ÂÂ
-500 γρ μύδια
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
-πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες ή πράσινες
-μπόλικη φέτα πικάντικη σε χοντρά κομμάτια
-μισό σφηνοπότηρο ουζάκι ή αν δεν έχουμε, τσίπουρο
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-τζιντζερ
-θυμάρι κλαδάκι
-πιπέρι
-λιγο μπούκοβο
Βάζετε τα μύρια με λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρει βράση. Θα δείτε τα μύδια να ανοίγουν. Όσα μείνουνε κλειστά, τα πετάτε. Σουρώνετε τον ζωμό τους πολλές φορές και με προσοχή. Καθαρίζετε τα μισά και τα υπόλοιπα τα αφήνετε ολόκληρα.
Βάζετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν, όχι να τσιγαριστούν. Σβήνετε με ούζο και μόλις εξατμιστεί, βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με μια πρέζα ζάχαρη και προσθέτετε τον σουρωμένο χυμό από τα μύδια και το τζίντζερ.
Αφήνετε να βράσει λιγάκι μέχρι να γίνει μία ελαφριά σάλτσα και προσθέστε την φέτα, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και τέλος την χοντροσπασμένη φέτα. Προσθέστε και τα μύδια και σερβίρετε με στημένο λεμόνι.