Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπουγιουρντί με κοτόπουλο

Μπουγιουρντί με κοτόπουλο

0
mpougiournti-kotopoulo

-4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα, χωρίς τα κόκαλα

-4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, σε ροδέλες

-1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες

-2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, σε λωρίδες

-100ml κρασί κόκκινο ξηρό

-1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα

-1 μικρή πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

-λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη

-400γρ. φέτα, σε 4 φέτες των 100γρ.

-200γρ. γραβιέρα καλής ποιότητας, κομμένη σε λεπτές φέτες

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κόβετε το ψαχνό του κοτόπουλου σε μέτριες λωρίδες, πάχους περίπου 1½ εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους-αν χρειαστεί, ρίχνετε και λίγο ζεστό νεράκι-ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνετε την καυτερή πιπερίτσα και τη ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Μοιράζετε το φαγητό της κατσαρόλας σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, σχετικά βαθύ.

Στο κέντρο κάθε μερίδας βάζετε από 1 κομμάτι φέτα και μερικές φέτες γραβιέρας. Βάζετε τα σκεύη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσετε, και τα ψήνετε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει η φέτα και να ροδίσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…