Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μαθαίνοντας… Capoeira στην Ξάνθη

Μαθαίνοντας… Capoeira στην Ξάνθη

0
capoeira

Συνεχίζεται το τετραήμερο σεμινάριο του βραζιλιάνικου αθλήματος από το τμήμα Jacobina Arte του Λυκείου Ελληνίδων

Σήμερα το… κυρίως μενού με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και το «Αμοιρίδειο»

Με… δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης το τετραήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει το τμήμα Capoeira του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας στην πόλη μας.

Η αρχή έγινε με μαθήματα Capoeira στο κτίριο του Λ.Ε. Ξάνθης σε αρχάριους και προχωρημένους ασκούμενους το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής, ενώ από σήμερα ξεκινάει το… κυρίως «πιάτο» της εκδήλωσης.

Για σήμερα το μεσημέρι (12:00 – 13:00) είναι προγραμματισμένοι αγώνες επίδειξης (Roda de Rua) στην Κεντρική Πλατεία (εφ’ όσον το επιτρέψει και ο καιρός…), ενώ στη συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης», όπου αρχικά θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια του αθλήματος (13:00 – 19:00) και αμέσως μετά (19:00 – 20:00) θα γίνει η απονομή ζωνών σε αθλητές, σε μία όμορφη βραδιά με έντονο το βραζιλιάνικο στοιχείο καθώς η εκδήλωση γίνεται με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από τη χώρα της Λ. Αμερικής και με την παρουσία αρκετών Βραζιλιάνων προπονητών. Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με το πάρτι που θα γίνει το βράδυ στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης.

Για την Κυριακή οι αθλητές Capoeira θα συγκεντρωθούν στο Λύκειο Ελληνίδων για την 4η και τελευταία ενότητα του σεμιναρίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με την ιστορία του αθλήματος και θα γίνει η καθιερωμένη τελετή λήξης με την κλασική «Roda».

Με την παρουσία γνωστών προπονητών Capoeira συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι τη διοργάνωση και εποπτεία του τετραήμερου εκδηλώσεων θα έχουν ο Ξανθιώτης δάσκαλος Capoeira «Professor Gaviao» (Ιορδάνης Κασάπογλου) με τον Βραζιλιάνικης καταγωγής «Mestre PitBull».

Επίσης στις διάφορες εκδηλώσεις είναι προσκεκλημένοι και θα παρευρεθούν μεγάλα ονόματα και γνωστοί αθλητές της Capoeira, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες και θεατές του τετραήμερου φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων τους: Mestre China, Mestre Aranha, Mestre Marcelo, Contramestre Fabio, Contramestre Ligerinho, Professor Baiano, Professor Montanha, Professor Caveira, Formado Serpente, Formado Indio, Formado Malandro, Formado Robin, Formado Falcao, Instrutor Carrasco, Instrutor Piolho, Instrutor Careca, Instrutor Drakula, Instrutora Pipoca.

Η εκδήλωση αφορά τα 14 χρόνια στην Ελλάδα και 10 χρόνια παρουσίας στην Ξάνθη, του τμήματος Jacobina Arte και του παραρτήματος στην πόλη μας.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την Capoeira μπορούν να παρακολουθήσουν τις διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με το βραζιλιάνικο σπορ για το οποίο όπως ο Professor Gaviao λέει: «Έχει μόνο θετική επίδραση σε όλους τους τομείς και πολλά οφέλη για την υγεία. Κάποιος που θα ασχοληθεί με την Capoeira θα αποκτήσει ευλυγισία, ισορροπία, δύναμη και πολλά ακόμη στοιχεία που βοηθούν και στην καθημερινότητα μας. Από εκεί κι έπειτα ανάμεσα σε όλους τους εκπαιδευόμενους υπάρχει ένα κλίμα φιλίας και αλληλοβοήθειας, οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούνται φιλίες».

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 15/11/2014

12.00 – 13.00: Roda de Rua στην πλατεία της Ξάνθης

13.00 – 19.00: Σεμινάρια

19.00 – 20.00: Batizado e Troca de Cordas (στο κλειστό γυμναστήριο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης»)

* Θα ακολουθήσει πάρτι στην Εμπορική Λέσχη.

Κυριακή 16/11/2014

13.00 – 16.00: Σεμινάρια – ιστορία της capoeira – Roda στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.

– Για τους θεατές η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και στο facebook: 14th Aniversario Jacobina Arte – Xanthi.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…