Σχόλια 25/09/14

0
19 Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται τον έλεγχο για πλαστά πτυχία! Θέλουν να το κάνουν ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ…


Άφεριμ Ελλάδα!
Διαβάστε και φρίξτε: Το Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Είναι δε μεγαλύτερο όχι σε κτιριακές εγκαταστάσεις και σε όγκο. Όχι. Είναι μεγαλύτερο διότι διαθέτει περισσότερους εργαζόμενους! Ενώ οι κουτόφραγκοι, βγάζουν τη δουλειά με πολύ λιγότερους υπαλλήλους.
Αλλά είπαμε, αυτοί είναι Ευρωπαίοι βλάκες. Ενώ εμείς οι έξυπνοι Έλληνες θέλουμε διπλάσιους και τριπλάσιους για να κάνουν την ίδια εργασία.
-Θλίψη και ντροπή.
«Ε»


Ναι στους πλαστογράφους!
Η είδηση πρώτα: «Πολλοί δήμαρχοι που εξελέγησαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να αποστείλουν στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα σχετικά δικαιολογητικά και στοιχεία προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων πολλών υπαλλήλων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και παράλληλα να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των δικαιολογητικών εάν είναι γνήσια ή πλαστά.»
Λοιπόν, οι εν λόγω δήμαρχοι και όποιοι άλλοι επικεφαλής φορέων του δημοσίου λένε όχι στον έλεγχο και λένε ναι στα πλαστά και τους πλαστογράφους! Διότι στο τέλος, αυτό εννοούν και αυτό κάνουν. Δικαιώνουν και προστατεύουν τους απατεώνες που με ψεύτικα πιστοποιητικά και πτυχία κατέλαβαν τις θέσεις των υπολοίπων με τα κανονικά πτυχία.
Δηλαδή ο παράνομος, ο πλαστογράφος επιβραβεύεται! Να τους χαιρόμαστε…
«Ε»


Σύσκεψη με Γ. Καββαθά
Όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προσκαλούν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών από τον Έβρο μέχρι τη Δράμα να παραστούν στην Περιφερειακή Σύσκεψη των ΟΕΒΕ την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.00μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, κατά την οποία θα προεδρεύσει το Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς.
«Ε»


Να γνωρίζουν ελληνικά
Δάσκαλοι, Φιλόλογοι, Μουσικοί, Μηχανικοί, Γυμναστές, Γιατροί και άλλες ειδικότητες έχουν έρθει στην Ελλάδα μετά από σπουδές στο εξωτερικό. Και καμία αντίθετη άποψη από μας. Όμως, έχουμε μια ένσταση. Να γνωρίζουν ελληνικά. Κυρίως δε αυτοί που θα διδάξουν τα παιδιά μας στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και που θα έχουν την ευθύνη να διαμορφώσουν γνώσεις και χαρακτήρα.
Αφορμή για τα παραπάνω μετά από επισήμανση συμπολίτη ότι είδε διαφήμιση Λογοπεδικού από την Οχρίδα! Στην οποία δε διαφήμιση υπάρχει και σχετικό λάθος ως προς τον λανθασμένο τρόπο γραφής της οδού αντί του ορθού τρόπου Αδριανούπολη.
«Ε»


Αξιολόγηση ακόμα και με τον Εισαγγελέα
Εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουν αποδώσει οι έλεγχοι για υπαλλήλους του δημοσίου με πλαστά πτυχία από ξένα κυρίως πανεπιστήμια. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και αφορούν καθηγητές σχολείων, οικονομολόγους, ψυχολόγους και γιατρούς. Πρόκειται για πτυχιούχους από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους είναι και περιπτώσεις ατόμων που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στους εκτεταμένους ελέγχους για πλαστά πτυχία και κυρίως για τις μετατροπές συμβάσεων στο δημόσιο και απειλεί τους δημάρχους που εμποδίζουν τους ελέγχους ακόμη και με την παρέμβαση εισαγγελέα: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του δημάρχου, ούτε το δίκιο του εργάτη. Προσπαθούμε να διορθώσουμε παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος, πελατειακές πρακτικές που συνέβαλαν στην χρεοκοπία. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μη θέλουν να αποκαλυφθούν απατεώνες. Είναι απατεώνας όποιος παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας», σημείωσε ο υπουργός.
Είναι αλήθεια περίεργο πως μπορεί κάποιοι να έχουν αντίθετη άποψη στο ζήτημα αυτό. Οι απατεώνες θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους χωρίς δεύτερη κουβέντα…


Ένας σπουδαίος άνθρωπος!
Την υπόθεση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία Καραμολέγκου σίγουρα τη θυμόμαστε όλοι. Και κυρίως την ευτυχή της κατάληξη, με την απελευθέρωση του επιχειρηματία που έπεισε τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί. Ο Καραμολέγκος είχε δώσει υπόσχεση στον απαγωγέα του ότι αν τον αφήσει ελεύθερο θα φροντίσει τη γυναίκα και το παιδί του.
Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, ο αρτοβιομήχανος κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον κακοποιό. Παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα, επιμένει και προσπαθεί να εξασφαλίσει πράσινη κάρτα στη σύζυγο του Μολδαβού, ώστε να μπορεί να εργάζεται στις επιχειρήσεις του και στηρίζει με κάθε τρόπο οικονομικά την ίδια και το παιδί της.
Με τη συνεπή του αυτή στάση αποδεικνύει ο Καραμολέγκος ότι δεν είναι μόνο ένας πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, αλλά ότι είναι και ένας σπουδαίος «άνθρωπος» με κατανόηση και συμπόνια για τους συνανθρώπους του. Και είναι ο ίδιος η καλύτερη διαφήμιση για την επιχείρησή του…


Σε θολά νερά
Η πρόταση του Θανάση Ξυνίδη για εκ των προτέρων συζήτηση κάθε επιμέρους περίπτωσης που πρέπει να επιληφθεί ο εκπρόσωπος στις πολυτάραχες εταιρίες του δήμου Ξάνθης, στα δημοτικά συμβούλια, ώστε να επιμερίζεται η ευθύνη στο Σώμα, δεν είναι χωρίς νόημα.
Οι τρεις κυρίες, νέες δημοτικοί σύμβουλοι που ανέλαβαν εκπρόσωποι στα ΔΣ των εταιριών ΕΑΠΑΞ, ΕΤΕΝΕΞ και ΦΥΣΙΣ, ίσως να διατηρήσουν έναν εντελώς τυπικό ρόλο. Ίσως όμως και όχι, μιας και έχουν «καταγραφεί» τα παθήματα των προηγούμενων. Ίσως πάλι ο Θανάσης Ξυνίδης και αυτοί που τον σιγοντάρισαν να θέλουν να εκφοβίσουν, να προετοιμάσουν ή να αφυπνίσουν τους νέους που ανέλαβαν, αφού και μόνο το άκουσμα του ονόματος των εταιριών αυτών φέρνει στο νου προβλήματα και «αμαρτήματα». Όσο οι φάκελοι των υποθέσεων θα μένουν κλειστοί, έτσι θα γίνεται.
Ε.Δ.


Το μήνυμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Βαρύνουσας σημασίας και όχι απλά εθιμοτυπική ήταν η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ξάνθη και στη Θράκη γενικότερα. Αν κρίνουμε από την αποχαιρετιστήρια δήλωσή του, είχε τον χαρακτήρα επικύρωσης της κυριαρχίας του Πατριαρχείου στις μητροπόλεις των Νέων Χωρών μεταξύ των οποίων και οι Μητροπόλεις της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των Ερατεινών Νήσων.
Με την φράση «δεν αντιδικούμε με κανένα αλλά δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας», ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε ένα μήνυμα προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του Πατριαρχείου επί των Νέων Χωρών…. Πέραν όμως από το θρησκευτικό μήνυμα, η αναφορά του – κατά την ομιλία του στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας –
στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με την επίκληση της επαναλειτουργίας της ως αίτημα του πατριαρχείου είχε και πολιτικό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας να διευθετήσουν με πολιτικό τρόπο το ζήτημα. Επίσης αίσθηση προκάλεσε ο ιδιαίτερος χαιρετισμός του προς τους Πομάκους – κατά την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας – για τους οποίους είπε ότι είναι άνθρωποι ευγενικοί που σέβονται τους Χριστιανούς κληρικούς καθώς επίσης και τους νόμους. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Μουφτής κ. Σινίκογλου ήταν παρών σ’ όλες τις εκδηλώσεις και αυτό επίσης είναι ένα πολλών αναγνώσεων μήνυμα.
Μ.Ξ.


Είναι απλά ντροπή
Το τρενάκι του Δήμου ξεναγεί τους επισκέπτες στα αξιοθέατα και προσφέρει μια αξέχαστη βόλτα στους μικρότερους Ξανθιώτες. Οι τελευταίοι μάλιστα περιμένουν με λαχτάρα να έρθει η σειρά τους αρκετή ώρα. Μια σειρά, όμως, που δυστυχώς, για μερικά παιδάκια δεν ήρθε ποτέ εξαιτίας της μη οργάνωσης από την πλευρά του δήμου.
Ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι πολίτες να «κλέβουν» την σειρά άλλων με θράσος, αλλά και αυτό της άρνησης αποβίβασης από το τρενάκι με την αιτιολογία ότι θέλουν να κάνουν και άλλη βόλτα! Έτσι, δεν είναι λίγα τα παιδάκια που είδαν το τρενάκι να έρχεται και να φεύγει πολλές φορές χωρίς αυτά να καταφέρουν να ανέβουν και να ξεσπούν σε κλάματα όταν χάνουν και το τελευταίο δρομολόγιο.
Από την πλευρά του ο δήμος θα μπορούσε είτε να απασχολεί έναν υπάλληλο για να διατηρεί την τάξη, είτε να φροντίσει να κατασκευάσει μια ουρά προκειμένου να μην μπορούν κάποιοι να προσπεράσουν άτομα, αλλά και ο οδηγός να αποβιβάζει όλους τους επιβάτες λίγο πριν την αφετηρία, ώστε όποιος θέλει να ξανακάνει την τζάμπα βόλτα του να περιμένει εκ νέου την σειρά του.
Γ.Τ.


Μας «έπνιξε» η υγρασία
Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έσπευσε στο γιατρό τις προηγούμενες ημέρες λόγω έντονης δυσφορίας, με δυσκολία στην αναπνοή και έντονη αναγούλα. Ωστόσο, οι γιατροί τους καθησύχασαν ότι δεν πρόκειται για κάποια ίωση, αλλά για συμπτώματα λόγω της αυξημένης υγρασίας που σημειώνεται στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…