Σχόλια 15/11/14

0
zei
Να που με καφέδες και σουβλάκια, σιγά-σιγά ήρθε και η ανάπτυξη!


Ακίνητη Δημοτική Περιουσία
Ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής είναι και ένα ακόμη, πεζό μεν αλλά σημαντικό θέμα, αυτό της καταγραφής αλλά κυρίως της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του Μητροπολιτικού Δήμου.
Είναι προφανές ότι το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι υπόλοιποι τρεις περιφερειακοί δήμοι. Και είναι αυτονόητη η πρότασή μας ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, διότι το ίδιο θα έκαμνε κάθε σοβαρός νοικοκύρης.
Είναι ένδειξη σεβασμού της περιουσίας των δημοτών αλλά και απαραίτητη ως δεδομένο για να γνωρίζει η δημοτική αρχή ποια είναι τα ακίνητα που κατέχει και πως αυτά, όσα είναι άδεια, να χρησιμοποιηθούν και αξιοποιηθούν.
Αναμένουμε λοιπόν οι Ξανθιώτες απ’ όλους τους δημάρχους, και από περιέργεια έστω, να ενδιαφερθούν και καταγράψουν την ακίνητη περιουσία τους. και στη συνέχεια βέβαια να την αξιοποιήσουν.
Μένουμε δε ως προς το δήμο Ξάνθης για το απαράδεκτο φαινόμενο (και από αισθητικής πλευράς) του κτιρίου της Κεντρικής Πλατείας. Το γνωστό, ας μην το χαρακτηρίσουμε. Η αξιοποίησή του επείγει γιατί ασχημίζει όλη την πλατεία.
« Ε»


Άρχισαν οι κόντρες
Με την ουσιαστική έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειάς μας, άρχισαν τα όργανα. Κι αυτά τα όργανα, σίγουρα δείχνουν ότι δεν θα πλεύσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ήρεμα νερά.
Η πρόγευση δόθηκε προχθές Τετάρτη κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Και ο μεν Καραλίδης έχει τις δικές του αιτιάσεις, ο δε Παυλίδης τις δικές του. Σύγκλιση; Καμία! Συναίνεση; Μάλλον δύσκολη.
Τι σημαίνουν αυτά; Ότι θα πορευτούν οι δυο μεγάλες παρατάξεις με κόντρες και αψιμαχίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντιτιθέμενοι η μία στην άλλη αγνοώντας την ανάγκη συνεργασίας για να πάρει αυτός ο έρημος τόπος μπροστά.
Και είναι προφανές ότι δεν θα πάει όταν αντί παραγωγικής συνεργασίας και δημιουργικής παρουσίας έχουμε ένα συνεχές αρνητικό κλίμα.
-Άσχημα ξεκίνησαν εκεί στην Περιφέρεια, ας βάλουν στο κρασί τους νερό.
« Ε»


Ήρθε η Ανάπτυξη!
Ναι είναι γεγονός! Τα νούμερα το δείχνουν καθαρά. Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει οι περισσότεροι, αλλά ναι, ήρθε επιτέλους η ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ελληνική οικονομία σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ της κατά 0,7%, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η κρίση.
Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη (!) που μπαίνει σιγά σιγά σε οικονομική στασιμότητα, με την ύφεση να παραμονεύει.
Βέβαια εμείς με τέτοια βουτιά που κάναμε τόσα χρόνια, ε, κάποια στιγμή θ’ αρχίζαμε ούτως ή άλλως να ανεβαίνουμε από την άβυσσο.
Ας είναι καλά βέβαια ο τουρισμός που μας ξελάσπωσε…


Κάθε χρόνο τα ίδια
Εποχή επαναστατικής γυμναστικής φοιτητών και όπως κάθε χρόνο άρχισαν εδώ και τρεις ημέρες οι εχθροπραξίες στα Πανεπιστήμια της χώρας (κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), οι καταλήψεις, οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, οι καταστροφές κτιρίων και οι υπόλοιπες «εκπαιδευτικές δράσεις» από μία μειοψηφία φοιτητών.
Πρόκειται για τους ίδιους και τους ίδιους κάθε χρόνο, οι οποίοι δηλώνουν ότι εκπροσωπούν γενικές συνελεύσεις σχολών, στις οποίες όμως μετέχουν ελάχιστοι φοιτητές, οι πιο ακραίοι συνήθως, και οι αποφάσεις είναι πάντα οι ίδιες: Καταλήψεις, συγκρούσεις κλπ. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών δεν εκπροσωπείται. Έχουμε την αποθέωση της μειοψηφίας που φωνάζει, χτυπάει, τραμπουκίζει. Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση της δημοκρατίας και των θεσμών της, που έχει γίνει συνήθεια κάθε χρόνο, στα αμφιθέατρα και στις οθόνες μας.


Παπανδρέου όπως ΣΥΡΙΖΑ
Τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ παραλληλίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ομοιότητες στις πρακτικές τους.
Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού τόνισε ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι αμετανόητος, έκτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του ‘09 και έσκασε στα χέρια του… Είναι πολύ θλιβερό όταν δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος τα λάθη του, και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί». «Η ομοιότητα Παπανδρέου – ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη, δεν αξίζουμε ως χώρα να βιώσουμε ξανά το 2010, να ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας…» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Βάλτε τα ηχητικά κλιπ του κ. Παπανδρέου με αυτά που έλεγε προεκλογικά… Να σας θυμίσω ότι ήταν στα κάγκελα στον Πειραιά για να αντισταθεί στην διαφαινόμενη επένδυση της COSCΟ» τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Παρά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις είναι αυτονόητες, πρέπει να είχαν γίνει με δική μας πρωτοβουλία».


Τοπικό παράδοξο
Δεν είναι από τα παράξενα αυτού του τόπου να έχει μια πλειάδα μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας και να μην τους έχει αξιοποιήσει έτσι όπως πρέπει;
Να έχει έναν χώρο όπως τα Άβδηρα και να μην έχεΙ γίνει μέχρι σήμερα τόπος προσκυνήματος μαθητών και φοιτητών αλλά και επιστημόνων;
Ναι είναι από τα παράδοξα αυτού του τόπου. Τόσο των Αβδηριτών ειδικά αλλά και των Ξανθιωτών γενικά. Και βεβαίως παράδοξο είναι ότι οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, ελάχιστη έως μηδενική προσφορά είχαν στην κατεύθυνση αυτή. Εξαιρούμε πάντα τον διορατικό και φιλοπρόοδο Πρόεδρο Δημήτρη Βουρβουκέλη που παρότι έκανε το ξεκίνημα δεν το προχώρησε κανείς στη συνέχεια δήμαρχος. Ουδείς και ουδέν έκανε στην κατεύθυνση αυτή.
Προφανώς ευθύνες έχουν και οι ίδιοι οι Αβδηρίτες που δεν άσκησαν διεκδικητική πίεση κι άφησαν το κεφάλαιο αυτό, Άβδηρα και φιλόσοφοι να μείνει στη λήθη και την απαξίωση. Το δυστύχημα είναι πως ούτε τώρα φαίνεται στον ορίζοντα κάποια δράση, κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση της προβολής και της αξιοποίησης του πολύ μεγάλου κεφαλαίου « Άβδηρα- Φιλόσοφοι».
Είναι προφανές ότι έχουν με σοβαρότερα πράγματα ν’ ασχοληθούν οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες.
« Ε»


Οι καλύτερες επιδόσεις των χωρών του κόσμου και η «πρωτιά» για την Ελλάδα
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, μέσω εμπορίου και παγκοσμιοποίησης, ακολουθούν ως έναν βαθμό κοινές πορείες, πάντα θα υπάρχει κάτι στο οποίο η κάθε μια θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.
Το DogHouseDiaries δημιούργησε έναν χάρτη με τον οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει τις παγκόσμιες πρωτιές όλων των χωρών του πλανήτη και τα αποτελέσματα είναι ενίοτε περίεργα, αλλά πραγματικά.
Οι δημιουργοί του χάρτη έχουν συλλέξει πληροφορίες από διάφορες πηγές, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις η «πρωτιά» δεν είναι απαραίτητα κολακευτική.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ηγείται παγκοσμίως στα «φασιστικά κινήματα», παρά το γεγονός πως αυτή η πρωτιά περιλαμβάνει όλα τα κινήματα του παρελθόντος και όχι κάποια ενεργά αυτή τη στιγμή.


Άλλο γιατρός άλλο κομματικό στέλεχος! Τα μπερδέψατε κ. Αδαμίδη…
Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Διευθυντή της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δημήτρη Αδαμίδη, ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης έχει χαλασμένα αναλώσιμα που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό και για τις οποίες διέταξε ΕΔΕ ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης: Είναι απαράδεκτο κύριε Διευθυντά της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ξάνθης να συγχέεται το ρόλο σας ως γιατρού, με την συνδικαλιστική σας ιδιότητα ως προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών πολύ δε περισσότερο με την κομματική σας ταυτότητα ως μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Όπως και την άλλη φορά δημιουργήσατε ντόρο με τα χαλασμένα μανταλάκια που βάζουν στους ομφαλούς των νεογέννητων στο νοσοκομείο Ξάνθης έτσι και τώρα βρήκατε τρύπια γάντια και ουροσυλλέκτες, τα φωτογραφίσατε και τα βγάλατε στη δημοσιότητα εκθέτοντας το νοσοκομείο Ξάνθης και όλη την προσπάθεια που γίνεται εκεί. Αντί να καταθέσετε τα όποια στοιχεία σας στον διοικητή και να λυθεί ενδονοσοκομειακά το όποιο θέμα αν υπάρχει, εσείς επιλέξατε να το εκμεταλλευτείτε επικοινωνιακά . Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αμάν για εκλογές και έχει δοθεί εντολή σε «χτυπήματα» σ’ όλα τα μέτωπα απ’ όλα τα στελέχη του; Μόνο που σας πήρανε χαμπάρι. Αλήθεια, την ανησυχία που προκαλέσατε στην τοπική κοινωνία αλλά και την προσβολή του νοσοκομείου μας την αναλογιστήκατε; Αλλά προφανώς για σας προέχει το κομματικό συμφέρον… Αν είναι έτσι να κατεβείτε για βουλευτής (όπως σας προορίζουν άλλωστε από την Νομαρχιακή) και να σταματήσετε να δημιουργείται πανικό για μικροπράγματα!
Αυτά τα «παιχνιδάκια» τα μάθαμε… και δεν τα τρώμε ως τοπική κοινωνία.
Μ.Ξ.


Πότε θα κάνουμε κάτι;
Έβλεπες τα πρόσωπα των παιδιών στα δικαστήρια και δεν πίστευες ότι έχουν προσέλθει ως κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας που αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο για μία ολόκληρη εβδομάδα με διαρρήξεις και μικροκλοπές. Μικρά αγόρια που δεν έμαθαν ποτέ να ξεχωρίζουν το σωστό απ’ το λάθος, που δεν έχουν στο μυαλό τους τις ίδιες έννοιες για τις λέξεις «οικογένεια», «σχολείο» ή ακόμη και για το παιχνίδι.
Γι’ αυτό και ανακρίτρια και εισαγγελέας προτίμησαν να τα αφήσουν ελεύθερα, ξέροντας ότι η εμπειρία του αναμορφωτηρίου μόνο καλό δεν πρόκειται να κάνει στα, ταραγμένα ούτως ή άλλως παιδικά τους χρόνια.
Κι έτσι, για άλλη μια φορά η εγκληματικότητα του Δροσερού έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, με την πιο σκληρή της μορφή. Αυτή που δείχνει το μέλλον του συνοικισμού και της πόλης μας γενικότερα.
Όλο λέμε θα πρέπει να γίνει κάτι. Όλοι λένε θα πρέπει να γίνει κάτι. Όμως χρόνια τώρα δε γίνεται τίποτα και το μέλλον έρχεται πιο κοντά.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …