Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Οι δρόμοι του Crossfit συναντήθηκαν στην… Ξάνθη

Οι δρόμοι του Crossfit συναντήθηκαν στην… Ξάνθη

0
crossfit sinandisi

«Crossfitters» από Ξάνθη, Κομοτηνή και Σέρρες συναντήθηκαν στα πλαίσια γνωριμίας και συνεργασίας

«Το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα αυξάνεται συνεχώς» δηλώνει στο «Ε» η προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά

Μία όμορφη συνάντηση είχαν στην Ξάνθη «Crossfitters» από τη Β. Ελλάδα, καθώς αθλητές του Crossfit από τις Σέρρες (Box Serres) και την Κομοτηνή (Ghetto Club Komotini) βρέθηκαν στο γυμναστήριο Cates Crossfit Xanthi (Λ. Στρατού 82/Τηλ: 25410 68870) την περασμένη Κυριακή (02/11).

Περισσότερα από 50 μέλη από τα τρία παραπάνω γυμναστήρια παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξανθιώτικου γυμναστηρίου, με τη συνάντηση να αποκτά – εκτός από κοινωνικό – και εποικοδομητικό χαρακτήρα.

Οι «Crossfitters» αφού πρώτα γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν γύρω απ’ όλες τις εξελίξεις και τα νέα προγράμματα του αθλήματος.

Στη συνέχεια οι «οικοδεσπότες» ανέλαβαν το ρόλο… ξεναγών στην Ξάνθη, καθώς όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην Παλιά Πόλη και σε άλλα αξιοθέατα, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα σε ταβέρνα και στη συνέχεια με καφέ. Οι φιλοξενούμενοι ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία κάλεσαν με τη σειρά τους τα υπόλοιπα μέλη των δύο συλλόγων στις πόλεις τους για ανάλογες συναντήσεις.

Η Ξανθιώτισσα γυμνάστρια/προπονήτρια Crossfit Κατερίνα Βαρελά μίλησε στο «Ε» σχετικά με το πώς προέκυψε η συνάντηση και τι ακολουθεί:

Κ.Β.: «Το Crossfit εκτός από την άθληση και όλα τα οφέλη της, προωθεί και την επικοινωνία μεταξύ των αθλουμένων. Έτσι κατόπιν συνεννόησης με τους δύο άλλους συλλόγους/γυμναστήρια, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε τα μέλη να έρθουν στην Ξάνθη ώστε να γνωριστούμε καλύτερα. Γενικά ήταν μία όμορφη εκδήλωση και απ’ όσα μας είπαν οι προσκεκλημένοι πέρασαν φανταστικά. Μάλιστα ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε ανάλογες «εξορμήσεις» στις άλλες πόλεις (Κομοτηνή, Σέρρες). Παράλληλα, εκτός από την πρώτη γνωριμία μας, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να κάνουμε όλοι μαζί κάποιες προπονήσεις ή εκδηλώσεις κλπ. στο μέλλον».

Πριν λίγες ημέρες το «Cates Crossfit Xanthi» έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας στην πόλη μας. Πρωτόγνωρο τότε στο ευρύ κοινό, πλέον έχει αποκτήσει δεκάδες φανατικούς φίλους οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται! Η Κατερίνα Βαρελά επισημαίνει:

Κ.Β.: «Ναι είναι γεγονός ότι οι Ξανθιώτες «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή το Crossfit και το ενδιαφέρον καινούριων ατόμων όλων των ηλικιών που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό αυξάνεται καθημερινά. Σημαντικό επίσης είναι ότι από τους περσινούς αθλούμενους δεν σταμάτησε κανείς γιατί είδε μεγάλα αποτελέσματα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!».

Τι είναι το Crossfit

Η Ξανθιώτισσα γυμνάστρια εξήγησε συνοπτικά τι είναι το άθλημα του Crossfit:

Κ.Β.: «Το Crossfit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης βασισμένο σε ένα σύνολο ασκήσεων με στόχο την ισχυροποίηση και την καλή συνεργασία όλων των μυών του ανθρωπίνου σώματος. Στηρίζεται στην εναλλαγή λειτουργικών ασκήσεων (π.χ. έλξεις, κάμψεις, καθίσματα, τρέξιμο, άρση βαρών, ενόργανη-κρίκους) που εκτελούνται με μεγάλη ένταση τις περισσότερες φορές χωρίς παύσεις, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες του κάθε αθλούμενου. Το Crossfit έχει ως στόχο την προετοιμασία του αθλούμενου ώστε να αποδίδει εξίσου καλά σε όποια δοκιμασία-άσκηση του ζητηθεί για την εκτέλεση του καθημερινού προγράμματος, το οποίο είναι διαφορετικό κάθε φορά».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …