Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου

Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου

0
politiko pilafi

-2½ φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

-500γρ. συκωτάκια πουλιών

-1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

-1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

-2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 κουτ. γλυκού κανέλα

-50γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα

-½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

-1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Κόβετε τα συκωτάκια σε κύβους και τα σοτάρετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κονιάκ και βράζετε λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τεσσεράμισι φλιτζάνια καυτό νερό ή ζωμό κοτόπουλου και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα σοταρισμένα συκωτάκια μαζί με το λάδι του τηγανιού και το κονιάκ, τις σταφίδες, την κανέλα και ανάλογο αλατοπίπερο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στο μεταξύ καβουντίζετε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο. Όταν πιει τα υγρά του το ρύζι ρίχνετε τον περισσότερο άνηθο, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και ανακατεύετε.

Βάζετε πιλάφι σε φόρμα, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού να πάει παντού χωρίς να αφήσει κενά και περιμένετε 10 λεπτά. Όταν θέλετε να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…