-1 φλιτζάνι χοντρές φακές
-φλούδα από 1 πορτοκάλι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους σπασμένο
-1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι
-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
-χυμό από ½ πορτοκάλι
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό με αλάτι, με την πορτοκαλόφλουδα. Τις στραγγίζετε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τις φακές, ανακατεύετε, προσθέτετε το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι ή το πετιμέζι, μαζί και το χυμό πορτοκαλιού. Φέρνετε δυο βόλτες μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.