Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αυξάνονται οι αθλητές Capoeira στην Ξάνθη

Αυξάνονται οι αθλητές Capoeira στην Ξάνθη

0
capoeira amoiridio

Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν στα σεμινάρια του τμήματος Capoeira του Λυκείου Ελληνίδων

«Τα σχόλια που λάβαμε απ’ όλες τις πλευρές ήταν θετικά» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής Ιορδάνης Κασάπογλου (Professor Gaviao)

Με τη συμμετοχή 110 αθλητών, 6 κορυφαίων προπονητών από το εξωτερικό και εκδηλώσεις που πρόσφεραν όμορφες στιγμές και εντυπωσιακό θέαμα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το τετραήμερο Capoeira του τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.

Γιόρτασαν τα 10 χρόνια λειτουργίας στην Ξάνθη

Το τετραήμερο 13-16 Νοεμβρίου 2014 το τμήμα Capoeira του Λ.Ε. Ξάνθης γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του στην πόλη μας, με ένα πρόγραμμα γεμάτο εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και ενημερωτικά σεμινάρια προς τους εκπαιδευόμενους. Ο προπονητής «Professor Gaviao» (Ιορδάνης Κασάπογλου) είχε αναλάβει τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Mestre Pitbull της ομάδας Jacobina Arte, ενώ οι διάφορες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις χώρους, την αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, την Κεντρική Πλατεία και το κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» όπου πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη συγκέντρωση των αθλητών Capoeira το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα

Ο απολογισμός από τον «Professor Gaviao»

Ο «Professor Gaviao» (Ιορδάνης Κασάπογλου) μιλώντας στο «Ε» έκανε έναν μίνι – απολογισμό του τετραημέρου εκδηλώσεων. Ο Ξανθιώτης προπονητής Capoeira τόνισε:

Ι.Κ.: «Η διοργάνωση πήγε πάρα πολύ καλά αν αναλογιστούμε τη μεγάλη συμμετοχή των 115 αθλητών, από τους οποίους λάβαμε μόνο θετικά σχόλια στο τέλος. Ήταν η 1η φορά που γίνεται στην Ξάνθη ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό γεγονός που αφορά την Capoeira και πιστεύω ότι όσοι παρακολούθησαν τις διάφορες εκδηλώσεις μας ικανοποιήθηκαν από το θέαμα. Ειδικότερα στους αγώνες επίδειξης στην Κεντρική Πλατεία πολλοί ήταν αυτοί που εντυπωσιασμένοι έμειναν αρκετή ώρα παρακολουθώντας τους αγώνες και στο τέλος χειροκρότησαν όλα τα παιδιά για τις προσπάθειες τους. Σε γενικές γραμμές υπήρχε ένα όμορφο και «οικογενειακό» κλίμα ανάμεσα σε προπονητές – μαθητές και, πέρα από το εορταστικό κομμάτι – οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν αρκετά σημαντικά πράγματα γύρω από το άθλημα».

Σχετικά με το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών γύρω από το Capoeira ο κ. Κασάπογλου είπε:

Ι.Κ.: «Το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών που ασχολούνται με το άθλημα είναι μεγάλο, ενώ σημαντικό είναι και το ότι πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα μέσα από τα σεμινάρια που κάναμε. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές, τους προπονητές και θεατές που παρευρέθηκαν στις διάφορες εκδηλώσεις και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…