Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τα φώτα «νυσταγμένα και βαριά» η Ξάνθη

Με τα φώτα «νυσταγμένα και βαριά» η Ξάνθη

0
fanaria xanthi2

Χωρίς φώτα και φωτεινούς σηματοδότες ορισμένες γειτονιές της πόλης

 

Επικίνδυνη η κυκλοφορία τόσο για τους πεζούς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες όσο και για τα αυτοκίνητα σε ώρες αιχμής

  fwta anamena
 
Πέρα από πλημμύρες, φερτές ύλες και φίδια, η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης έφερε στην πόλη μας και μια σειρά από προβλήματα κυρίως τεχνικής φύσεως. Προβλήματα που δεν έχουν βρει ακόμα λύση, ίσως γιατί δεν έχει οριστεί ακόμα αρμόδιος από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες εκλέγουν τα μέλη τους αύριο το πρωί.
 
Η βροχή «έσβησε» τα φώτα της πόλης
Πολλές γειτονιές της πόλης μας, ακόμα και κάποιες στο κέντρο, από το βράδυ της Τρίτης έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι κάνοντας την κυκλοφορία γυναικών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σχεδόν απαγορευτική. Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και στις γειτονιές πλησίον της οδού Ανατολικής Θράκης, ενώ τα φώτα ανάβουν κατά βούληση στην οδό Χατζησταύρου, αλλά και στην οδό Θερμοπυλών, τα φώτα της οποία φέγγουν και το μεσημέρι.
Όσον αφορά τον φωτισμό περιφερειακά της πόλης ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ευμοίρου και της Λεύκης, ενώ στο σκοτάδι έχει βυθιστεί και το τμήμα του οδοστρώματος από την διασταύρωση του Πετροχωρίου έως και τον κόμβο της Εγνατίας.
 
Αναλαμπές έχουν και τα φανάρια
Προβλήματα εντοπίστηκαν -ως είθισται στην πόλη μας μετά από τέτοια καιρικά φαινόμενα- και στους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι λειτουργούν αυτοβούλως. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι τέτοια φαινόμενα απαντώνται στη διασταύρωση των οδών Ανδρέου Δημητρίου και 40 Εκκλησιών, αλλά και κατά μήκος της Σάρδεων.
Αναμφισβήτητα, η παραπάνω κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, κυρίως αυτές τις μέρες που η πόλη μας φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τόσο για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, όσο και για την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας για τους πρωτοετείς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής.
 
Άσχημη περίοδος
Η κακοκαιρία και τα προβλήματα που αυτή επέφερε «χτύπησαν» την πόλη μας την πιο ακατάλληλη στιγμή, καθώς πέρα από το ότι κατέστρεψε τις εκδηλώσεις των Γιορτών, έπιασε τη νέα Δημοτική Αρχή «στον ύπνο», αφού η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια μεταβατική περίοδος, στην οποία δεν είχαν οριστεί ακόμα ούτε Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε Αντιδήμαρχοι, αλλά ούτε και Αρμόδιοι στην εκάστοτε υπηρεσία.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η θητεία του νέου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας θα ξεκινήσει δυναμικά, καθώς πριν προλάβει να δει το νέο του γραφείο θα τρέχει να λύσει τα κακώς κείμενα της εβδομάδας που μας πέρασε.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …