Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα στερνά (δεν) τιμούν τα πρώτα

Τα στερνά (δεν) τιμούν τα πρώτα

0
stylianidis apologismos2

Το μισό και πλέον Δημοτικό Συμβούλιο δεν τίμησε με την παρουσία του τον απολογισμό του Δημάρχου ανάμεσα τους και τρεις Αντιδήμαρχοι

 

Η ειδική συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί αφότου αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή μέχρι το τέλος του έτους

    stylianidis apologismos1
 
Τις χειρότερες εντυπώσεις άφησαν στους συναδέλφους τους και στους Ξανθιώτες, αλλά και μια δόση πικρίας στον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη οι μισοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι απαξίωσαν με την απουσία όχι μόνο τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον θεσμό του Απολογισμού του, αλλά και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου που οι ίδιοι εκπροσωπούν. Το κλίμα στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί η ειδική συνεδρίαση ήταν υποτονικό με τα μέλη της παράταξης της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους «δικούς τους» έστω και την ύστατη στιγμή.
Λίγο μετά τις 7, μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα, ο νέος Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν έχει συγκεντρωθεί απαρτία κάτι που συνεπάγεται ότι ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη ημερομηνία για επαναληπτική συνεδρίαση επί θητείας του κ. Στυλιανίδη.  
 
Ηχηρές απουσίες
Δεν πέρασαν απαρατήρητες αλλά αντιθέτως σχολιάστηκαν οι απουσίες των μελών της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και των μελών της παράταξης της ίδιας της Δημοτικής Αρχής.
Κοπάνα από την ειδική συνεδρίαση του θεσμού που υπηρετούν έκαναν όλοι οι «Πολίτες για την Αλλαγή» (Χρίστος Πούλιος, Ηλίας Βασιλούδης, Δημήτρης Βορίδης, Κρίτων Καλογερής, Σπύρος Μαζαράκης, Αθανάσιος Ξυνίδης, Δέσποινα Πατσίδου, Τιμούρ Χοσεΐν Ογλού και Ισμέτ Τοπ) με τον μόνο να δίνει το παρών τον κ. Γρηγόρη Παναγιωτίδη. Απουσία σημείωσαν και ο ανεξάρτητος κ. Απόστολος Αγκόρτσας, ο Επικεφαλής της μειονοτικής παράταξης «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης» κ. Χουσεΐν Αχμέτογλου αλλά και μέλη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής (Θωμάς Ηλιάδης, Ιωάννης Τσεγγελίδης, Φίλιππος Φιλίππου και Νικόλαος Φωτιάδης) ανάμεσα τους και οι τρεις Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Δημήτριος Μπένης και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τέλος να σημειώσουμε ότι από τους Τοπικούς Συμβούλους που προσκλήθηκαν ο μοναδικός που τίμησε με την παρουσία του τον Δήμαρχο ήταν ο κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος.
 
Το αντίο του Δημάρχου
Παίρνοντας τον λόγο ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την πολύχρονη συνεργασία τους αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας πως μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες ωστόσο “συμφωνούσαμε ότι διαφωνούμε”. Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης αλλά και τα μέλη του νέου Δ.Σ. κάνοντας την ευχή “να έχουν υγεία και δύναμη και είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού και θα πετύχουν τους στόχους τους”.  
 
Τι είπαν για αυτόν σύντροφοι και πολιτικοί αντίπαλοι
Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου το λόγο ζήτησε ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Στυλιανίδη για τη στάση με την υπόθεση του Θεόφιλου Παπαδόπουλου, σημειώνοντας οτι “θέλω να επαινέσω τον κ. Στυλιανίδη για την τελευταία πρωτοβουλία που πήρε με σημαντικό πολιτικό μήνυμα για να βάλει μέσα στη λίστα των Δημάρχων της Ξάνθης  το όνομα του Θεόφιλου Παπαδόπουλου. Είναι μια συμβολική πράξη με πολλαπλά μηνύματα και είναι ένας καλός τρόπος να κλείσει και η πολύχρονη θητεία του αλλά και να κλείσω και εγώ τις παρεμβάσεις και την κριτική μου τόσα χρόνια γύρω από τη συνολική του θητεία και δραστηριότητα”. 
Για την άριστη συνεργασία του με τον απερχόμενο Δήμαρχο μίλησε και ο Γιώργος Κολλάρος ο οποίος όπως δήλωσε περίμενε να αποδοθούν τα του Καίσαρα στον Καίσαρα και όχι να σημειωθεί αυτή η απαξίωση, η οποία δεν προμηνύει καλούς οιωνούς για το μέλλον.
Το λόγο ζήτησαν και οι πολιτικοί σύντροφοι του κ. Στυλιανίδη θέλοντας να τον ευχαριστήσουν για την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και την εμπιστοσύνη που τους έδειξε. Πρώτος τοποθετήθηκε ο κ. Μανόλης Φανουράκης, ο οποίος χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός πως δεν παρέστησαν μέλη της συμπολίτευσης στον τελευταίο απολογισμό του κ. Στυλιανίδη λέγοντας μάλιστα πως πολλοί εξ αυτών κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημάρχου Ξάνθης κατείχαν θέσεις και αξιώματα. “Θα έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και είναι ντροπή. Δεν θα μιλήσω για την αντιπολίτευση αλλά για τη συμπολίτευση και αυτούς που έχουν δεχθεί και θέσεις και τη βοήθεια του Δημάρχου και δεν τον τιμούν σήμερα με την απουσία τους” σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του κ. Αλέκου Κυριακίδη ο οποίος εξέφρασε την πικρία του για τη μη απαρτία σημειώνοντας: «Η σημερινή ημέρα είναι μια κορυφαία πράξη. Παρουσιάζεται το τι έγινε στον Δήμο το 2013 και είναι αδικαιολόγητη αυτή η απουσία διότι η στάση αυτή δεν τιμά ανθρώπους οι οποίοι έχουν ευεργετηθεί  
Τέλος, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανόλης Τσέπελης σημειώνοντας: “Έχω την τιμή να είμαι ο πιο παλιός σύμβουλος καθώς καλώς ή κακώς η κοινωνία μας στέλνει εδώ που μας στέλνει. Πρέπει να είναι περήφανος για αυτό που κάναμε ο Δήμαρχος, μαζί του πορευτήκαμε σε πάρα πολλά πράγματα προσφέροντας στην κοινωνία. Εύχομαι να είμαστε σε θέση τα επόμενα χρόνια να εφαρμόσουμε όλη αυτή την προετοιμασία του προς όφελος της κοινωνίας”. 
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…