– 500 γραμ. φασόλια
– 1/2 κιλό κόκκινο λάχανο
– 1 καρότο
– λίγο σέλινο
– 1 κρεμμύδι
– 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
– αλάτι
– 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
Βάζετε τα φασόλια να μουσκέψουν μέσα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Ψιλοκόβετε το λάχανο, το καρότο και το σέλινο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα φασόλια όταν αυτά έχουν μισοβράσει. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν. Μόλις βράσουν, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, ώσπου να πάρει ξανθό χρώμα. Αδειάζετε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με το λάδι στην κατσαρόλα με τα φασόλια. Ανακατεύετε πολύ καλά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το μυστικό επιτυχίας και νοστιμιάς της συνταγής, έγκειται στο ξεχωριστό καβούρδισμα του κρεμμυδιού. Μην το παραλείψετε. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε μια-δυο καυτερές πιπεριές κατά το μαγείρεμα.