Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένιο ραβανί

Σοκολατένιο ραβανί

0
sokolatenio ravani

-100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

-400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3 κουτ σούπας Κακάο

-2 κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

-500 γρ Ζάχαρη

-6 Αυγά

-500 γρ Γιαούρτι

-Ινδική καρύδα

Για το σιρόπι

-5 ποτήρια νερό

-5 ποτήρια Ζάχαρη

-το χυμό 1 λεμονιού

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…