-800 γραμμάρια σολωμό
-1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σησαμέλαιο
-2 κουταλιές της σούπας ξίδι
-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-1 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
-1-2 κουταλιές ψημένο σουσάμι
-4 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Για τη sauce με το μέλι:
-1/4 του φλιτζανιού μέλι
-1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
-1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
-1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψημένο σουσάμι
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, από πάνω στερεώνουμε μια σχάρα και την αλείφουμε με λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξίδι, τη καστανή ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα, κλείνουμε αεροστεγώς με το σολομό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε το σολομό από το ψυγείο ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Αφαιρούμε τον σολομό από την σακούλα και ον βάζουμε πάνω στη σχάρα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10-12 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολωμού. Περίπου στα 5-6 λεπτά αν θέλεις μπορείς να το γυρίσεις από την άλλη πλευρά και ο σολωμός μας είναι έτοιμος. Χτυπάμε το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ και το σουσάμι μαζί μέχρι να δέσουν και είναι έτοιμη!! Μόλις βγάλουμε το σολωμό από το φούρνο ρίχνουμε τη sauce από πάνω και σερβίρουμε για να ταράξουμε τους καλεσμένους μας!