Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ¨Θωρακισμένη¨ η περιφέρειά μας απέναντι στα κουνούπια

¨Θωρακισμένη¨ η περιφέρειά μας απέναντι στα κουνούπια

0
psekasmoi 2

Αρχίζουν οι ψεκασμοί τον Απρίλιο – Η σύμβαση τελειώνει τον Ιούνιο. Σε προχωρημένο στάδιο ο νέος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου

Κατατέθηκαν 5 προσφορές – Η νέα σύμβαση θα προβλέπει καταπολέμηση κουνουπιών με μετρήσιμες δράσεις

«Θωρακισμένη» απέναντι στα κουνούπια που οσονούπω αρχίζει η σαιζόν τους είναι η περιφέρειά μας, όπως μας διαβεβαιώνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής Ανάπτυξης και Καταπολέμηση κουνουπιών ΑΜΘ κ. Παπαδόπουλος Σωτήρης.

Αρχίζουν οι ψεκασμοί τον Απρίλιο

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Παπαδόπουλος η διετής σύμβαση της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας λήγει τον Ιούνιο ενώ ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ο διεθνής διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο και έτσι – σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις – η περιφέρειά μας δεν θα μείνει ακάλυπτη απέναντι στις «επιθέσεις» των κουνουπιών αφού οι ψεκασμοί αρχίζουν από τον Απρίλιο και θα συνεχιστούν από τον νυν ανάδοχο ενώ η αλλαγή σκυτάλης των αναδόχων θα γίνει ταυτόχρονα οπότε δεν θα μείνει κενός χρόνος.

Έχουν κατατεθεί 5 προσφορές

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι η ανάρτηση της Διακήρυξης έχει γίνει από τις 12 Δεκεμβρίου 2014 και ότι ήδη έχουν κατατεθεί και αξιολογηθεί 5 προσφορές οι οποίες αναμένεται να περάσουν από έγκριση στην επόμενη οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας. Μετά το άνοιγμα των προσφορών η διαδικασία απαιτεί το περιθώριο των τριών ημερών για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων ενώ στη συνέχεια θα σταλεί στο Ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο νομιμότητας. Όπως επίσης μας πληροφόρησε η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και ανέρχεται συνολικά σε 4 εκ. ευρώ.

Καταπολέμηση με μετρήσιμες δράσεις

Η διαφοροποίηση στην νέα προκήρυξη έγκειται όχι στα σκευάσματα που θα είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν όλα εγκεκριμένα από την Ε.Ε. αλλά στις δράσεις οι οποίες θα είναι καθορισμένες και μετρήσιμες. Δηλαδή ο ανάδοχος θα έχει τη συμβατική υποχρέωση να κάνει συγκεκριμένες προσφορές σε οικισμούς σε στρέμματα, ώρες και περιοχές. Μάλιστα θα ενημερώνονται τα τοπικά συμβούλια και εισάγεται ο έλεγχος από τους τοπικούς πρόεδρους, της ώρας και της έκτασης που γίνονται οι ψεκασμοί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…