Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Δίπλες παραδοσιακές

Δίπλες παραδοσιακές

0
diples paradosiakes

Για τις δίπλες

-2 αβγά ολόκληρα

-2 κρόκοι αβγών

-½ κουτ. γλυκού σόδα

-χυμό από ½ πορτοκάλι

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1¾ ποτηριού αλεύρι σκληρό

-αλάτι στη μύτη του κουταλιού

-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

-2 φλιτζάνια μέλι

-½ φλιτζάνι ζάχαρη

-1 φλιτζάνι νερό

Για πασπάλισμα

-κανέλα

-καρυδόψιχα ή σουσάμι καβουρδισμένο

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τα ολόκληρα αβγά και το αλάτι για 20 λεπτά. Προσθέτετε τον πορτοκαλοχυμό μαζί με τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη μέτρια ζύμη. Τη χωρίζετε σε δύο μπάλες, τις τυλίγετε σε μεμβράνη και τις βάζετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας με αλεύρι και με αλευρωμένο πλάστη ή βέργα ανοίγετε τις ζύμες σε πολύ λεπτά φύλλα Ακόμα κι αν κολλάει ελαφρώς η ζύμη, δεν προσθέτετε αλεύρι για να γίνουν οι δίπλες αφράτες και τραγανές.

Με ροδάκι κόβετε τα φύλλα σε κοντές λωρίδες. Κάθε κομμάτι το σφίγγετε στο κέντρο ώστε να σχηματιστούν «φιογκάκια» και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τις διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί για αρκετό καιρό. Τις μελώνετε κάθε φορά που θέλετε να τις προσφέρετε.

Για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και προσθέτετε το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς για 3-5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Πριν σερβίρετε τις περιχύνετε με σιρόπι και τις πασπαλίζετε με κανέλα και καρυδόψιχα ή σουσάμι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…