Σχόλια 26/02/15

0
kollaros supermario
Συμφωνήθηκε παραμένουμε: αυτοί εταίροι και εμείς επεταίροι!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


Βουλγάρικες πινακίδες σε Ι.Χ.
Το φαινόμενο είναι γνωστό, έχει εντοπιστεί, αλλά οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ο λόγος, συνήθως, που κυκλοφορούν στην πόλη με πινακίδες από τη Βουλγαρία!
Προφανώς έχουν νόμιμες πινακίδες για τη Βουλγαρία, όχι για την Ελλάδα. παρόλα αυτά, μονίμως κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ενίοτε και προκλητικά, διότι και παράβαση να κάνει και παράνομα να παρκάρει, δεν θα έχει επίπτωση. Θα στείλει και πού την κλήση η Τροχαία;
Επειδή λοιπόν οι κύριοι αυτοί είναι παράνομοι, οφείλει το ΣΔΟΕ να τους εντοπίσει και να τους τιμωρήσει για το θράσος τους και την αποφυγή πληρωμής τελών κυκλοφορίας στη χώρα τους.
Κατά τ’ άλλα, μας το παίζουν και πατριώτες…
«Ε»


Ο καιρός δεν βοήθησε γενικώς
Μπορεί η καρναβαλική παρέλαση να πρόλαβε να γίνει πριν ξεκινήσει η βροχή στην Ξάνθη, όμως η γενική εκτίμηση είναι ότι ο καιρός συνολικά δεν βοήθησε τις εκδηλώσεις και πριν όσο και μετά.
Αιτία βέβαια η βροχή. Η οποία συνεχίζεται εκνευριστικά και μονότονα και δεν λέει να σταματήσει. Τη μεγάλη δε ζημιά την έκανε την Καθαρή Δευτέρα στους περιφερειακούς δήμους που είχαν ετοιμαστεί –και ξοδευτεί – για να υποδεχτούν κόσμο. Τελικά κάποιοι τολμηροί –συνήθως ντόπιοι –συμμετείχαν με ομπρέλες ή σε κλειστούς χώρους όπου τα πράγματα ήταν πιο «στενάχωρα».
Τέλος πάντων, οι εκδηλώσεις έγιναν, ο κόσμος το χάρηκε κι εμείς ευχόμαστε καλή Σαρακοστή.
«Ε»


Εύλογες απορίες…
Επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως οι πολυαναφερόμενοι εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ”θεσμοί”, δεν είναι ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι, θα τον παρακαλούσαμε, με δικά του λόγια, στα ελληνικά και μετά καπάκι στα αγγλικά (κι εμείς φοβόμαστε τις μεταφράσεις, αλλά κυρίως φοβόμαστε τις μετονομασίες), να μας πει: ποιοί και πόσοι είναι τούτοι οι θεσμοί που θα μας κρίνουν; Έχουν όνομα; Πώς λέμε Τόμσεν ή Ράϊχενμπαχ, ή είναι καινούργιοι και πρέπει να συστηθούμε απ’ την αρχή;
Θα έρχονται και ‘δω όπως κάνανε οι προηγούμενοι ”θεσμοί”, διακινδυνεύοντας να πετύχουν στην είσοδο του υπουργείου καμία κα Λουκά ή τούτοι είναι θεσμοί πολυτελείας, ακίνητοι, και θα πρέπει να πηγαίνουμε εμείς σ’ αυτούς κάθε τόσο, πλυμένοι και με τον κηδεμόνα μας; Κι επίσης να ρωτήσουμε: Να πάμε αύριο να κάνουμε ρύθμιση μ’ εκείνες τις ρημάδες τις εκατό δόσεις ή να περιμένουμε να μας πουν οι θεσμοί στ’ αυτί, κι ο διάκος στο κεφάλι; Κι ακόμα: αν πάμε από μόνοι μας μήπως θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και κινδυνεύσει η Ευρωζώνη; Και το σπουδαιότερο: Η νέα Μεγάλη Σαρακοστή που μας ετοιμάζετε θα είναι για τέσσερεις μήνες ή για σαράντα τέρμινα;


Ανησυχίες
Ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις (πιθανές) προθέσεις του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ξαναχαράξει τα σύνορα της Ευρώπης. Κι αυτό ως συμπέρασμα με όσα γίνονται στην Ουκρανία. Γιατί ανησυχούν όμως; Αυτοί ήταν οι πρώτοι διδάξαντες σε δύο περιπτώσεις. Την πρώτη όταν διέλυσαν τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση και το ίδιο έκαναν με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Πρώτοι αυτοί έδωσαν το στίγμα της διάλυσης στα σύνορα της Ευρώπης αλλά και της ενοποίησης της Γερμανίας.
Ανησυχούν τώρα; Υποκρίνονται όπως πάντα γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους. Γνωστό σε όλους. Τα καλά και συμφέροντα.
«Ε»


Εργατική… Αποκριά
Στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας μια μικρή εξέδρα ‘’διαπιστευμένων’’ για τους τοπικούς άρχοντες και διάφορους φορείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και της Β. Ελλάδας γενικότερα. Από τους παρισταμένους ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπήκαν στο κλίμα του Καρναβαλιού, όπως ο Δήμαρχος, κ. Δημαρχόπουλος, που φόρεσε ένα ψηλό καπέλο άγγλου ευγενή, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Τριανταφυλλίδης, που φόρεσε ένα πιο εντυπωσιακό καπέλο τύπου καβουράκι με μωβ πούλιες, ενώ οι περισσότεροι εμφανίστηκαν με επίσημα ενδύματα, σακάκια και γραβάτες. Την παράσταση έκλεψε ο δημ. σύμβουλος κ. Γεώργιος Κολλάρος, ο οποίος εμφανίστηκε λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης με στολή… εργασίας. Ντύθηκε Super Mario, τον ήρωα του γνωστού βίντεο-παιχνιδιού, που φοράει πολύχρωμη στολή εργασίας, πιστός στο πνεύμα της… Αριστεράς. Μάλιστα οι ομοιότητες είναι μεγάλες. Και του χρόνου γερός.
Χ.Δ.

Ο Διόδωρος και η Ξάνθη
Τακτικός επισκέπτης της Ξάνθης φαίνεται πως είναι «ο διόδωρος» του Βήματος. Διότι κατά καιρούς υπάρχουν κάποιες μικρές αναφορές στην περιοχή μας.
Ιδού η τελευταία της Κυριακής: «Περιμένοντας τους βαρβάρους, περιμένοντας τον Γκοντό, περιμένοντας το Eurogroup, περιμένοντας τη συμφωνία- αίθουσα αναμονής σιδηροδρομικού σταθμού νύχτα χειμωνιάτικη παγωμένη σε βόρεια επαρχιακή πόλη. Στην Ξάνθη, ας πούμε. Έχει ομίχλη, χλωμά τα φώτα, έξω. Μέσα, αποτσίγαρα πεταμένα στα πλακάκια, δυο-τρεις φαντάροι έχουν αποκοιμηθεί στους πάγκους με το στόμα ολάνοιχτο, με προσκέφαλα τους χοντρούς χακί στρατιωτικούς σάκους τους καλά κλεισμένους με κλειδωνιές.
Και εγώ με το πρόσωπο κολλημένο στο τζάμι να κοιτάω έξω και να αναρωτιέμαι: θα έρθει ή δεν θα έρθει το τρένο; Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έλεγαν πως είχε πλημμυρίσει ο Νέστος, τα νερά είχαν ανέβει ως το ύψος της γέφυρας, δεν ήταν βέβαιο ότι θα καταφέρει να περάσει το τρένο…».
Το τρένο πάντως ήρθε και όλα πήγαν καλά…
«Ε»


2120 Σε όλους από ένα καλάθι δώρο με τοπικά προϊόντα!!!
Χρόνια στο επαγγελματικό-επιμελητηριακό κουρμπέτι ο φίλος μου και Σαρακατσάνος πρόεδρος του επιμελητηρίου της Ξάνθης ο Στέλιος Μωραΐτης.
Τον πήρα τηλέφωνο να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του να στείλει από ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα σε όλες της πρωινές εκπομπές των μεγάλων καναλιών, MEGA ANT1 ΑΛΦΑ κλπ την περασμένη εβδομάδα.
Μια πρωτοβουλία που ξάφνιασε και τα κανάλια και τους μεγάλο δημοσιογράφους, και παράλληλα πρόβαλε το επιμελητήριο, την Ξάνθη και τα τοπικά προϊόντα γενικότερα, διαφημίζοντας τα και μάλιστα χωρίς κόστος!!!
Πράγματι ξάφνιασε και εμένα αυτή η ενέργεια και γι αυτό ήθελα να τον συγχαρώ και δημόσια, και καλά θα κάνουν να τον μιμηθούν μερικοί μερικοί…
Έχω πει παρά πολλές φορές ότι. Από όποια θέση περνάει ένας άνθρωπος πρέπει να αφήνει την σφραγίδα του και να μην γίνει διαχειριστής και μόνο αυτού που αντιπροσωπεύει, εκλεγμένος ή δοτός.
Φίλε Στέλιο Μωραΐτη, σου βγάζω το καπέλο και σου εύχομαι να συνεχίσεις να αντιπροσωπεύεις τους επαγγελματίες της Ξάνθης, με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ζήλο για όσο καιρό νομίζουν ότι τους είσαι χρήσιμος, και πιστεύω πως ξέρουν τι κάνουν τα μέλη του επιμελητηρίου Ξάνθης, που έχεις την τιμή να ηγείσαι της διοίκησής του.
Πάντα φίλος σου
Κώστας Λιούρτας
τ. πρόεδρος επιμελητηρίου Ροδόπης


Όχι στις ακρότητες
Με τον αγωγό TAP δεν πάνε καλά τα πράγματα. Οι Αζέροι προχθές είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον υπουργό κ. Λαφαζάνη, στέλνοντάς του το μήνυμα ότι τα αιτήματά του δεν γίνονται δεκτά. Τρία ήταν τα όχι και θα πρέπει με την ευκαιρία να καταλάβουμε πως μόνο με λόγια αγωγοί δεν γίνονται.
Όπως ότι οι αγωγοί μετακινούνται. Πάνε δεξιότερα ή αριστερότερα. Γι’ αυτό, προσγείωση στην πραγματικότητα και το ρεαλισμό. Θυμίζουμε, πως χρόνια πολλά συζητιόταν η λύση του Κυπριακού ζητήματος. Η Κυπριακή πλευρά συνέχεια είχε αντιρρήσεις και απέρριπτε τις προτάσεις. Κι έτσι διαιωνίζεται ένα θέμα χρόνια τώρα χωρίς προοπτική λύσης.
Και κάτι τελευταίο. Στις επιχειρήσεις λύσεις βρίσκονται. Όποια χώρα δεν συμφωνεί βρίσκεται απ’ έξω και κοιτάζει. Ζητάς πολλά και παράλογα; Στο τέλος δεν θα πάρεις τίποτε!
Το σύνθημα το συνδικαλιστών του ΚΚΕ «Ή όλα ή τίποτε» η χώρα το πλήρωσε ακριβά την περίοδο εκείνη με το κλείσιμο της Πειραϊκής Πατραϊκής, της Pirelli και άλλων επιχειρήσεων.
-Ο ρεαλισμός κύριοι φέρνει αποτελέσματα όχι οι ακραίες θέσεις.
Έχουμε όμως την απαίτηση να καταλάβουν αυτά άνθρωποι που δεν δούλεψαν στη ζωή τους ποτέ στον ιδιωτικό τομέα; Είναι αδύνατον.
Γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Ζαγναφέρης και μπράβο του!
« Ε


Ο νέος περιφερειακός διευθυντής

Μέρες μετρά ο Σάββας Μελισσόπουλος ως περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης καθώς επίκειται η αντικατάστασή του όπως και των υπολοίπων 13 σε κάθε περιφέρεια. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι προαλείφονται πολλοί δάσκαλοι και καθηγητής της Ξάνθης για τη θέση και όχι μόνο αναγνωρισμένοι Συριζαίοι αλλά και από το χώρο των ΑΝΕΛ της Ξάνθης. Η εξήγηση είναι απλή. Προφανώς φαντάζονται ότι θα λειτουργήσει ως καλό και …αναγκαίο προηγούμενο η επιλογή του νέου περιφερειακού διευθυντή να είναι από το χώρο του άλλου εταίρου στην συγκυβέρνησης όπως άλλωστε και ο κ. Μελισσόπουλος που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως το πιο πιθανό είναι ο νέος περιφερειακός να είναι από άλλη περιφερειακή ενότητα της ΑΜΘ.
Μ.Ξ.


Το Bullying χρειάζεται μέτρα αντιμετώπισης
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του «Ε» που αναφερόταν σε υπόθεση Bullying στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης. Όπως αναφέραμε – σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον διευθυντή κ. Δούζη – μια παρέα «νταήδων» απείλησε ένα μεγαλύτερο συμμαθητή τους μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να κληθεί και να παρέμβει η αστυνομία. Φυσικά και δεν είναι το πρώτο ή το μοναδικό περιστατικό που συμβαίνει σε σχολείο. Ωστόσο με το να επιχειρούν κάποιοι να τον υποβαθμίσουν δεν το αντιμετωπίζουν. Η βία στα σχολεία είναι γεγονός και με αυξητική τάση και έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή στα Γιάννενα που έπεσε θύμα Bullying και αγνοείται η τύχη του. Τέτοια φαινόμενα δεν είναι υπεύθυνο να κάνει κανείς ότι δεν τα βλέπει για να μην δυσφημιστεί η σχολή ή το σχολείο γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες. Πρέπει να αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο τρόπο από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…