Σχόλια 24/09/14

0
Ζητήσαμε ανάσες από τη Μέρκελ και πήραμε πάλι…αερολογίες


Καλώδια κίνδυνος-θάνατος
Το έχουμε ξαναγράψει και βέβαια θα πρέπει η υπόθεση αυτή των βανδαλισμών και ζημιών να σταματήσει. Ο λόγος για το σπάσιμο και ξήλωμα των προβολέων και φωτιστικών που τοποθέτησε ο δήμος σε διάφορα μνημεία και σημεία για να τα φωτίσει. Κάποιοι, οι γνωστοί λωποδύτες, τα κλέβουν και τα πωλούν, αφήνουν όμως γυμνά τα καλώδια και επικίνδυνα για ηλεκτροπληξίες, όπως έγινε στην Πάτρα και τώρα «τρέχει» ο δήμος ν’ αποδείξει ότι δεν φταίει αυτός.
Χρειάζεται προσοχή μεγάλη και έλεγχο τακτικό από το τμήμα ηλεκτρολόγων του δήμου μας, πριν θρηνήσουμε θύματα και μάλιστα κάποιο μικρό.
«Ε»


Εργασίες στο πάρκινγκ
 Μάλλον το δημοτικό πάρκινγκ της πόλης δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ. Και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την εικόνα που παρουσιάζει αυτό από επάνω. Μπάζα, σκαμμένα τμήματα, εγκατάλειψη και έλλειψη ενδιαφέροντος από τον δήμο.
Μήνες τώρα η ίδια εικόνα και βέβαια τίποτε δεν πείθει τους Ξανθιώτες ότι υπάρχει πρόθεση από το δήμο να προχωρήσει η υπόθεση ώστε τελικά να λειτουργήσει.
Πράγμα δύσκολο όπως όλα δείχνουν.
«Ε»


Κάποτε τους μείωναν!
Πριν λίγα χρόνια κυρίαρχη άποψη στις κυβερνήσεις και στο υπουργείο Γεωργίας (τότε) ήταν να μειωθεί ο αριθμός των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα. Είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους όλοι το 28% να το κατεβάσουν στο 8%. Και το κατάφεραν μετά από χρόνια και νόμιζαν ότι έκαναν κάτι πολύ σημαντικό που το 28% το κατέβασαν στο 10%.
Να όμως που τα πράγματα άλλαξαν και η ανάγκη, η έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης οδηγούν τους νέους στο να επιστρέψουν στα χωράφια! Είναι κακό αυτό; Όχι βέβαια. Απεναντίας. Διότι εκτός των άλλων ανανεώνεται ηλικιακά ο χώρος ο οποίος είχε υψηλό ποσοστό γηρασμένου πληθυσμού.
Και κάτι που το λένε πλέον όλοι. Ο πρωτογενής τομέας, ο σωστός και με νέες ιδέες, προϊόντα, μάρκετινγκ, διάθεση προϊόντων και στο εξωτερικό, μπορούν να δώσουν μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα και στην απασχόληση αλλά και στην αύξηση εισοδημάτων. Αρκεί να γίνουν όλα σωστά, χωρίς πονηριές και με εργατικότητα.
«Ε»


Ομοφωνίες στον Τόπειρο
Πολύ καλά ξεκίνησαν στο δήμο Τοπείρου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των δύο παρατάξεων. Ομοφωνίες, συναινέσεις και συγκλίσεις. Για το καλό του δήμου και των δημοτών βέβαια, χωρίς μικρότητες και ιδιοτέλειες.
Βέβαια το παράδειγμα ξεκίνησε από την κυρία Καραλευθέρη. Η οποία ως αντιπολίτευση θα μπορούσε να λειτουργεί διαφορετικά. Δείχνει ότι δεν το επιδιώκει. Προτιμάει να λύνονται προβλήματα κι όχι να δημιουργούνται. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμά της ως παράταξη τον έλεγχο και την κριτική στην πλειοψηφία.
Καλά δείγματα λοιπόν στο δήμο Τοπείρου με το ξεκίνημα.
«Ε»


Τα «καμώματα» των Αριστερών του δημοτικού συμβουλίου
Είναι φανερό ότι οι δύο αριστεροί του δημοτικού συμβουλίου Κολλάρος – Αναταμπούφης δεν έχουν αποβάλλει ακόμη τα κομπλεξικά σύνδρομα της Αριστεράς παλαιότερων δεκαετιών. Και καλά ο κ. Κολλάρος καθότι το ΚΚΕ παραμένει στα παραδοσιακά ποσοστά του… Αλλά και ο κ. Ανταμπουφης που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κυβερνήσει… Έτσι λοιπόν καταφεύγουν σε διάφορους τρόπους για να κάνουν αισθητή της παρουσία τους μέσα στο συμβούλιο. Ο κ. Ανταμπούφης αφού απομονώθηκε από τις παλαιότερες «συμμαχίες» του έκανε «κόμμα» με τον κ. Κολλάρο και αποφάσισαν να τους κάνουν όλους τη ζωή δύσκολη! Ένα καλό δείγμα το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει πήραμε στο προχθεσινό συμβούλιο. Αφού αναστάτωσαν τον κόσμο γιατί τους άλλαξαν θέση και έκαναν διάφορους θεατρινισμούς – έφτασαν μέχρι να καθίσουν στις καρέκλες του κοινού – τελικά βολεύτηκαν στα πίσω έδρανα και άρχισαν την ομοβροντία. 62 θέματα και δεν υπήρχε θέμα έως και για το γκαζόν στο Λιμνίο ή για την δεξίωση στον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης που να μην θέσει μερικές ερωτήσεις ο κ. Ανταμπούφης και να μην τοποθετηθεί ο κ. Κολλάρος για να κάνουν διακριτή την αριστερή τους ιδεολογία και σε θέματα τελείως επουσιώδη. Στο τέλος πια έβλεπες φανερή την δυσφορία των συναδέλφων τους στο δημοτικό συμβούλιο!
-Κι ακόμη δεν αρχίσανε!
Μ.Ξ.


Δυο δήμαρχοι μαλώνανε για τον ΣΔΑΝ…
Προβλέπω να γίνεται «σφαγή» μεταξύ των δημάρχων Ξάνθης και Τοπείρου για την προεδρία του ΣΔΑΝ. Ο Θωμάς Μίχογλου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. διεκδικεί την προεδρία όπως και ο προκάτοχός του Στέλιος Χατζηευαγγέλου, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι ο ΧΥΤΑ είναι μέσα στο δήμο του. Αλλά και ο δήμαρχος Ξάνθης θα διεκδικήσει την προεδρία και τα επιχειρήματά του είναι πιο ισχυρά. Κατ΄αρχήν γεωγραφικά ο ΧΥΤΑ είναι στα όρια του δήμο Τοπείρου με τον δήμο Ξάνθης αλλά και πολύ περισσότερο ο δήμος δίνει κάθε χρόνο 1.200.000 ευρώ στον ΣΔΑΝ ενώ την αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου την κάνει η υπηρεσία καθαριότητας και όχι ο ΣΔΑΝ όπως για παράδειγμα κάνει στους υπόλοιπους δήμους. Άρα λογικά να ζητά την προεδρία ο κ. Δημαρχόπουλος γιατί ο δήμος Ξάνθης βάζει το χρήμα… Και μάλλον θα βρει υποστηριχτές και από την μείζονα αντιπολίτευση για πολύ συγκεκριμένους λόγους!
-Για να δούμε τι θα γίνει. Πάντως κανείς εκ των δύο δεν είναι διατιθεμένος να υποχωρήσει!
Μ.Ξ.


Μου βάζεις δύσκολα!
«Κύριε Τσεγγελίδη, από την αρχή της διαδικασίας μου βάζετε δύσκολα! Είναι η πρώτη μου φορά, νιώθω τρακ, θέλω να μη σηκώσω τους τόνους και δε μ’ αφήνετε!». Αφοπλιστικός ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, που ζήτησε από τον πρώην σύντροφό του στην παράταξη του Στυλιανίδη να σταματήσει τις βολές επί προσωπικού. Κι αυτός ο Τσεγγελίδη… «μέλι» έσταζε. Να σταματήσει τις ειρωνείες ο δήμαρχος είπε, δικαιολογητικά υπαλλήλων ζήτησε, μέχρι και «συγγνώμη» από τους ξανθιώτες για την προηγούμενη θητεία της δημοτική ευχής και την προσωπική του ευθύνη είπε στην αρχή της συνεδρίασης!
Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος είπε στο Δρεμσίζη ότι έπρεπε να του αφαιρέσει το λόγο γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες τοποθετήσεις στην έναρξη της διαδικασία, ενώ πρόσθεσε: «ο δήμαρχος πάντως θέατρο μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση δε θα κάνει!».
Ομολογουμένως δύσκολο είναι το έργο του Γιάννη Δρεμσίζη με τόσες παρατάξεις, τόσους συμβούλους και τόσο… παρελθόν, όμως ήταν καλά προετοιμασμένος και είχε δίπλα του καλό δάσκαλο!


Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει!
Στον Θανάση Ξυνίδη φαίνεται ότι εμπιστεύτηκε η μείζονα αντιπολίτευση το σύνολο του αντιπολιτευτικού έργου, αφού αυτός αναλαμβάνει ως μέλος και εκπρόσωπος στα περισσότερα όργανα. Η «χημεία» με την παράταξη του Δημήτρη Μπένη, που βεβαιώθηκε από την αρχή, καλλιεργείται ακόμη περισσότερο και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες και πιο στοχευμένες πιέσεις στη δημοτική αρχή, αν υπάρχουν συνεργασίες και συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για επιμέρους ζητήματα.
Δεν πέρασε πάντως απαρατήρητη η παντελής απουσία του Χρίστου Πούλιου από τις διοικήσεις των ΝΠ και τις επιτροπές, πράγμα που πιθανότατα είναι και ένας οιωνός της απόσυρσής του από τα δημοτικά. Διάδοχος και επικεφαλής σε πρώτη φάση τουλάχιστον το πιθανότερο είναι να αναλάβει ο Θανάσης Ξυνίδης. Σε κοντινά έδρανα μάλιστα με τον έτερο επικεφαλής Δημήτρη Μπένη. Πάει ο νους σας κάπου; Άλλωστε συνυπήρξαν και στο παρελθόν!
Ε.Δ.


Θα τηρηθεί η τάξη και ίση μεταχείριση;
«Ευρύτητα πολιτικής» ζήτησε ο Δημήτρης Μπένης για την περίπτωση φαρμακοποιού στη Χρύσα που ζήτησε να κριθεί νόμιμος ο πράσινος σταυρός που τοποθέτησε στην περιοχή, με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και ότι είναι μακρύς ο κατάλογος των παρανομούντων σε όλη την πόλη. «Αλλιώς να εξαντλήσουμε το γράμμα του νόμου σε όλους και όχι μόνο σε αυτό επειδή έγινε καταγγελία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Γιώργος Κολλάρος ζήτησε τη συνεργασία της αστυνομίας για να τηρηθεί η ευταξία και ο Νίκος Ανταμπούφης σχολίασε ότι αν επιτρέψουμε σε αυτόν να αφήσει τον πράσινο σταυρό, απλά θα προστεθεί στη λίστα των παρανομούντων, αφού ο νόμος είναι σαφής.
Ε.Δ.


Ποιες θέσεις στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης;
Με αφορμή τις απορριπτικές εισηγήσεις για χώρους φορτοεκφόρτωσης που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκε ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, που ανέφερε ότι οι χώροι φορτοεκφόρτωσης είναι μονίμως κατειλημμένοι από αυτοκίνητα και θύμισε τη δέσμευση που είχε λάβει η ΟΕΒΕ πριν αρκετά χρόνια για την διευθέτηση του θέματος από τη δημοτική αρχή, χωρίς βέβαια καμία ενέργεια από μέρους της.
Επί του θέματος και ο Θανάσης Ξυνίδης παρουσίασε την κακή αντίληψη που υπάρχει από καταστηματάρχες οι οποίοι βάζουν μπροστά στο μαγαζί τους γλάστρες και σταντ, ακόμη και σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, με αποτέλεσμα και ο δήμος να χάνει έσοδα. Χαρακτηριστικά δε είπε, ότι ο ίδιος μόνο πρόχειρα μέτρησε γύρω στις 30 θέσεις. «Κύριοι, επιληφθείτε!».
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…