Σχόλια 30/09/14

0
nd 40
Ο καπετάνιος σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέλαβε να κυβερνήσει πολύ «δύσκολο…καράβι»


Εγγράφη
Από τριπλό έλεγχο θα περάσουν οι δικαιούχοι των εκπτώσεων ΕΝΦΙΑ. Στα εργοστάσια αυτοκινήτων λιγότερους ελέγχους κάνουν.
«Ε»


Ένα ακόμα κόμμα
Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ κι ύστερα προσχώρησε στην ομάδα των «ανεξάρτητων βουλευτών», είπε να δημιουργήσει ένα δικό του…Δήμο(ς).
Όχι, δεν πρόκειται για έναν ακόμη ΟΤΑ αλλά για ένα ακόμα κόμμα. Το κόμμα «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» ή αλλιώς «ΔΗ-ΜΟ.Σ» όπως γράφεται. Λάβαμε μάλιστα την ιδρυτική διακήρυξή του. Φιλοδοξεί ο ιδρυτής του να καλύψει το ίδιο πολιτικό κενό που φιλοδοξούν κι άλλοι να καλύψουν. Αυτό, της Κεντροαριστεράς…
Και το όνομα αυτού Βασίλης Οικονόμου, για να μη σας κρατάμε σε αγωνία!
«Ε»


Νύφη η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Με παραδοσιακό τρόπο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επί 10 χρόνια σύντροφός της Απόστολος Μαντής παντρεύτηκαν σε Ιερό Ναό στην Αιδηψό προχθές. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι στενοί τους φίλοι Μελίζα Μέγα και Χρήστος Κουλουμέντας.
«Ε»


Κι όμως συνέβη
Βούλγαρος, από τις γνωστές περιοχές της Νότιας Βουλγαρίας που έχουν πληθυσμό κάπως καλύτερο από αυτούς του Δροσερού, ήρθε στην περιοχή μας κι άνοιξε κατάστημα σε χωριό της πεδινής περιοχής.
Συγκεκριμένα, σιδεράδικο. Ο εν λόγω «επαγγελματίας» λοιπόν μετά από λίγο χρόνο εντοπίστηκε να έχει στο σιδεράδικό του διάφορα σίδερα τα οποία λίγο πριν είχαν κλαπεί από χωριό του νομού μας επίσης. Στην παρατήρηση του ιδιοκτήτη πού τα βρήκε τα σίδερα, ισχυρίστηκε ότι τα αγόρασε από κάποιον. Όταν δε του τα ζήτησε πίσω ο ιδιοκτήτης του είπε ότι θα τα πάρει αν πληρώσει την αξία τους.
Όταν όμως ο ιδιοκτήτης του είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία, ο σιδεράς του τα έδωσε πίσω, ζητώντας να μην πάει στην αστυνομία!
Τι μας λέει η πραγματική ιστορία; Ότι έγινε η περιοχή μας ξέφραγο αμπέλι και ιδού γιατί. Άνοιξε κάποιος Βούλγαρος κατάστημα για να φαίνεται. Κι αυτός επιδίδονταν σε κλοπές υλικών. Για να τροφοδοτήσει τη δουλειά του με πρώτη ύλη!!
-Είμαστε ή δεν είμαστε για μπάτσες; Μας δουλεύουν και οι γυφτοβούλγαροι…
«Ε»


Κυκλοφοριακό του μήνα
Καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα και στις Τράπεζες! Πανικός γίνεται τις ημέρες αυτές στις Τράπεζες. Εκεί όμως που το φαινόμενο είναι μοναδικό το ζούνε και το διαπιστώνουν οι της οδού Μπρωκούμη.
Η παρουσία εκεί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κάποιες ημέρες το μήνα, καθιστά το απλό πέρασμα από κει μια δύσκολη εμπειρία. Κι αυτό διότι έρχονται από νωρίς οι Δροσερίτες με τα ΙΧ τους, παρκάρουν γύρω σε διπλή και τριπλή σειρά, αγνοώντας νόμους και τροχονόμους. Στο δε πεζοδρόμιο μπροστά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η εικόνα το μεσημέρι είναι αυτή ενός σκουπιδαριού με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ξάνθη, 21ος αιώνας. Το πρόβλημα εδώ, μπροστά μας και δίπλα.
Η λύση;
«Ε»


Προσπάθεια συσπείρωσης στη Ν.Δ.
Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για πρόωρες εκλογές, γιατί όχι η γενέθλια εκδήλωση της ΝΔ να μην πάρει και προεκλογικό χαρακτήρα σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης του κόμματος που, δημοσκοπικά τουλάχιστον, φαίνεται να έχει πρόβλημα. Πράγμα που έγινε βέβαια.
Πάντως, το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δεν έχει κλείσει. Η βολιδοσκόπηση της 23ης Νοεμβρίου ως πιθανήε ημερομηνίαε για εκλογές φαίνεται να εξακολουθεί να υπάρχει στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά.
Οι 180 βουλευτές η ψήφος των οποίων απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έχουν εξασφαλιστεί. Αισιοδοξία μπορεί να εκφράζεται ότι θα τους εξασφαλίσει η σημερινή κυβέρνηση όχι όμως και βεβαιότητα.
«Ε»


«Ζωντάνεψε» το ΠΑΣΟΚ
Είναι γεγονός και το καταγράψαμε ότι η πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή ήταν από τις πιο πετυχημένες των τελευταίων χρόνων. Είναι αλήθεια ότι χρόνια είχαν να γεμίσουν αίθουσα οι πασόκοι… Από τότε που συνωστίζονταν όλοι οι παρατρεχάμενοι όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 40%. Μετά βεβαίως όλοι λάκισαν… Επίσης είναι αλήθεια ότι παραβρέθηκαν πολλοί παλαιοί πασόκοι που καιρό είχαμε να τους δούμε… Μουδιασμένοι μεν αλλά παρόντες… Ούτε λόγος βεβαίως για τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη αφού ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του για το που ανήκει . Επίσης φάνηκε πως εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις μεταξύ του βουλευτή κ. Σαλτούρου και του γραμματέα κ. Αμανατίδη κι αυτό είναι θετικό για την λειτουργία της Νομαρχιακής, της οποίας προς το παρόν είναι οικονομικά τα προβλήματα και όχι πολιτικά. Έτσι είναι τα μεγάλα γραφεία στο κέντρο της πόλης θέλουν και λεφτά…
Μ.Ξ.


Ούτε γάτα ούτε ζημιά…
Μέρα μεσημέρι Κυριακής και ενώ η κεντρική πλατεία έσφυζε από ζωή καθότι και ο καιρός καλός , ένα ΤΑΞΙ παραβιάζοντας κατάφορα το Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά και κάθε δικαίωμα του πεζού που έχει αφήσει το παιδί του να παίζει αμέριμνο στην πλατεία έκανε ένα πέρασμα κατεβαίνοντας από την Μ. Βόγδου – Ηρώων! Ο «μάγκας» ταξιτζής διέσχισε …άνετος κι ωραίος την πλατεία για να φτάσει στην Β. Κωνσταντίνου αφήνοντας εμβρόντητους για το θράσος τους θαμώνες της πλατείας! Και η πράξη του δεν είχε καμιά συνέπεια για τον ίδιο αφού δεν βρέθηκε εκεί αστυνομικός να του καταλογίσει την παράβαση Το «Ε» βρέθηκε εκεί και δια του λόγου το αληθές ιδού!
Μ.Ξ.


Σκοτείνιασε και η 40 Εκκλησιών
Την Κυριακή το βράδυ σειρά είχε να βυθιστεί στο σκοτάδι και η 40 Εκκλησιών, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της πόλης. Τι και αν έπεσε το σκοτάδι λοιπόν, τα φώτα του πολυσύχναστου δρόμου δεν άναψαν με αποτέλεσμα αυτός να φωτίζεται μερικώς από τις πινακίδες των καταστημάτων που φιλοξενεί. Συγκεκριμένα, ο φωτισμός ήταν ικανοποιητικός μόνο στην αρχή της οδού και μέχρι το ύψος της Σαρανταπόρου. Από εκεί και πάνω το σκοτάδι σκορπούσε περιστασιακά από τα διερχόμενα οχήματα.
Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε τέτοιες καταστάσεις, οι κάτοικοι της οδού φρόντισαν να αφήσουν, όπου αυτό ήταν εφικτό, αναμμένα τα φώτα στις εισόδους των πολυκατοικιών.
Γ.Τ.


Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα!
Ο πιο ψυχρός Οκτώβρης των τελευταίων ετών βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Αν και ο μήνας θα μπει με «καλή διάθεση» δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς ισχυρές καταιγίδες και βροχές αναμένεται να σημειωθούν σε όλη την χώρα από τις 5-6 του μηνός. Παράλληλα, τα βουνά θα φιλοξενήσουν τα πρώτα χιόνια με αποτέλεσμα να σημειωθεί αισθητή πτώση κυρίως στα βόρεια. Το παραπάνω σκηνικό θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, ενώ δεν αποκλείεται να δούνε «άσπρη μέρα» και στις ημιορεινές περιοχές από τα μέσα και μέχρι τα τέλη του μήνα.
Άντε και καλό μας χειμώνα!
Γ.Τ.


 Με άλογα στο γάμο!
Το ενδιαφέρον των ξανθιωτών που βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία προσέλκυσε η παρουσία δύο πανέμορφων αλόγων αρχοντικά ντυμένων, που ανέλαβαν να προϋπαντήσουν το γαμπρό σε γάμο που τελέστηκε στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας. Τα άλογα ήταν άριστα εκπαιδευμένα, ενώ έμπειροι ήταν και οι καβαλάρηδές τους που μαζί κέρδισαν τις εντυπώσεις των ξανθιωτών!
Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν η Μαρία Τριανταφυλλίδου, αδερφή του οικονομολόγου και δημοτικού συμβούλου Κώστα Τριανταφυλλίδη και ο Γιώργος Χαραλαμπίδης και όπως έμαθα το γλέντι που ακολούθησε είχε αυθεντικό ποντιακό άρωμα. Θερμές ευχές για βίο ανθόσπαρτο από τη στήλη!
Ε.Δ.


 Επέκταση ψηφιακού σήματος
Το θέμα της κάλυψης του 40% της Περιφέρειας ΑΜΘ που αφορά στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές από το ψηφιακό σήμα που δεν συμπεριέλαβε η Digea, συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, με την εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών που απάντησε σε σχετικό του έγγραφο, ενημερώνει ότι η επέκταση του σήματος δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της εταιρίας. Γι’ αυτό το λόγο η επέκταση πρόκειται να γίνει με χρηματοδότηση από τομεακό πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης του υπουργείου Μεταφορών.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…