Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Feliz Navidad» από τον Άντριαν Λουσέρο

«Feliz Navidad» από τον Άντριαν Λουσέρο

0
lucero merrychristmas

Τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα έστειλε ο Αργεντινός παίκτης της Skoda Ξάνθη στους αναγνώστες του «Ε»

Το πνεύμα των… Χριστουγέννων απολαμβάνουν από τη Δευτέρα οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, στους οποίους δόθηκε 5νθήμερη άδεια για την εορταστική περίοδο. Το «Ε» συνάντησε τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της ξανθιώτικης ομάδας, Άντριαν Λουσέρο, ο οποίος μετέφερε την εικόνα κατά την εορταστική περίοδο στην πατρίδα του και τις ομοιότητες στα έθιμα που είναι αρκετές με αυτά της Ελλάδας (η Αργεντινή έχει πληθυσμό 43.000.000 κατοίκους με το 75% να είναι Καθολικοί Χριστιανοί όπως και ο Λουσέρο).

Παράλληλα ο 30χρονος παίκτης που βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην Ξάνθη (15 συμμετοχές – 3 γκολ – 2 ασίστ) έστειλε (μαζί με τον 6χρονο γιο του Μπέντζαμιν) τις δικές του ευχές στους αναγνώστες του «Ε» και όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά:

«Πολλές ομοιότητες στον εορτασμό των Χριστουγέννων σε Ελλάδα – Αργεντινή»

Για τα έθιμα των Χριστουγέννων στην Αργεντινή ο Λουσέρο σημείωσε:

Α.Λ.: «Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ σημαντική γιορτή στην Αργεντινή κι έτσι όλοι προετοιμάζονται ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Τα έθιμα είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω ακριβώς της διαφορές που μπορεί να υπάρχουν όμως το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, η Φάτνη, τα λαμπιόνια κ.α. περιλαμβάνονται στο στόλισμα που γίνεται στα σπίτια στην Αργεντινή. Αυτό που έχουμε και δεν είδα εδώ είναι μπαλόνια με κεριά που ανάβουμε και αφήνουμε στον ουρανό την παραμονή των Χριστουγέννων και δημιουργούν μία όμορφη εικόνα. Τέλος να σημειώσω ότι ο καιρός είναι πιο ζεστός απ’ ότι εδώ αυτό το διάστημα οπότε τα οικογενειακά χριστουγεννιάτικα τραπέζια γίνονται συνήθως έξω στον κήπο».

Ο Άντριαν Λουσέρο βρίσκεται από το 2012 στην Ελλάδα (πριν την Ξάνθη αγωνίστηκε σε Πανθρακικό, Απόλλων Σμύρνης) και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσει την εορταστική περίοδο στη χώρα μας. Ο ίδιος λέει γι’ αυτό:

Α.Λ.: «Θα είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Ελλάδα καθώς τις περασμένες χρονιές ταξίδευα στην πατρίδα μου κατά την εορταστική περίοδο. Φέτος θα κάνουμε εδώ Χριστούγεννα με την οικογένεια (έχει ένα γιο 6 ετών και μία κορούλα 7 μηνών). Είναι πολύ ωραία καθώς ήδη επισκεφθήκαμε την Κεντρική Πλατεία (γειτονιά του Αϊ – Βασίλη) της Ξάνθης όπου περάσαμε πολύ ευχάριστα, ειδικότερα τα παιδιά που είδαν από κοντά το στολισμό και τον Αϊ – Βασίλη στον οποίο έκαναν τις ευχές τους. Γενικότερα βλέπω ότι υπάρχει το πνεύμα των Χριστουγέννων τόσο στα μικρά παιδιά καθώς οι περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις απευθύνονται σε αυτά, αλλά και στους μεγάλους. Όπως μου είπαν η γιορτή των Χριστουγέννων αποτελεί μία καλή αφορμή για οικογενειακές συναντήσεις, όπως γίνεται και στην πατρίδα μου».

Η επιστροφή στις προπονήσεις για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή και τους συμπαίκτες του έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα αρχίσουν ξανά την προετοιμασία ενόψει των πρώτων αγώνων του νέου έτους. Ο Λουσέρο κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για τη μέχρι στιγμής πορεία αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν δήλωσε:

Α.Λ.: «Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν όμως στη συνέχεια ανεβήκαμε σιγά – σιγά και στα τελευταία παιχνίδια δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, συνδυάζοντας καλές εμφανίσεις με θετικά αποτελέσματα. Έτσι φτάσαμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας που το αξίζουμε. Αυτή η θετική πορεία είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης δουλειάς που γίνεται στην ομάδα, από προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχει ένα πολύ καλό δέσιμο μεταξύ μας που είναι επίσης σημαντικό. Εάν συνεχίσουμε έτσι και στο β’ γύρο του πρωταθλήματος, στο τέλος θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα και τους φιλάθλους».

Τέλος ο Λουσέρο έστειλε τις ευχές του στους αναγνώστες του «Ε» λέγοντας:

Α.Λ.: «Εύχομαι στους αναγνώστες σας, στους Ξανθιώτες, αλλά και όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία, να περάσουν ευχάριστα τις γιορτές και το νέο έτος να φέρει σε όλους δύναμη ώστε να ξεπεράσει ο καθένας τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…