Σχόλια 01/10/14

0
empros protoselido
Πρώτη φορά έρχεται η τρόικα και τρέχουμε στις τράπεζες όχι για να βγάλουμε αλλά να βάλουμε λεφτά! Ελέω ΕΝΦΙΑ βέβαια…


Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Ακατανόητο το ελληνικό δημόσιο. Από τη μια πλευρά μας λέει ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν πρόβλημα ρευστότητας για να δοθούν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων και από την άλλη, βγάζει χιλιάδες εργαζόμενους στη σύνταξη με πρόωρη συνταξιοδότηση!
Το σχήμα είναι οξύμωρο όντως. Γιατί έτσι και με την ανεργία στα ύψη, το ποσό που συγκεντρώνεται κάθε μήνα από τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν επαρκεί να καλύψει το συνταξιοδοτικό κόστος. Έτσι, η λύση που απομένει είναι να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, να καταργηθούν τα εφάπαξ ή να μειωθούν σημαντικά στο δημόσιο.
Έτσι, μ’ αυτή τη λογική φθάσαμε να είμαστε χώρα συνταξιούχων και μάλιστα πρόωρων και άλλων πάρα πολύ πρόωρων. Αφού είχαμε δώσει το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη άνθρωποι με 15 χρόνια δουλειάς!
Με τέτοιες και άλλες παρόμοιες αποφάσεις και σπατάλες, φθάσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία σήμερα στο χάλι που βρίσκονται. Με ευθύνη όλων!
«Ε»


Κλοπές και διαρρήξεις στην αίθουσα Αρίων
Το κακό συνεχίζεται με τις κλοπές από το χώρο του Αρίωνα όπου το Κολυμβητήριο. Θύματα οι Σύλλογοι και τα Σωματεία που βρίσκονται εκεί. Σπάζουν τις κλειδαριές και τις πόρτες, μπαίνουν μέσα και ψάχνουν για χρήματα οι δράστες. Μάλιστα ο Σύλλογος Σκακιστών Ξάνθης Δημόκριτος πριν δυο εβδομάδες ξαναδέχτηκε την επίθεση των διαρρηκτών. Συνολικά δε πέντε φορές μέχρι τώρα.
Η όλη υπόθεση έχει καταντήσει πλέον γραφική και ιδιαίτερα ανησυχητική. Προφανώς κάτι θα πρέπει να γίνει και ο δήμος να προστατεύσει την περιουσία του αλλά και τους συλλόγους και σωματεία που φιλοξενούνται εκεί.
«Ε»


Ελληνικότατη συμπεριφορά
Παρατηρούσαμε προχθές για ώρα τη συμπεριφορά κάποιων οδηγών. Στο κατάστρωμα υπήρχε ενημερωτική πινακίδα STOP ότι ο δρόμος είναι κλειστός διότι εκτελούνται έργα.
Παρόλα αυτά, αρκετά ΙΧ προσπερνούσαν επιδεικτικά το σήμα και συνέχιζαν την πορεία τους. Η πινακίδα ήταν φαρδιά πλατιά για να μη νομίζει κανείς ότι δεν φαινόταν. Ορισμένοι οδηγοί, δεν συγκινήθηκαν καθόλου από την πινακίδα.
Έτσι, για να είμαστε δίκαιοι, καμιά φορά που εκτελείται κανένα έργο και δεν τοποθετείται προειδοποιητική πινακίδα, ξεσηκώνεται το σύμπαν και αρχίζουν οι διαμαρτυρίες. Όταν πάλι τοποθετείται, κάποιοι κάνουν πως δεν την βλέπουν…
-Γνήσια ελληνική συμπεριφορά!
«Ε»


Υπέρ κατασκηνώσεων
Οι επιχειρηματίες που απασχολούν προσωπικό, για δεύτερη χρονιά, πληρώνουν ένα διαφορετικό φόρο. Πρόκειται για το φόρο υπέρ κατασκηνώσεων των εργαζομένων.
Έτσι, πληρώνουν 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, στο ΙΚΑ η πληρωμή βέβαια, για να στείλουν αυτοί τα παιδιά τους – έχουν δεν έχουν – κατασκήνωση!
Άλλος ένας πονηρός τρόπος από πλευράς ΙΚΑ να μαζεύει χρήματα από τις επιχειρήσεις για δήθεν κοινωνικούς σκοπούς. Βέβαια, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα εκατομμύρια που συγκεντρώνονται ετησίως από τις επιχειρήσεις πάνε για το σκοπό της είσπραξης ή για να ενισχύουν το ελλειμματικό ταμείο του ΙΚΑ.
-Όλα είναι πιθανά στη χώρα που ζούμε…
«Ε»


Δεν παίζονται!…
Ότι οι παράνομοι είναι ένα βήμα μπροστά από τους αστυνομικούς σε κόλπα, τερτίπια και μεθόδους, ε, αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι. Βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και δουλεύει, στην κατεύθυνση του πονηρού, του κακού, πως θα ξεγελάσουν και θα εξαπατήσουν τους υπόλοιπους.
Σκαρφίζονται κάθε φορά κάτι άλλο, κάτι καινούριο, σε σημείο που λες «μα πώς τα σκέφτονται τα κόλπα αυτά;» και πως εάν το ταλέντο τους το αξιοποιούσαν προς τη σωστή κατεύθυνση θα πετύχαιναν πολλά.
Τέλος πάντων η αλήθεια είναι πως τελειωμό δεν έχουν τα κόλπα τους. Και όταν κάποιο από αυτά παραγίνει γνωστό, αλλάζουν, φτιάχνουν άλλο και ξεγελούν πάλι τα θύματά τους, συνήθως ηλικιωμένους.
Στη μεθοδολογία τους δε αυτή, δεν τους εμποδίζει να χρησιμοποιούν και τις σεξουαλικές υποσχέσεις από νεαρές προς ηλικιωμένους. Για τα ευρώ βέβαια που είναι ο στόχος.
«Ε»


Η Ελλάδα στις ουρές αναστενάζει…
Δύσκολη ημέρα η χθεσινή για εκατομμύρια πολίτες, αλλά και για την κυβέρνηση. Η οργή και η αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνονταν στις ατελείωτες ουρές έξω και μέσα στις τράπεζες, είχε αποδέκτες φυσικά τους εμπνευστές του περίφημου ΕΝΦΙΑ (Σαμαρά, Βενιζέλο κλπ), οι βρισιές και οι απειλές έπεφταν σύννεφο.
Βέβαια η αναμονή στην ουρά δημιουργεί πάντα αρνητικές συμπεριφορές, πόσω μάλλον όταν πρέπει να πληρώσεις ουσιαστικά ενοίκιο για το σπίτι σου από το κουτσουρεμένο σου εισόδημα που δε σου φτάνει καν για να επιζήσεις αξιοπρεπώς.
Θα μπορούσε να πει κάποιος βέβαια, αυτοί που περιμένουν στην ουρά θέλουν και τα παθαίνουν. Θα μπορούσαν να πληρώσουν το φόρο νωρίτερα και να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα ή να έχουν web banking. Βέβαια οι οικονομικοί φωστήρες που δημιούργησαν αυτό το φόρο, δεν υπολόγισαν καν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων της χώρας αυτής πληρώνεται 30 ή 1 του μηνός. Και δεν σκέφτηκαν να αφήσουν 3-4 μέρες περιθώριο στον κόσμο να πληρώσει το φόρο. Γιατί δεν μπορούν να φανταστούν ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά στην τράπεζα και περιμένουν μετρώντας τις μέρες πότε θα πάρουν το μισθό ή τη σύνταξή τους. Τόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι οι άνθρωποι! Δεν έχουν καμία επαφή με το περιβάλλον που ζουν και εφαρμόζουν τους νόμους τους.
Και όλη αυτή η τυφλή οργή που συσσωρεύεται, μεταφράζεται σε τυφλή ελπίδα και δημοσκοπικές μονάδες για το ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τα πάντα σε όλους…
 
Νέο ένθετο για το επιχειρείν στην ΑΜΘ
 
Συνεχίζεται η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μήνες από οκτώ εφημερίδες της Περιφέρειάς μας και των Σερρών, οι οποίες με μηνιαίες εκδόσεις απευθύνουν κάλεσμα γνωριμίας με τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και διαμορφώνουν την καθημερινότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωής μας. Το τεύχος του Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στο επιχειρείν της περιοχής μας και περιλαμβάνει την παρουσίαση εκείνων των επιχειρήσεων, που μετά από μία πενταετία οικονομικής κρίσης, καταφέρνουν να αναπτύσσονται και να παραμένουν δημιουργικές. Τα παραδείγματα αυτών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων υπάρχουν και είναι δίπλα μας, αρκεί να τα ανακαλύψουμε και να τα μιμηθούμε.
Ε.Δ.


Δάσκαλε που δίδασκες…
Δυστυχώς, στην χώρα μας συνέπεια και εντιμότητα απαιτείται από την τρόικα μόνο στους φορολογούμενους, οι οποίοι μάλιστα καλούνται να πληρώσουν αμέτρητους φόρους εντός χρονικών περιθωρίων.
Αντιθέτως, το κράτος μπορεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους πολίτες όποτε αυτό θέλει. Έτσι, η επιστροφή φόρου, αποζημιώσεις, επιδόματα και πολλά άλλα εκταμιεύονται αναλόγως με τα κέφια του κάθε υπουργού χωρίς καμία συνεπεία ή κυρώσεις.
Ως πότε θα συμβαίνει αυτό στην μικρή «Ευρωπαϊκή» μας χώρα;
Γ.Τ.


Των φρονίμων τα παιδιά…
Πριν καν ακόμα ενημερωθούν για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της χώρας προέβησαν σε καταλήψεις των Δημαρχιακών Μεγάρων, προκειμένου να δηλώσουν την εναντίωση τους. Βέβαια, η πράξη τους αυτή δικαιολογείται σε ένα βαθμό από τον μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους που έχουν δει ήδη την πόρτα της εξόδου, μέσω της διαθεσιμότητας.
Ωστόσο, από την άλλη δεν είναι λογικό να καταλαμβάνει ένας υπάλληλος μια θέση, χωρίς να πληροί σημερινά βασικά προσόντα, επειδή κάποτε υπέγραψε μια σύμβαση. Αντιθέτως, μπορεί να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο πριν από τις αξιολογήσεις, ώστε να μπορέσουν και οι παλαιότεροι να αποκτήσουν κάποιες επιπλέον δεξιότητες, ώστε να ενισχύσουν την θέση τους.
Γ.Τ.


Βόμβα μεγατόνων…
αναμένεται να σκάσει στην πόλη μας από μέρα σε μέρα… και να συμπαρασύρει πολλούς… Πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου Ξάνθης. Στο σκάνδαλο εμπλέκονται υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά δεν αποκλείεται να αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικούς προϊσταμένους τους που έχουν την πολιτική ευθύνη. Οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο για έρευνα εις βάθος από τις δικαστικές αρχές και ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η υπόθεση και θα προκαλέσει σεισμό πολλών ρίχτερ αφού θα πέσουν …κεφάλια!
Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες…
Μ.Ξ.


Πανελλαδικό ενδιαφέρον για το ρεπορτάζ του «Ε»
Το θέμα με το βουλγάρικο ψωμί που προκάλεσε πανελλαδικό ενδιαφέρον και το πήραν όλα τα Αθηναϊκά ΜΜΕ το έβγαλε πρώτο το «Ε» σε πρωτοσέλιδο του Σαββάτου 20 και Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου με τίτλο: «Τρώμε βουλγάρικο ψωμί με σταχτίνη;», όπως διακρίνεται άλλωστε και στην φωτογραφία. Το ρεπορτάζ βασιζόταν στις καταγγελίες του προέδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραϊτη ενώ φιλοξενούσε και την άποψη του προέδρου των Αρτοποιών Ξάνθης κ. Αμπεριάδη, ο οποίος και διέψευδε κατηγορηματικά ότι φούρνοι της Ξάνθης πουλούν βουλγάρικο ψωμί όπως κατήγγειλε ο κ. Μωραϊτης. Επίσης υπήρχε αναφορά κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης στην πλήρη απουσία ελέγχων και στην άγνοια του θέματος. Και το επισημαίνουμε αυτό για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια γιατί τα αθηναϊκά Μέσα δεν αναφέρουν το «Ε» ως πηγή του ρεπορτάζ αλλά γνωστή ιστοσελίδα που πήρε από μας το θέμα μετά τη δημοσίευσή του και το οικειοποιήθηκε. Πράγμα σύνηθες δυστυχώς…
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…