Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με τζίντζερ, μανιτάρια και λάχανο

Μοσχάρι με τζίντζερ, μανιτάρια και λάχανο

0
mosxari manitaria-laxano

Για μαρινάρα:

-1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας

-1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου/κρέατος ή νερό)

-3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί

-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

-2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

-1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το κρέας:

-450γρ. φιλέτο μοσχάρι ή μπριζόλα, κομμένο σε λεπτές φέτες διαγωνίως

-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-230γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στην μέση

-115γρ. μανιτάρια σιτάκε, κομμένα στην μέση

-3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάρας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μαρινάρα το κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μόλις το κρέας μαριναριστεί, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάρα με μια τρυπητή κουτάλα, και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρούμε το κρέας με μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το λάχανο και την μαρινάρα που έχουμε κρατήσει. Σοτάρουμε τα υλικά ανακατεύοντας. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαραθεί, να δέσει η σάλτσα και τα μανιτάρια να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κρέας πάνω από ρύζι ή κινόα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…