Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Όλα στο «μηδέν» στην Κέρκυρα

Όλα στο «μηδέν» στην Κέρκυρα

0
skoda kerkyra

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη

Άτυχη η ξανθιώτικη ομάδα που είχε δοκάρι στο 80’ με τον Κλέιτον

Στο ισόπαλο 0-0 έμειναν Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη στο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στο γήπεδο των «Φαιάκων».

Η ξανθιώτικη ομάδα είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κλέιτον στο 80’ αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ από την πλευρά τους και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες όμως ο τερματοφύλακας Κυριακίδης ήταν «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Αυτή ήταν η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία για τις δύο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα καθώς χωρίς σκορ είχε λήξει και το μεταξύ τους ματς της 2ης αγωνιστικής στα Πηγάδια, ενώ ήταν η 3η εκτός έδρας ισοπαλία για τη Skoda Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι:

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής η Skoda Ξάνθη φιλοξενήθηκε από την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων. Η ξανθιώτικη ομάδα που ταξίδεψε χωρίς τον τιμωρημένο Μπαξεβανίδη στην αποστολή της ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από ένα σερί τεσσάρων αγώνων από τους οποίους κέρδος ήταν μόνο δύο βαθμοί.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τους Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπέρτο και τον Γουάλας στην άκρη της άμυνας, τους Καρυπίδη – Λισγάρα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Φλίσκα – Βασιλακάκη – Παπαστεριανό στον άξονα. Πλάγια στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σολτάνι και Βάλτερ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Παντελής Καπετάνος.

Με ενισχυμένο κέντρο η Skoda Ξάνθη ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα από το ξεκίνημά του, με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να είναι αναγνωριστικά με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν. Το πλάνο της ξανθιώτικης ομάδας έδειξε να λειτουργεί καλύτερα μιας και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την εστία των γηπεδούχων. Πρώτα με την μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι στο 10’ και στη συνέχεια με την προβολή του Παπαστεριανού αλλά και με το σουτ του Καπετάνου που ακολούθησε. Τρεις τελικές προσπάθειες στα πρώτα 11 λεπτά του αγώνα για την ομάδα του Λουτσέσκου χωρίς όμως η ομάδα του να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ απέναντι σε μία Κέρκυρα που απείλησε για 1η φορά στο 30’ με την προσπάθεια του Φάμπιο από δεξιά και το δυνατό άστοχο σουτ σε ένα διάστημα που φάνηκαν κάπως επιθετικά. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από τις διακοπές λόγω φάουλ και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ αλλά με αρκετή ένταση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Κριστιάν Ομπόντο αντί του Κώστα Φλίσκα ενώ στο 57’ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κλέιτον Σίλβα αντί του Βάλτερ. Μετά τις άστοχες προσπάθειες των Καϊκούτ – Ανδρεόπουλου στο ξεκίνημα, η Skoda Ξάνθη βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας προσπαθώντας με κατοχή μπάλας να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Στο 62’ ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του Ανδρεόπουλου στην καλύτερη στιγμή των δύο ομάδων στο β’ ημίχρονο. Ο Λουσέρο ήταν η 3η αλλαγή για την Ξάνθη που πήρε τη θέση του Παπαστεριανού με τους δύο προπονητές να αλλάζουν και την τακτική τους. Στο 62’ ο Ανδρεόπουλος απείλησε αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-1 με την κεφαλιά του Καπετάνου. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του μετά την σέντρα του Σολτάνι καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σέτκους. Τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέα ευκαιρία με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Καπετάνο να μην βρίσκει την μπάλα παρά την προσπάθειά του. Η τύχη δεν ήταν και πάλι με το μέρος της ξανθιώτικης ομάδας στο 80’ καθώς ο Κλέιτον με το σουτ του έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της Κέρκυρας!

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (79’ Χαβίτο), Ναγιάρ, Καϊκούτ (65’ Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (89’ Γεωργακόπουλος).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Φλίσκας (46’ Ομπόντο), Βάλτερ (57’ Κλέιτον), Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Καπετάνος.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας) – Πασχάλης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες: 29’ Παπαστεριανός, 39’ Γουάλας, 42’ Μαρκόφσκι, 44’ Καϊκούτ, 51’ Ναγιάρ, 78’ Βασιλακάκης, 82’ Καρυπίδης.

* Αυτή ήταν η 3η εκτός έδρας φετινή ισοπαλία για την ομάδα του Λουτσέσκου που έχει 27 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

** Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στο επόμενο φύλλο του «Ε».

*** Επόμενος αγώνας για την ξανθιώτικη ομάδα αυτός με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια την ερχόμενη Τετάρτη (21/01 – 15:00) για το θεσμό του κυπέλλου, ενώ για το πρωτάθλημα θα παίξει το ερχόμενο Σάββατο (24/01), εντός έδρας, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…