό σήμα. Μάλιστα, οργισμένοι αναγνώστες μας ανέφεραν ότι η εταιρεία δεν απαντά σε τηλεφωνήματα, αλλά μόνο σε e-mails.
Χ.Δ.


Άρχισε ο… λιτός βίος
Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που αρνούνται να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Κατά την χθεσινή κλήρωση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Ήδη είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά από την Κομοτηνή. Από το ΠΑΣΟΚ, πάλι, πήραν αυτοκίνητο όλοι οι βουλευτές, παλαιοί και νέοι. Ενδιαφέρον, βέβαια, παρουσιάζει το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενημερώσει για τον αριθμό των μελών της που απαρνήθηκαν το προνόμιο, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ενώ το αίτημα επανέλαβε και αργότερα, σε κομματική συνεδρίαση, κι αφού είχε πληροφορηθεί πως αρκετοί βουλευτές της Κουμουνδούρου «επαναστάτησαν» στην ιδέα. Δεν αντέχουν όλοι τον λιτό βίο, Αλέξη.
Χ.Δ.


Είναι πλημμυροπαθής και το δείχνει…
Μου είπαν ότι ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου ήταν πολύ κοντά στους πλημμυροπαθείς συνδημότες του! Μέχρι και γαλότσες φόρεσε και αδιάβροχο ενώ δεν δίστασε να πάρει και τσάπα και να φωτογραφηθεί (βεβαίως …βεβαίως) μ’ αυτή! Έτσι πρέπει να κάνουν οι δήμαρχοι όχι να κάθονται στα γραφεία τους ενώ πλημμυρίζουν τα σπίτια των ψηφοφόρων τους! Έμαθα όμως ότι παρότι ο δήμος έχει 4 μηχανήματα και 4 χειριστές έβγαλε μόνο ένα JCB για μια ώρα και άφησε τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας να κάνουν όλη την δουλειά. Ίσως να σκέφτηκε ότι είναι ακριβά τα καύσιμα και να αποφάσισε: «άσε τον Ζαγναφέρη να πληρώσει».! Και άντε ας πούμε ότι σκέφτηκε το συμφέρον του δήμου του όχι όμως να βγαίνει και να τα «ρίχνει» και από πάνω στον Ζαγναφέρη όπως έκανε με την ανακοίνωση για τα φραγμένα κανάλια! Γιατί εδώ που τα λέμε όλοι την …λάσπη την έφαγαν από την αντιπεριφέρεια και εκείνος απλά κρατούσε την… τσάπα!
Μ.Ξ.


Σιγά μην αφήσουν τις εκλογές να πάνε για τους κάδους!
Αν είδατε τους κάδους σκουπιδιών γεμάτους χθες και την πόλη μες στο σκουπίδι μην φοβηθείτε. Δεν κήρυξαν απεργία οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου απλά δεν τήρησαν το ωράριό τους γιατί έπρεπε να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα καθότι είχαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού τους συμβουλίου και των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Την πληροφορία αυτή μας την έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χασάν Ογλού Φερντούν διαβεβαιώνοντας μας ότι οι υπάλληλοι θα δουλέψουν με υπερωρία για να καθαρίσουν την πόλη. Τώρα βέβαια ο κ. Γαλανόπουλος μας είπε ότι η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρ και διήρκησε μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συνεπώς μένει αναπάντητο γιατί δεν βγήκε συνεργείο καθαρισμού το πρωί όπως κάθε μέρα. Παράλληλα τίθεται και ο προβληματισμός: Γιατί ο σύλλογος δεν διενήργησε τις εκλογές του σε μη εργάσιμη μέρα; Εύλογο ερώτημα όμως έτσι είναι ο συνδικαλισμός! Λόγω χάρη πότε κάνουν όλες τις συνεδριάσεις τους και τα εκλογικά τους οι εκπαιδευτικοί; Μα σε ώρα μαθήματος!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …