Σχόλια 03/10/14

0
Οι ΑΝΕΛ ξεκίνησαν από το facebook, έφτασαν στα εξώδικα και μάλλον θα καταλήξουν στα δικαστήρια…


Η ώρα της ευθύνης
Με ένα διπλό αιφνιδιασμό και με ψήφο εμπιστοσύνης, Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν οριστικά το πολιτικό σκηνικό κι έτσι να μπει τέλος στην εκλογολογία των τελευταίων μηνών.
Αρχικά λοιπόν θα ξεκινήσει τριήμερη συζήτηση στη βουλή που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή με ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, κάτι που θα επιτευχθεί και θα δημιουργήσει μια νέα συνοχή στην κυβερνητική πλευρά για να φέρει εις πέρας με περισσότερη ευκολία το έργο της.
Δεύτερον, μετατίθεται και οριστικοποιείται η ημερομηνία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του κ. Παπούλια που είναι ο Μάρτιος του 2015, τον Φεβρουάριο, θα έχουμε προεδρικές εκλογές. Ως γνωστόν θα ψηφίσουν οι βουλευτές των κομμάτων και για την εκλογή του νέου Προέδρου απαιτείται να ψηφισθεί από 180 μέλη του κοινοβουλίου.
Εάν και στην τρίτη αυτή ψηφοφορία για 180 ψήφους δεν υπάρξει η πλειοψηφία αυτή, διαλύεται η βουλή μέσα σε δέκα ημέρες και προκηρύσσονται εκλογές.
Ώρες ευθύνης για τους πολιτικούς μας και τα κόμματα. Θα φανεί στην πράξη ποιοι και ποια σκέφτονται πραγματικά τον τόπο, τους κατοίκους, την ευημερία και την επιστροφή στην πρόοδο και την ανάπτυξη πάντα μέσα από την Ευρωπαϊκή οικογένεια.
«Ε»


Απαιτούν ευγενική συμπεριφορά
Ασφαλισμένος του ΙΚΑ σε ηλικία κοντά στα 80 χρόνια, πήγε για υπόθεσή του στις διοικητικές υπηρεσίες την Πέμπτη το πρωί. Ο υπάλληλος αφού είδε την περίπτωσή του για σιγουριά τον έστειλε στην προϊσταμένη. Η οποία είδε το θέμα και για ανεξήγητους λόγους στον πληθυντικό του ασφαλισμένου, του απάντησε απρεπώς και στον ενικό.
Μάλιστα το απρεπές φέρσιμο είχε και συνέχεια διότι με απαξίωση συνέχισε την αντίδρασή της προς τον ασφαλισμένο και όλους συνολικά που ρωτούν και την ενοχλούν και άλλα τέτοια. Ο ασφαλισμένος, κατασυγχισμένος αναζήτησε το διευθυντή του ΙΚΑ Ξάνθης αλλά ο διευθυντής δεν ήταν εκεί. Μας ενημέρωσε για το συμβάν Που του προξένησε άσχημη εντύπωσΗ αλλά και του προξένησε δυσφορία η απρεπής συμπεριφορά της υπαλλήλου που δε σεβάστηκε την ηλικία του και την καθ’ όλα ευγενική συμπεριφορά του.
Μάλιστα, γνωρίζουμε προσωπικά τον συμπολίτη μας, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος και την ευγένειά του.
Και μια σημείωση: Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι το λιγότερο που ζητούν είναι ευγενική συμπεριφορά απέναντί τους. Εξάλλου οι περισσότεροι κυκλοφορούν με το υπογλώσσιο στην τσέπη. Γι’ αυτό ας προσέχουν πως συμπεριφέρονται κάποιοι υπάλληλοι.
«Ε»


Κουρμπάν Μπαϊράμ
Από σήμερα Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ξεκινάει το Κουρμπάν Μπαϊράμ, η δεύτερη μεγάλη θρησκευτική γιορτή για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Γι’αυτό και η λαϊκή αγορά του Σαββάτου θα γίνει σήμερα Παρασκευή, διότι το Σάββατο είναι η πρώτη επίσημη ημέρα του Μπαϊραμιού που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.
Με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε προς τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους θερμές ευχές να περάσουν οικογενειακά και ευχάριστα τις ημέρες αυτές.
«Ε»


Πολιτική εξωδίκων!

Άλλη μία πράξη πολιτικής ιλαρότητας από το κόμμα των ΑΝΕΛ που πλέον φυλλορροεί σε σημείο εξαφάνισης από το πολιτικό σκηνικό. Η γνωστή σε όλους βουλευτής – ακτιβίστρια Ραχήλ Μακρή, με την πολύ έντονη παρουσία στη βουλή (και στα κάγκελα της ΕΡΤ), έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος την παρέπεμψε νωρίτερα στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος για τη συμπεριφορά της.
«Η πορεία της θα κριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη συνέχεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν θα συνδράμουμε περαιτέρω στην προσπάθεια αυτοπροβολής της» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.
Μάλλον προδιαγράφεται κι άλλη διαγραφή στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, που πλέον οι μισοί από τους βουλευτές που εξελέγησαν μαζί του, ανεξαρτητοποιήθηκαν ή διαγράφηκαν στη συνέχεια. Οι ίντριγκες, ναρκισσισμοί και ακρότητες πολλών στελεχών του, το οδηγούν με σταθερά βήματα προς τη διάλυση…


Να καθαριστούν τα ρέματα
Θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν καιρό, διότι τα πρωτοβρόχια άρχισαν. Μπήκαμε ήδη στον Οκτώβριο. Ο λόγος για την ανάγκη να καθαριστούν τα διάφορα ρέματα, μικρά και μεγάλα, από τα διάφορα υλικά αλλά και τα όποια φυτά που έχουν φυτρώσει στις κοίτες τους.
Κυρίως δε στους περιφερειακούς δήμους πέφτει η ευθύνη διότι εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ρέματα. Εάν φροντίσουν οι δήμοι να είναι όλα εντάξει στην ώρα τους, δεν θα έχουν προβλήματα με ζημιές και καταστροφές.
Όσο δε για τον Μητροπολιτικό δήμο, αυτός οφείλει να έχει καθαρίσει (εάν δεν το έκανε να το ξεκινήσει τώρα) το δίκτυο ομβρίων της πόλης από τη μια και από την άλλη να μαζεύονται τα σκουπίδια από τους δρόμους.
«Ε»


Παγκάκια – ζυγαριές στις στάσεις λεωφορείων
Σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν τους κατοίκους να γραφτούν στα γυμναστήρια και να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οι Αρχές στη Μόσχα σκέφτηκαν κάτι πραγματικά πρωτότυπο.
Τοποθέτησαν παγκάκια-ζυγαριές στις στάσεις των λεωφορείων, που ζυγίζουν με ακρίβεια γραμμαρίων όσους καθίσουν εκεί. Τα καθίσματα συνδέονται με μεγάλους ηλεκτρονικούς πίνακες που εμφανίζουν το βάρος του κάθε ατόμου, προκαλώντας εντύπωση! Κάποιοι Μοσχοβίτες γελάνε και ζυγίζονται ευχαρίστως, ενώ πολλοί περιμένουν όρθιοι το λεωφορείο!
Βλέπετε υπάρχουν μερικοί – και κυρίως μερικές – που μπορεί να μην κρύβουν τα χρόνια τους αλλά τα κιλά τους. Και δεν θα ήθελαν με τίποτε να αποκαλυφθούν τα πάχη τους, τα κάλλη τους…


Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων
Πώς είναι να είσαι ηλικιωμένος; Μέσα μου λέω ότι ίσως κατά βάθος να είναι και λυτρωτικό. Έρχεται κάποια στιγμή που λυγίζεις από το βάρος του χρόνου και δεν βασανίζεις τα πόδια. Τα σέρνεις πια, έχοντας το άλλοθι του γήρατος. Παραιτείσαι χωρίς να απολογείσαι. Επιτρέπεται πια να παραδεχθείς ότι κουράστηκες. Μετά σκέφτομαι ότι πάντα είσαι, κατά κάποιον τρόπο, ηλικιωμένος. Όσο υγιής και αν αισθάνεσαι, όσο σφρίγος και αν παραμένει στις μπαταρίες σου, έτσι και σε έβλεπε ο εαυτός σου πριν από είκοσι χρόνια, θα πάθαινε κρίση πανικού. Το γήρας δεν είναι μόνο ένας προορισμός για τους τυχερούς. Είναι και μία μόνιμη κατάσταση.
Στην Ελλάδα ζούμε περίπου 78-79 χρόνια. Βλέπω αρκετούς ανθρώπους σε αυτήν στην ηλικία να περπατούν στο δρόμο. Και κάνω υπολογισμούς, μετράω τη ζωή τους με το μάτι και την ιστορία. Κάτι θυμούνται από Γερμανούς, κάτι παραπάνω από εμφύλιο. Μετανάστευση, ταραγμένα χρόνια, χούντα, μεταπολίτευση, Αλλαγή. Τους βλέπω στα παγκάκια αμίλητους. Και όσο μεγαλώνω και εγώ, καταλαβαίνω ότι η σιωπή είναι όλα όσα έχεις να πεις. Δεν σου φτάνουν οι λέξεις ή ακόμα δεν έχεις βρει τις σωστές. Καμιά φορά απορώ αν είναι κουρασμένοι ή φοβισμένοι. Φοβάσαι περισσότερο τον θάνατο όσο τον πλησιάζεις ή κάθε μέρα που περνάει σε στεφανώνει με μία νίκη; Θέλω συχνά να ρωτήσω πώς είναι εκεί πάνω. Πώς είναι να είσαι γέρος. Αλλά φοβάμαι μην ακούσω ένα «δεν πάει στο διάολο, ζωή είναι, θα περάσει».
Κ.Γ.


Επιμένει ο δήμαρχος για το άνοιγμα της Βόγδου
Η κυκλοφοριακή μελέτη απασχολεί τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μπάμπη Δημαρχόπουλο. Χθες το πρωί είχε σύσκεψη με τους μελετητές οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη και τις τροποποιήσεις που εισηγούνται με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει όπως για παράδειγμα η διάνοιξη της οδού Σάρδεων. Επισημαίνουμε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην πρώτη φάση της μελέτης (έχει πολύ δρόμο δηλαδή…)! Όπως έμαθα ο δήμαρχος είναι αμετακίνητος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του σχετικά με το κυκλοφοριακό και αν θυμάμαι καλά είχε υποσχεθεί διάνοιξη της Βόγδου και γενικά αρκετές τροποποιήσεις στο κέντρο. Μάλλον θα ενταχθούν κι αυτές στην μελέτη.
Μ.Ξ.


Η μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήρθαν προς έγκριση 7 νέα δρομολόγια που αφορούν μεταφορά μαθητών με ειδικές ανάγκες (σχολείο Κωφών), μεταφορά μαθητών από την Λεκάνη και τον Κεχρόκαμπο και μεταφορά 7 συνολικά μαθητών από τα Μάγγανα και Άβατο για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Τα δύο πρώτα εγκρίθηκαν ομόφωνα όμως τα δρομολόγια που αφορούσαν τα παιδιά του Μουσικού σχολείου δεν τα ψήφισε η παράταξη Καραλίδη, του ΣΥΡΙΖΑ και δύο σύμβουλοι της παράταξης Παυλίδη. Ο λόγος; Όπως έμαθα δεν είχε να κάνει με το Μουσικό σχολείο αλλά επειδή το κόστος της μεταφοράς των 7 παιδιών ήταν 25.000 ευρώ και όπως και πέρσι κόπηκε στα εντελλόμενα έτσι εκτίμησαν ότι θα συμβεί και φέτος και επιπρόσθετα ότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν υπόλογοι και ειδικά ο κ. Καραλίδη να κατηγορηθεί για δόλο επειδή γνώριζε ότι πέρσι δεν εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι. Πρότεινε δε ως λύση να εξυπηρετούνται από τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ με μαθητικά δελτία όπως και γινόταν ως τώρα.  
Μ.Ξ.


Τα κάνανε μούσκεμα
Χθες το πρωί, τα μπεκ στην Κεντρική Πλατεία πότιζαν πέρα από τα παρτέρια και τα πλακάκια, με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν μέχρι και την Μιχ. Καραολή. Όσοι έτυχε να περάσουν από εκεί ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο για να μην βραχούν τα υποδήματα τους, καθώς οι περισσότεροι φορούν ακόμα καλοκαιρινά, όσο και τα παντελόνια τους ή μακρύτερα ρούχα.
Δεν θα έπρεπε οι υπάλληλοι να τα ρυθμίσουν πριν τα θέσουν σε λειτουργία;
Γ.Τ


Ολοήμερα Σχολεία ή «παιδοφυλακτήρια»
«Παιδοφυλακτήρια» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα Ολοήμερα Σχολεία, καθώς στην πλειονότητα τους καλύπτονται μόνο από δασκάλους και όχι από καθηγητές ειδικοτήτων. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ειδικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και σε ορισμένα γυμνάσια και λύκεια τα οποία προσπαθούν να καλύψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Από την μεριά του το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει αυτά τα κενά μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήδη θα έχει περάσει το 1/3 της χρονιάς με «πασαλείμματα».
Πότε επιτέλους θα πάρουμε σοβαρά τον ρόλο της Παιδείας σε αυτήν την χώρα; Πότε θα μάθουμε να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να καταλάβουν ότι όλες οι εκκρεμότητες για το εκάστοτε σχολικό έτος θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…