Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακές πιρουνάτες

Φακές πιρουνάτες

0
fakes-pirounates

-1 φλιτζάνι χοντρές φακές

-φλούδα από 1 πορτοκάλι

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια

-1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους σπασμένο

-1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι

-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

-χυμό από ½ πορτοκάλι

-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό με αλάτι, με την πορτοκαλόφλουδα. Τις στραγγίζετε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τις φακές, ανακατεύετε, προσθέτετε το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι ή το πετιμέζι, μαζί και το χυμό πορτοκαλιού. Φέρνετε δυο βόλτες μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μπρόκολο και ανανά

Για το κοτόπουλο -1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμ…