– 1500 γρ. ρόγες σταφυλιού (σταφίδα)
– 500 γρ. ζάχαρη
– 400 ml νερό
– 2 βανίλιες άρωμα
– χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Αρχικά, χρειάζεται να καθαρίσουμε τα σταφύλια από τα τσαμπιά τους προσέχοντας να μην χαλάσουμε το φρούτο. Στη συνέχεια, πλένουμε τα σταφύλια με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη τη βανίλια και τα σταφύλια σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει.
Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε τα σταφύλια να βράσουν για 25-30 λεπτά περίπου. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι τους για μία νύχτα αφού βάλουμε μια καθαρή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα μας πριν σκεπάσουμε με το καπάκι.
Σε ακριβώς 24 ώρες ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει προσθέτοντας τις σταγόνες λεμονιού. Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό μας, όσο είναι ζεστό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε με το καπάκι μόνο όταν κρυώσει το γλυκό μας μέσα στα βάζα.