-600 γραμμάρια κρεμμύδια λευκά
-60 γραμμάρια βούτυρο
-60 γραμμάρια φαρίνα
-2 κύβους βοδινού
-150 γραμμάρια τυρί τριμμένο όχι αλμυρό πολύ
-Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τεμαχίστε τα σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και ασπρίστε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Απλώστε με ξύλινη σπάτουλα και ανακατέψτε συχνά. Όταν ροδίσουν προσθέστε τη φαρίνα και ανακατέψτε επί 3 λεπτά έντονα. Πρέπει η φαρίνα σας να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και τους κύβους. Αλάτι, πιπέρι, αφήστε να σιγοβράσει για 25 ως 30 λεπτά. Ρίξτε τριμμένο τυρί από πάνω και σερβίρετε τη σούπα ζεστή. Εναλλακτικά μπορείτε να μοιράσετε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολάκια, να ρίξετε άφθονο τυρί από πάνω και να την ψήσετε σε καυτό φούρνο επί 10 λεπτά για να κάνει κρούστα.