Σχόλια 06/09/14

0
pshfiakh epoxh
Συναινετικό διαζύγιο: Το ΠΑ θα το πάρει ο Γιώργος (ΠΑπανδρέου γαρ) και το ΣΟΚ ο Βενιζέλος


 
 
Τόση αναισθησία
 Λοιπόν, το ελληνικό κράτος για άλλη μια φορά θα υποχρεωθεί να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο λόγος, οι παράνομες χωματερές οι οποίες υπάρχουν διάσπαρτες στη χώρα μας. Μέχρι δε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα (και άθλια λέμε εμείς), το κράτος, εμείς, η κυβέρνηση, θα πληρώνει 55.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα!
Είμαστε ή δεν είμαστε για να εξοργίζεται μαζί μας ο κάθε λογικός άνθρωπος; Πενήντα πέντε χιλιάδες την ημέρα επί 30 ημέρες το μήνα, 1.650.000 ευρώ!
Είμαστε ή δεν είμαστε τρελοί σαν λαός και χώρα. Εκατομμύρια πρόστιμο γιατί δεν μπορεί το κράτος να κλείσει τις παράνομες χωματερές.
-Ντροπή και αίσχος!
«Ε»


 
 Χωρίς απόδοση
 Ουσιαστικά οι καταθέσεις ταμιευτηρίου έχουν καθηλωθεί σε συμβολικό πλέον επίπεδο. Τα παλιά ποσοστά έχουν γίνει μια ανάμνηση διότι τα νέα διαμορφώνονται ανάμεσα στο 0,10 έως το 0,25!
Κι αυτά τα νούμερα για το συντριπτικό αριθμό των λογαριασμών καταθέσεων. Έτσι, ουσιαστικά οι καταθέτες είναι χαμένοι και εν τέλει από τα χρήματά τους στις τράπεζες κερδίζουν ελάχιστα.
Και τι να κάνουν όμως; Να τα φυλάνε στο σπίτι τους για να τους τα πάρουν οι κλέφτες; Καλύτερα στη σιγουριά των τραπεζών έστω και με ελαχιστότατο επιτόκιο.
Τυχεροί από τη μείωση των επιτοκίων οι δανειολήπτες με κυμαινόμενο επιτόκιο.
Έστω, κάτι είναι κι αυτό.
«Ε»


 
Μετανάστες
 Η Ευρώπη δεν τους θέλει και τους κλειδώνει έξω από τα σύνορά της. Κι ακόμη, μειώνει τα χρήματα που διέθετε για την αντιμετώπιση των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες υποδοχής, δηλαδή και προς την Ελλάδα.
Μόνο όμως που η Ελλάδα πρωτίστως και η Ιταλία και η Ισπανία δευτερευόντως, είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη είσοδο λαθρομεταναστών. Το φαινόμενο γνωστό και το ζούμε. Γεμάτα τα Κέντρα Υποδοχής και Φύλαξης και καθημερινά έρχονται νέοι. Κυρίως τώρα το καλοκαίρι από τη θάλασσα χωρίς να έχουν εγκαταλείψει και τον Έβρο ως πύλη εισόδου.
Ήδη η χώρα μας έχει γεμίσει από τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να περάσουν από δω και να πάνε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Τώρα λοιπόν που οι βορειοευρωπαίοι κάνουν το κορόιδο, εμείς ως χώρα, μη αντέχοντας τόσες χιλιάδες μετανάστες, λογικό θα ήταν να τους βοηθάμε να φεύγουν από τη χώρα μας! Τόσο απλά, αγνοώντας συμφωνίες και άλλα τερτίπια των κεντροευρωπαίων.
Αρκετά κράτησε αυτή η ιστορία με τους λαθρομετανάστες που έχει δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό θέμα.
«Ε»


 
Ποιος φταίει;
 Δεν είναι ευθύνη του καιρού οι καταστροφές που συμβαίνουν μετά από μια έντονη βροχόπτωση. Ναι, μεγάλη η ποσότητα νερού και δημιουργεί πρόβλημα, το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό.
Όμως, όταν η μεγάλη ποσότητα νερού δεν έχει φυσιολογική διέξοδο διότι κάποιοι «έξυπνοι» την έφραξαν με αυθαίρετες κατασκευές, ε, τότε δε φταίει η βροχή και το νερό, αλλά οι ανθρώπινες παρεμβάσεις. Έτσι, προς άλλη κατεύθυνση να ψάχνουν να βρουν το ποια είναι η αιτία και τι φταίει.
Όταν τα φρεάτια είναι καθαρά, οι δρόμοι επίσης χωρίς πεταμένα σκουπίδια δεξιά –αριστερά για να φράξουν τα φρεάτια, ένας είναι ο ένοχος. Οι άνθρωποι που έχτισαν στις ρεματιές, μπάζωσαν, παρανόμησαν.
«Ε»


 
Ψηφιακή εποχή
 Όσοι δεν είχαν προνοήσει εγκαίρως να τακτοποιήσουν τις αναλογικές τηλεοράσεις τους αγοράζοντας αποκωδικοποιητή ή δεν αγόρασαν με την ευκαιρία νέα τηλεόραση που έχει ενσωματωμένο τον αποκωδικοποιητή, χθες το πρωί ανοίγοντας την τηλεόραση είδαν μαύρη οθόνη.
Και βέβαια δεν ευθύνονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά το ότι το σήμα έγινε ψηφιακό από αναλογικό που ήταν χρόνια τώρα. Έτσι, στο εξής, θα έχουν πλέον όλοι με την ψηφιακή εποχή καλύτερη εικόνα και ήχο. Και βέβαια θα απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους σειρές από τις ψηφιακές πλέον τηλεοράσεις.
Νέα εποχή, ηλεκτρονική, ψηφιακή.
«Ε»


 
Εν αρχή ην το χάος
 Είναι πάγια και προσφιλής τακτική των φρεσκοεκλεγμένων πολιτικών να ισχυρίζονται ότι «παρέλαβαν το χάος». Ακούγεται κατά κόρον, κυρίως στις εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία και συνήθως δεν προϊδεάζει θετικά πράγματα για το μέλλον.
Όταν δε ένας νεοεκλεγμένος δήμαρχος μέσα σε δύο μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ανακαλύπτει και αποκαλύπτει «τέρατα», τότε δύο τινά συμβαίνουν. Ή πρόκειται περί ανθρώπου με ιδιαίτερες ικανότητες για να καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο να αντιληφθεί πως λειτουργεί ένας δήμος αλλά και να ανακαλύψει όλα τα στραβά ή ότι αναζητά νωρίς νωρίς τη δικαιολογία για το έργο που δεν πρόκειται να κάνει στη δική του θητεία, που είναι και το συνηθέστερο.
Γιατί όταν «παραλαμβάνει κανείς το χάος», ε, μέχρι να βάλει μια τάξη δεν θέλει και δυο τρεις τετραετίες, για να ξεκινήσει μετά να υλοποιεί το δικό του πρόγραμμα;
Αυτή η απόλυτη απαξίωση του έργου των προηγούμενων, για τους υποψιασμένους πλέον πολίτες, είναι μια πολύ κακή αρχή για ορισμένους καινούριους…


 
Χωρίς σημαντικά προβλήματα…
 … αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά μαθητών στην Ξάνθη. Όπως μας πληροφόρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης η μεταφορά των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει κανονικά από τις 11 Σεπτεμβρίου όπως επίσης και η μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες μετά από παράταση της σύμβασης με τα ΤΑΧΙ. Αυτό που βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα είναι η μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από Δευτέρα όμως θα κινηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να βγει μειοδότης. Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Ζαγναφέρης στις 11 Σεπτεμβρίου όλα θα έχουν τελειώσει και η μεταφορά μαθητών θα γίνει ομαλά
– Απ’ ότι θυμάμαι κάτι με το ΚΤΕΛ δεν πήγαινε καλά γιατί υπήρχε διαφωνία και στον διαγωνισμό της 21 Αυγούστου δεν κατέθεσε το ΚΤΕΛ εγγυητική με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός…Τώρα να δούμε πως θα τα βρούνε…Πάντως ο κ Ζαγναφέρης φάνηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Μ.Ξ.


 
Ένας πανικός την Παρασκευή σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών…
 Ο λόγος ήταν η αγορά αποκωδικοποιητή γιατί όσοι δεν είχαν εφοδιαστεί είδαν μαύρο από το βράδυ της Πέμπτης στις οθόνες τους και δεν έφταιξε καμιά…Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως στην ΕΡΤ αλλά η κατάργηση του αναλογικού σήματος και η έλευση του ψηφιακού. Εκεί που έπεσε το μεγάλο γέλιο είναι με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που δεν κατάλαβαν τι έγινε και πανικοβλήθηκαν…
– Καλό το ψηφιακό σήμα αλλά μας έβαλε σε έξοδα γιατί όποιοι δεν έχουν της νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις ή θ’ αναγκαστούν να αγοράσουν ή να αγοράσουν αποκωδικοποιητή που κοστίζει έως και 30 ευρώ.
Μ.Ξ.


 
 Η χειρότερη εικόνα…
 Φεύγοντας οι επισκέπτες της πόλης μας θα πάρουν μαζί τους όμορφες εικόνες από τις γιορτές, πεντανόστημα γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία και τις εμπειρίες τους από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε στους δρόμους τις ώρες αιχμής, καθώς πέρα από τα προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες εμφανείς ήταν και η έλλειψη τροχονόμων.
Επιπλέον, με ένα κόμπο στο στομάχι πιθανότατα θα φύγουν και οι γονείς των πρωτοετών οι οποίοι θα ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους τόσο λόγω του κυκλοφοριακού, όσο και για τους κεντρικούς δρόμους που βρίσκονται στο σκοτάδι κατά τις βραδινές ώρες. Μάλιστα, το τεχνικό αυτό παροδικό πρόβλημα μπορεί να καταδικάσει διαμερίσματα να μείνουν ακατοίκητα , καθώς δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που επισκέπτονται τις γειτονιές σε διάφορες ώρες της ημέρας πριν νοικιάσουν ένα σπίτι.
Αν θέλουμε λοιπόν ανάπτυξη του τουρισμού και προώθηση της πόλης μας και του Πανεπιστημίου ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Γ.Τ.


 
Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας
 Επιτέλους, η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται και μια-μια υπηρεσία περνά σιγά-σιγά στην διαδικτυακή εποχή, με τους πολίτες να μην χρειάζεται να μετακινούνται και να περιμένουν ώρες στην ουρά για ένα χαρτί. Αυτή η νέα τεχνολογική εποχή ξημέρωσε και για τους αγρότες, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκδώσουν και να εκτυπώσουν μια σειρά από δικαιολογητικά απλά με ένα «κλικ».
Εξάλλου, οι εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με την τεχνολογία και το διαδίκτυο μόνο καλό μπορεί να τους κάνει αφού θα μπορούν να ενημερώνονται για μια σειρά από θέματα που τους ενδιαφέρουν.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…