Σχόλια 17/01/15

0
raxiliariko-web
Ραχήλ θεά, τύπωσε λεφτά!


Αναποφάσιστοι –Προβληματισμένοι
Αποδίδει απόλυτα το ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της Παρασκευής με τίτλο «Αναποφάσιστοι και Προβληματισμένοι» για τους ψηφοφόροι του νομού αλλά και γενικά της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια κι όποιος δεν τη βλέπει εθελοτυφλεί.
Λοιπόν όντως υπάρχει μεγάλη ρευστότητα ως προς την πρόθεση ψήφου. Σε πόλη και ύπαιθρο χώρα. Όπως υπάρχει και φόβος για το αύριο. Υπάρχει όμως και η αγανάκτηση, σε τμήματα του λαού που είναι άγνωστο εάν θα εκφραστεί με απόλυτο και ακραίο τρόπο ή θα διοχετευθεί με κάποιον άλλον τρόπο.
Ήδη το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί πάρα πολύ, τα μικρά κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση και όλα είναι απρόβλεπτα, λίγες, ελάχιστες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
«Ε»


Μια εβδομάδα έμεινε
Η πλέον κρίσιμη εβδομάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι αυτή που διανύουμε. Με κορύφωση την ημέρα της Κυριακής, ημέρα της ψηφοφορίας που οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ποιο κόμμα θα έχει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα. Κυβέρνηση αυτοδύναμη μπορεί να μην έχουμε, όμως σίγουρα θα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία και κάποιων άλλων κομμάτων για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.
Έχει απόλυτο δίκιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος ότι η χώρα θα πρέπει ν’ αποκτήσει οπωσδήποτε κυβέρνηση.
«Ε»


Το μέλλον της χώρας περνά μέσα από συνεργασίες
Τάδε έφη Σταύρος Θεοδωράκης πρόσφατα και έχει προφανώς δίκιο. Και βέβαια δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό. Ήδη οι περισσότεροι Έλληνες αποδέχονται πως μόνο μέσω συνεργασιών των συγγενών κομμάτων ή του δημοκρατικού τόξου μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις στη χώρα με προοπτική διακυβέρνησης με σεβασμό στο Σύνταγμα και τις δημοκρατικές αρχές.
Αυτό πλέον, της συνεργασίας, είναι αίτημα των καιρών. Και το είδαμε ήδη να έχει υλοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με επιτυχία.
Συνεργασία λοιπόν, συναίνεση και τοποθέτηση πάνω από στείρους εγωισμούς ατομικούς ή κομματικούς, το συμφέρον της χώρας.
-Είθε να το δούμε αυτό.
«Ε»


Σοβαρός πολιτικός
Οφείλουμε να το πούμε τώρα και να του το αναγνωρίσουμε. Ο πρώην και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος διακρίνεται για τη σοβαρότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του. Συμπεριφέρθηκε αξιοπρεπώς, εκπροσώπησε την Ξάνθη με επιτυχία, τοποθετήθηκε στη βουλή σε σοβαρά θέματα, συνεργάστηκε με τον συνάδελφό του Αλέξανδρο Κοντό όπου χρειάστηκε για το καλό της Ξάνθης.
Σήκωσε κι αυτός, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεγάλο φορτίο ευθυνών που είχε πολιτικό κόστος κι αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί, όπως και του Ε. Βενιζέλου που πρόταξε το πατριωτικό συμφέρον κι όχι το κομματικό.
«Ε»


Καθαρισμός ρέματος
Οι εκλογές εκλογές και οι ανάγκες σε πρόληψη συνεχίζουν να υπάρχουν. Όπως η υποχρέωση του δήμου να καθαρίσει το ρέμα στη συμβολή των οδών Βλαχοπούλου με Σάρδεων. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, διότι εάν βρέξει πολύ και κατεβάσει νερό, λόγω πολλών χόρτων, κλαδιών και άλλων ειδών που υπάρχουν, θα φρακάρει η έξοδος στη συμβολή της Σάρδεων και το νερό θα πλημμυρίσει τα γύρω σπίτια.
Το επισημαίνουμε σήμερα, εγκαίρως, γι΄ αυτό ας μην πούνε μετά ότι δεν το γνώριζαν όαν θα γίνει το κακό με τις όποιες ζημιές.
«Ε»


Μια παραίτηση
Λόγια, δηλώσεις, συνεντεύξεις, απειλές, υπερβολές και αντιπαράθεση χωρίς ουσία. Για την Χρυσούλα Γρηγορίου ο λόγος, η οποία παραιτήθηκε από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Αφού επί δύο χρόνια μόνο δηλώσεις και συνεντεύξεις έδινε. Με στόχο τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Και με αστήρικτες κατηγορίες δεξιά-αριστερά.
Προχθές παραιτήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους του συνδυασμού της. Όλον αυτόν τον καιρό μαθαίναμε τις δηλώσεις, τις υπερβολές και ενίοτε και τις συκοφαντίες και δε λέγαμε τίποτε γιατί εκτιμούσαμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον της Ομοσπονδίας.
Άργησε δύο χρόνια να το καταλάβει η κυρία Γρηγορίου, αφού σε αρκετούς απέδωσε ευθύνες χωρίς να το αξίζουν.
Τέλος πάντων. Τώρα τελείωσαν αυτά. Θα ιδιωτεύσει πλέον και θα πίνει τον καφέ της με την καλή της φίλη κ. Μπόντη. Όμως λέχτηκαν τόσα πολλά για τόσο ασήμαντα πράγματα. Όπως και προχθές, στο κύκνειό της ξέσπασμα.
«Ε»


Τα ραχηλιάρικα
Επιτέλους δόθηκε η απάντηση από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το που θα βρεθούν τα λεφτά για να εφαρμοστεί το σχέδιο του κόμματος αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόψει την χρηματοδότηση στην Ελλάδα –όπως μας δηλώνουν ξεκάθαρα σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος χρηματοδότησης Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – δια στόματος της φρεσκοεισερχόμενης κας Ραχήλ Μακρή. Μα θα τυπώσουν λεφτά! Τόσο απλά!
Μα δε μας το έλεγαν τόσο καιρό και καθόμαστε και χολοσκάμε για το πώς θα πληρώσουμε τα χρέη μας; Να τυπώσουμε καμιά 400αριά δις ευρώ, να μας μείνει και κανένα ψιλό ρέστα.
Αλλά η κυρία Μακρή το κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό τόσον καιρό το σχέδιό της, περιμένοντας τη στιγμή που θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ για να μεταλαμπαδεύσει την απόκρυφη αυτή γνώση. Γιατί δεν έπρεπε να διαρρεύσει το μεγάλο μυστικό στις μνημονιακές δυνάμεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και προλάβουν να το υλοποιήσουν αυτοί πρώτοι.
Μάλιστα πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος ενθουσιασμένοι από την έμπνευσή της για να την τιμήσουν προτείνουν τα χαρτονομίσματα που θα τυπωθούν να φέρουν τη μορφή της.
-Εμπρός! Να φτάσουμε στον έβδομο ουρανό του λαϊκισμού σύντροφοι!


Θερμή υποδοχή του Παπανδρέου στην Ξάνθη
papandreou xanthiΗ επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ξάνθη έβγαλε όλους τους εξαφανισμένους μέχρι πρότινος πασόκους της Ξάνθης από τα καβούκια τους και τώρα πλέον διαχωρίστηκαν οι Πασόκοι από τους Κινηματικούς. Έτσι για παράδειγμα εκτός από τον σκληρό πυρήνα των Παπανδρεϊκών (Ξυνίδη –Τσαρτσάρα) είδαμε τον πρώην δήμαρχο Τοπείρου κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης κ. Χρίστο Πούλιο, πάρα πολλά παλαιά και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως επίσης και νεολαίους και στελέχη της μειονότητας. Δεν είδαμε για παράδειγμα τον Φώτη Καραλίδη ενώ είδαμε τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Παπακοσμά από την Καβάλα. Δεν είδαμε επίσης και τον Βασίλη Τσολακίδη. Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη από κάθε άποψη και η υποδοχή που επεφύλαξαν στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα θερμή. Το ίδιο όπως γράφουν τα έντυπα και στην Καβάλα. Όπως φαίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου επανέρχεται δριμύτερος στην πολιτική σκηνή και το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα για το «Κίνημα» θα εκπλαγούν!
Μ.Ξ.


Βενιζέλος – Παπανδρέου: Δρόμοι χωριστοί
Μπορεί ο Ευ. Βενιζέλος να «βομβαρδίζει» συνεχώς τον Γιώργο Παπανδρέου και να αιτιολογεί την απόφασή του να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα ως «καπρίτσιο» και ανάγκη για προσωπική του δικαίωση ωστόσο ο Παπανδρέου δεν μπήκε στη διαδικασία να αντιπαρατεθεί μαζί του. Είπε μόνο ότι τα κίνητρα του δεν είναι προσωπικά ούτε επιδιώκει την προσωπική του δικαίωση και η 40χρονη πορεία του από το ΠΑΚ μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος. Ε ναι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε…
Μ.Ξ.


Γεύμα με τον Κώστα Μαλάκη
Φιλικός, προσιτός, αλλά και με θετική ενέργεια που δεν πρόδιδε το επιβαρημένο πρόγραμμα επαφών του τελευταίου διαστήματος εμφανίστηκε ο Κώστας Μαλάκης στη συνάντηση που διοργάνωσε για τους δημοσιογράφους της Ξάνθης με τη συνοδεία κρασιού και εδεσμάτων.
Ο ίδιος μετέφερε τις εκτιμήσεις του για την προεκλογική διάθεση που υπάρχει στην πόλη, καθώς και τις καλές εντυπώσεις που εισπράττει για τη δική του πρωτοβουλία ενασχόλησης με τα κοινά. Ακόμη, άκουσε με προσοχή τα σχόλια και τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, μέχρι το τέλος της έντονης αυτής προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε, μπορεί να μην έχει πολιτευτεί ξανά, αλλά η ενασχόλησή του με το πολιτικό γίγνεσθαι και ο πολιτικός του προβληματισμός, διέπει όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του, τουλάχιστον, ζωής.
Αυτό που είναι ομολογουμένως φανερό από την προεκλογική του εκστρατεία είναι ότι ο ίδιος αν και ανήκει σε κυβερνητικό κόμμα δεν έχει κάτι το οποίο μπορούν να του «χρεώσουν» ως επιλογή του κόμματος, αλλά έχει στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο για να «οργώσει» πόλη και χωριά, εξ ου και οι συνεχείς επαφές του.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…