Σχόλια 7/10/14

0
Κλασική περίπτωση ιδιοκτήτη κόμματος και ο Κουβέλης. Βρέχει, χιονίζει, καταποντίζεται, αυτός εκεί. Ακλόνητος!


Μετά από καιρό
Καιρό είχαμε να συναντήσουμε τον πρώην βουλευτή και αντιπρόεδρο της βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη. Την Κυριακή όμως τον είδαμε στην αίθουσα της ΦΕΞ όπου γίνονταν οι εγγραφές των μελών για τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης.
Ευκαιρία λοιπόν να τα πούμε για λίγο και να βγάλουμε μια φωτογραφία με γνωστούς του.
«Ε»


Θλίψη
Είναι ένα συναίσθημα θλίψης για όσα συνέβησαν και θα συμβούν στη ΔΗΜΑΡ. Θλίψη διότι η Ανανεωτική Αριστερά αυτοακυρώθηκε και δημιούργησε το αρνητικό πολιτικό περιβάλλον που πλέον πολύ δύσκολα έως αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα συμβεί αυτό.
Το κεφάλαιο ΔΗΜΑΡ μάλλον θα κλείσει και θα ξεκινήσει ένα νέο με βάση όλους όσους επιθυμούν να υπάρχει στο πολιτικό προσκήνιο η κεντροαριστερά, η Αριστερά με ανθρώπινο πρόσωπο, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αρχές.
Μάλλον την παρούσα θλίψη της περιόδου αυτής θα την διαδεχτεί μια νέα προσπάθεια που θα έχει πιο ώριμη άποψη για τα θέματα της χώρας που απαιτούν συναίνεση και συνεργασίες.
«Ε»


Πέφτουν οι τιμές των ακινήτων
Κάποτε η κατοχή ακίνητης περιουσίας ήταν ένδειξη σοβαρής επενδυτικής απόφασης, ένα στάτους για τη μεσαία οικογένεια που υπερηφανευόταν για τα ακίνητα που διέθετε.
Σήμερα η αξία των ακινήτων στη χώρα μας αλλά και στην Ξάνθη, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Μάλιστα σε όχι λίγες περιπτώσεις η αξία έχει μειωθεί μέχρι του ποσοστού 50%!
Σε παλαιότερα δε ακίνητα η εμπορική αξία έχει πέσει στο 1/3 της τιμής, ενώ οι αντικειμενικές μένουν στα ύψη γι’ αυτό και γίνονται λίγες αγοραπωλησίες.
Διότι ευκαιρίες μεν υπάρχουν, αγοράζεις φτηνά, αλλά φορολογείσαι ο αγοραστής με βάση την αντικειμενική τιμή! Αγοράζεις δηλαδή ακίνητο αξίας 50.000 ευρώ αλλά η εφορία το υπολογίζει στις 100.000 και επ’ αυτού ο φόρος.
Τέλος, ζημιά στην αγορά ακινήτων έκανε σημαντική και η δικαιολόγηση του ποσού για την αγορά (πόθεν έσχες).
«Ε»


Γέμισαν Τούρκους πολίτες Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη
Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και σωστή 100%. Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη τις ημέρες του Κουρμπάν Μπαϊράμ γέμισαν από Τούρκους τουρίστες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τόσοι πολλοί, που άκουγες γύρω σου συνέχεια τουρκικές ομιλίες. Αναλογικά προς τα κάτω αλλά σημαντική ήταν και η κίνηση στην Αλεξανδρούπολη.
Τώρα, αν ρωτάτε για την Ξάνθη και τι κίνηση είχαμε, σας πληροφορώ ότι αυτή ήταν ελάχιστη. Οι περισσότεροι ήταν Ξανθιώτες που ζουν στην Κωνσταντινούπολη και βρήκαν την ευκαιρία να έρθουν να δουν τους συγγενείς τους.
Δυστυχώς, τουριστικό ρεύμα δεν έχουμε και θα πρέπει Επιμελητήριο, Ομοσπονδία, Δήμοι και άλλοι φορείς όπως οι ξενοδόχοι να κινηθούν συντονισμένα για να πάρει και η Ξάνθη το μερίδιο των τουριστών από την Τουρκία.
«Ε»


Λαθρομετανάστευση

Ο απελπισμένος όρια δεν βάζει στην διάθεσή του να φύγει από τη χώρα του, να πάει αλλού να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Κι αυτός ο απελπισμένος δεν είναι άλλος από τους Σύριους που με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το φαινόμενο το ζει η χώρα μας. Από στεριά και θάλασσα. Και καθημερινά υπάρχουν γεγονότα, πολλές δε φορές και δυσάρεστα από ανθρωπιστικής πλευράς δίπλα μας, στον Έβρο. Όπου είναι η πύλη εισόδου από Τουρκία.
Χιλιάδες ψυχές κάθε ηλικίας προσπαθούν να περάσουν απέναντι, από τον Έβρο. Και στην απέναντι πλευρά είναι η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα, είναι η ελπίδα για το καλύτερο αύριο γι’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους ανθρώπους.
Τραγικές ιστορίες καθημερινές. Που θα πρέπει η Ευρώπη όλη, να σκύψει και να δώσει λύση. Διότι η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί, είναι αδύνατο αλλά και επικίνδυνο. Διότι η λαθρομετανάστευση υπονομεύει την ίδια τη χώρα.
«Ε»


Η Κική Δημουλά για την Αμφίπολη
Η ακαδημαϊκός και σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά, είπε τη γνώμη της και κυρίως την ευχή της για όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη, συνδυάζοντας την επιθυμία με τον ιδιαίτερο ποιητικό της τρόπο.
Έγραψε: «Αυτό που με καθηλώνει είναι σε τι βάθος τιμητικό έκρυβε τους επιφανείς νεκρούς του ο χρόνος και με τι δρακόντειες, αμετακίνητες από το βάρος πλάκες έφραζε την είσοδο ωσάν (πέραν εκείνης της ιερόσυλης φθοράς που έχει το ελευθέρας από το θάνατο να εισχωρεί) να έπεται κι άλλη λαθραία φθορά, κι άλλη, κι άλλη – σπείρα ολόκληρη της οποίας εγκέφαλος είναι η λήθη.» Ιδιαίτερη αναφορά κάνει όμως και στις Καρυάτιδες λέγοντας πως είναι σπαρακτικό «να συμπαραστέκονται και να ψυχαγωγούν τον νεκρό νεαρές, ολοζώντανα όμορφες καλλίγραμμες Καρυάτιδες». Όσο για την ταυτότητα του προσώπου που βρίσκεται θαμμένο στην Αμφίπολη, η Κική Δημουλά γράφει: «Κι επειδή όπου γης και πατρίς, εμένα κυρίως μ’ ενδιαφέρει, προσεύχομαι και ονειρεύομαι να ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος ο κτήτωρ αυτού του ταφικού μνημείου. Όχι από μεγαλομανία, αλλά μόνο για να πάψει εκείνη η σαλεμένη γοργόνα να δέρνεται στο άγριο πέλαγος του ερωτήματος: ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος1; Ότι ζει, να έχω να της αναγγείλω»


 Αλαλούμ στα πανεπιστήμια
Ήταν που ήταν χάλια τα πράγματα στα ελληνικά πανεπιστήμια, τώρα ήρθε και έδεσε το γλυκό. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επικρατεί ένα αλαλούμ στα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών. Πολλοί αναγκάζονται να στέκονται όρθιοι για ώρες στους διαδρόμους των αμφιθεάτρων, καθώς οι αίθουσες έχουν κατακλυστεί από φοιτητές άλλων πόλεων οι οποίοι αν και δεν έχει εγκριθεί ακόμα η μεταγραφή τους από αντίστοιχες σχολές της Περιφέρειας, παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα στη σχολή που επιθυμούν να μεταγραφούν.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική και θα πρέπει το γρηγορότερο να τελειώνει αυτή η ιστορία, να ξεκαθαρίσει ποιοι θα πάρουν μεταγραφή και ποιοι όχι γιατί τη στιγμή αυτή αδικούνται κατάφορα οι φοιτητές που έχουν πετύχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιατί στη θέση τους στρογγυλοκάθονται με το έτσι θέλω φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση μεταγραφής από άλλες πόλεις.
Και δυστυχώς στους περισσότερους από αυτούς, θα απορριφθεί η αίτησή τους και θα τρέχουν στη μέση του εξαμήνου να ψάχνουν για σπίτι στην Περιφέρεια.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας ανεύθυνων και λαϊκιστών πολιτικών…


Όποιος ψάχνει βρίσκει
20.000 ευρώ έχει λάβει ήδη από τον ΟΤΕ ο Δήμος Σερρών και διεκδικεί άλλες 250.000 ευρώ από την ΔΕΗ, ως τέλος κατάληψης Δημοσίου Χώρου, κατά την τοποθέτηση των στύλων τους. Τα ποσά αυτά, που θα καταβάλλονται ετησίως, θα αποτελούν αναμφισβήτητα ένα δυνατό πόρο εσόδων για τα ταμεία του δήμου, επιτρέποντας του να υλοποιεί περισσότερα έργα για τους δημότες του.
Γιατί δεν κινούν τέτοιες διαδικασίες και οι δικοί μας δήμοι;
Γ.Τ.


«Ανάσα» στους χώρους εστίασης
Μια μικρή ανάσα πήραν οι επιχειρηματίες που διατηρούν χώρους εστίασης το Σάββατο, καθώς οι Ξανθιώτες με αφορμή τον εορτασμό των 95ων Ελευθερίων Ξάνθης αλλά και του Μπαϊραμιού γέμισαν καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες.
Παρόμοια εικόνα είχε σημειωθεί και το βράδυ τόσο της ίδιας, όσο και της προηγούμενης ημέρας στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης «ζωντανεύοντας» για τα καλά την πόλη και αναπτερώνοντας το ηθικό, αλλά και το ταμείο των επιχειρηματιών.
Γ.Τ.


Τα βρήκαν με το ΚΤΕΛ…
Ομαλοποιείται η κατάσταση με την μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας καθώς το ΚΤΕΛ προσήλθε εκ νέου στο διαγωνισμό αποδεχόμενο τους όρους της προκήρυξης στους οποίους συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η πρόσληψη συνοδών όπως και στην προηγούμενη προκήρυξη. Σήμερα αύριο κατατίθενται η εγγυητική και υπογράφεται η σύμβαση άρα μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει η μεταφορά. Δεν γνωρίζουμε γιατί το ΚΤΕΛ διαφώνησε την προηγούμενη φορά με τον συνοδό και δεν κατέθεσε εγγυητική και το έκανε τώρα …Μάλλον θα βρέθηκε κάποια λύση που να συμφέρει και τα δύο μέρη. Το θέμα είναι ότι τελειώνει ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί γονείς και μαθητές 1 μήνα τώρα…
Μ.Ξ.


Δημαρχιακά νέα…
Στις Βρυξέλες βρίσκονται εν ενεργεία και πρώην δήμαρχοι της περιφέρειας μας για να παρακολουθήσουν το συνέδριο δήμων και περιφερειών που διεξάγεται εκεί. Μεταξύ των εν ενεργεία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ενώ από τους πρώην κ. Σιμιτζής (Καβάλας και π. πρόεδρος της ΠΕΔ) και ο κ. Τσολακίδης (Αβδήρων). Όλοι τους επανεκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ της ΠΕΔ όμως για πρόεδρος «παίζει» ο κ. Μαμσάκος με τον κ. Λαμπάκη της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι και θ’ αναμετρηθούν τις επόμενες μέρες όπου θα γίνει η κατανομή των θέσεων στο Δ.Σ. της ΠΕΔ. Όπως έμαθα ο κ. Μαμσάκος ενδιαφέρεται και για την ΔΙΑΜΑΘ , να αντικαταστήσει δηλαδή τον πρώην δήμαρχο Δράμας κ. Χαρακίδη αλλά θα δείξει …
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…