Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο

Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο

0
revithada

-500γρ. ρεβίθια

-1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

-2 κρεμμύδια ξερά, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα

-1 φύλλο δάφνης

-3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο

-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-250γρ. ντομάτες λιαστές, σε λάδι (δεν τις στραγγίζετε από το λάδι τους), κομμένες σε λωρίδες

-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1/2 κουτ. Γλ. κύμινο, σε σκόνη

-1 κουτ. Γλ. γλυκάνισο, σε σκόνη

– 1 κουτ. Γλ. πάπρικα γλυκιά

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο ρίχνετε τη σόδα, και ανακατεύετε. Την επόμενη ημέρα στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα ξεπλένετε πολύ σχολαστικά με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα καλύπτετε με κρύο νερό και προσθέτετε τα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα καρφάκια γαρίφαλου και το ελαιόλαδο. Βάζετε τα ρεβίθια να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνετε και ξαφρίζετε για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Τα βράζετε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, κρατάτε κατά μέρος το νερό τους και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε γάστρα. Ρίχνετε 3 φλιτζάνια (600ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι αν έχει και ψήνετε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…