Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τετραήμερο Capoeira με άρωμα… Βραζιλίας στην Ξάνθη!

Τετραήμερο Capoeira με άρωμα… Βραζιλίας στην Ξάνθη!

0
plateia capoeira

Τα 10 χρόνια λειτουργίας του τμήματος Capoeira θα γιορτάσει το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το διάστημα 13 – 16 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάρια, αγώνες επίδειξης και πολλές ακόμη εκπλήξεις στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ένα τετραήμερο με άρωμα… Βραζιλίας, θα ζήσει η Ξάνθη από την ερχόμενη Πέμπτη (13/11) έως την Κυριακή (16/11). Ο λόγος; Η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το τμήμα Capoeira του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, για τα 10 χρόνια λειτουργίας.

Το τετραήμερο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σεμινάρια, αγώνες επίδειξης (Roda de Rua), απονομή σχετικών ζωνών σε αρχάρια και προχωρημένα μέλη, προβολές ντοκιμαντέρ, διάφορα πάρτυ και πολλά άλλα «happenings»!

Μάλιστα οι διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις χώρους, το κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1), την Κεντρική Πλατεία της πόλης και το κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» στο οποίο θα γίνει και το εορταστικό μέρος της εκδήλωσης, με φαντασμαγορικό θέαμα, αγώνες Capoeira και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Με τη συμμετοχή γνωστών «δασκάλων» από Ελλάδα και εξωτερικό

Τη διοργάνωση και εποπτεία του τετραήμερου εκδηλώσεων θα έχουν ο Ξανθιώτης δάσκαλος Capoeira «Professor Gaviao» (Ιορδάνης Κασάπογλου) με τον Βραζιλιάνικης καταγωγής «Mestre PitBull».

Επίσης στις διάφορες εκδηλώσεις είναι προσκεκλημένοι και θα παρευρεθούν μεγάλα ονόματα και γνωστοί αθλητές της Capoeira, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες και θεατές του τετραήμερου φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων τους: Mestre China, Mestre Aranha, Mestre Marcelo, Contramestre Fabio, Contramestre Ligerinho, Professor Baiano, Professor Montanha, Professor Caveira, Formado Serpente, Formado Indio, Formado Malandro, Formado Robin, Formado Falcao, Instrutor Carrasco, Instrutor Piolho, Instrutor Careca, Instrutor Drakula, Instrutora Pipoca.

Επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια Capoeira στην Ξάνθη

Η εκδήλωση αφορά τα 14 χρόνια στην Ελλάδα και 10 χρόνια παρουσίας στην Ξάνθη, του τμήματος Jacobina Arte και του παραρτήματος στην πόλη μας. Θα υπάρξει ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις όπου εκτός από τους συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία και οι Ξανθιώτες θεατές να παρακολουθήσουν ορισμένες από τις δραστηριότητες και να δουν πως γίνονται διάφορα τελετουργικά (σ.σ. όπως οι απονομές ζωνών κ.α.) που θα γίνουν με παραδοσιακό τρόπο, με βραζιλιάνικα όργανα, ρυθμούς κ.α..».

Ο Professor Gaviao ήταν από τους «πρωτεργάτες» που έφεραν το 2004 την Capoeira στην Ξάνθη. Σχετικά με τη 10ετή διαδρομή ο ίδιος αναφέρει:

P.G.: «Αρχικά πολύς κόσμος κοιτούσε παράξενα την Capoeira γιατί ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Τα πρώτα χρόνια ήταν κυρίως κάποιοι φοιτητές που είχαν γραφτεί στα μαθήματα και έμαθαν πιο πολλά πράγματα γι’ αυτήν, ενώ πλέον οι περισσότεροι βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Ωστόσο η περιέργεια που υπήρχε αρχικά έγινε με τον καιρό εξοικείωση με το άθλημα και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας εξασκήθηκαν και συνεχίζουν να εξασκούνται στην Capoeira. Έτσι σήμερα στο τμήμα Capoeira του Λυκείου Ελληνίδων έχουμε μαθητές όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι πολύ μεγαλύτερους. Εξάλλου είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών».

Για το τι θα συμβούλευε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την Capoeira ο έμπειρος «δάσκαλος» τονίζει:

P.G.: «Το σημαντικότερο είναι πως έχει μόνο θετική επίδραση σε όλους τους τομείς και πολλά οφέλη για την υγεία. Κάποιος που θα ασχοληθεί με την Capoeira θα αποκτήσει ευλυγισία, ισορροπία, δύναμη και πολλά ακόμη στοιχεία που βοηθούν και στην καθημερινότητα μας. Από εκεί κι έπειτα ανάμεσα σε όλους τους εκπαιδευόμενους υπάρχει ένα κλίμα φιλίας και αλληλοβοήθειας, οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούνται φιλίες».

Τέλος στο ερώτημα αν η Capoeira είναι ένα είδος χορού ή μία πολεμική τέχνη, ο Professor Gaviao απαντά:

P.G.: «Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Υπάρχει μία αρμονικότητα και μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο που δύσκολα μπορεί να γίνει διαχωρισμός. Για περισσότερες απαντήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρευρεθούν στα σεμινάρια και σίγουρα θα μάθουν πολλά!».

14th Aniversario Jacobina Arte

10 χρόνια Capoeira στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πέμπτη 13/11/2014

20.00 – 22.30: Σεμινάρια στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1 στο κέντρο της Ξάνθης)

Παρασκευή 14/11/2014

20.00 – 22.30: Σεμινάρια στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Σάββατο 15/11/2014

12.00 – 13.00: Roda de Rua στην πλατεία της Ξάνθης

13.00 – 20.00: Σεμινάρια

20.00 – 21.00: Batizado e Troca de Cordas (στο κλειστό γυμναστήριο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης»)

Κυριακή 16/11/2014

13.00 – 16.00: Σεμινάρια – ιστορία της capoeira – Roda στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης. Θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο πάρτυ στην Εμπορική Λέσχη.

* Το κόστος για το 14ο Anniversario έχει ως εξής:

– 45€ (35€*) για τις 4 ημέρες (35 € για τους μαθητές που θα έρθουν από Λάρισα, Άθήνα, Χαλκίδα, Λαύριο, κλπ).

– 15€ για μία ημέρα.

– Για τους θεατές η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και στο facebook: 14th Aniversario Jacobina Arte – Xanthi.

Δημήτρης Καλτέκισ
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…