Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

0

Η Δυτική είσοδος
Σίγουρα οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδας θα έχουν ενημερωθεί για το μεγάλο έργο που θα διεκδικήσει ο δήμος Ξάνθης για να γίνει. Κι αυτό το έργο δεν είναι άλλο από την δυτική είσοδο της πόλης. Όλα τα σχετικά του φακέλου είναι ήδη έτοιμα και ο δήμος θα το εντάξει στο νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει οδοποιία 2,5 χιλιομέτρων και διπλές λωρίδες κυκλοφορίας, 5 κυκλικούς κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Και μία σημαντική λεπτομέρεια. Το έργο, όταν με το καλό θα ολοκληρωθεί,  θ’ αποτελεί προσπάθεια τριών δημάρχων. Του πρώην Μιχάλη Στυλιανίδη, του τέως Χαρ. Δημαρχόπουλου και του νυν Μανώλη Τσέπελη.
Γ.Δ.


Θα υπάρξουν αντιδράσεις
Από εμπειρία και γνώση της νοοτροπίας των Ξανθιωτών στις αλλαγές, είμαι βέβαιος πως στην υλοποίηση του έργου της δυτικής εισόδου θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Όμως ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει εάν βέβαια η υλοποίηση του έργου εγκριθεί.
Η δυτική είσοδος της πόλης θα είναι ένα μεγάλο έργο που θα δώσει μια άλλη εικόνα στην πόλη. Κυρίως θα την βγάλει από αυτήν της Ανατολής και θα την εντάξει στις σύγχρονες.
Εάν απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις να γίνουν, όμως η μελέτη ήδη έχει παραληφθεί και αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί.
Γ.Δ.


Από αργό αργότερο
Πόσα χρόνια άραγε να πέρασαν για να φθάσουμε στο 2020 για να έχει αποφασιστεί κάτι αυτονόητο; Να ξεκινήσουν οι επισκευές δύο γεφυρών. Η πρώτη, αυτή στα Κιμμέρια και η δεύτερη στον Εχίνο.
Πράγματα απλά, έργα σχετικά εύκολα, χρειάστηκε να περάσουν δεκάδες χρόνια για να μπουν στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας, στην περίπτωσή μας της Περιφέρειας. Και μιλάμε για επισκευές, όχι νέες γέφυρες.
Κι ύστερα μιλούν για το δημόσιο. Με το ρυθμό της χελώνας κινείται και το αργό το κάνει πολύ αργότερο…
Γ.Δ.


Για την Αστυνομία
Οι παρανομίες τελικά είναι παντού. Συμπολίτισσα βρέθηκε στην παραλία Αγιάσματος Νέστου την Κυριακή. Κι εκεί λοιπόν διαπίστωσε μετ’ εκπλήξεως ότι κάποιοι «έξυπνοι»  νεοέλληνες άρχισαν να φτιάχνουν αυθαίρετες κατασκευές για ενοικίαση το καλοκαίρι σε Βούλγαρους.
Μάλιστα κι εκεί όπως παντού, οι εργασίες γίνονται Σάββατο και Κυριακή. Ρίχνουν το τσιμέντο σαν βάση, κι αφού στεγνώσει, αρχίζουν το «χτίσιμο» γρήγορα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πράγματα γνωστά και πανελληνίως εφαρμοζόμενα, δυστυχώς.
-Αυτά μας καταγγέλθηκαν. Ας τα έχει υπόψιν της η Αστυνομία της περιοχής. Διότι εάν συνεχιστεί η διαδικασία αυτή, στο τέλος η παραλία θα μετατραπεί σε ιδιωτική. Των αυθαιρετούντων καταπατητών.
Γ.Δ.


Βαριά φίλια πυρά
Δεν έχουν τέλος τα φίλια πυρά που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, από πρώην συντρόφους του, βαριά ονόματα της αριστεράς, που διετέλεσαν και πρόεδροι του τότε Συνασπισμού.
Μετά τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τη σκυτάλη πήρε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Τσίπρα.
Ο Αλαβάνος σε συνέντευξή του, ερωτώμενος για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα και Μιωνή για τον Νίκο Παππά και την πολιτική στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Κανείς αντίπαλος της Αριστεράς ακόμη και φτάνοντας μέχρι την περίπτωση του Εμφυλίου πολέμου δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ»!
Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι πιο δεξιά η Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ:  «Εγώ δεν μπορώ να πω, ας πούμε, βλέποντας την τελευταία πενταετία τις πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνήσεις, ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στιγμή, που τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ευτυχώς η ΝΔ, να γίνονται δημοψηφίσματα στη χώρα μας, να τα έχει ο ίδιος προκαλέσει ως κυβέρνηση και μετά να εφαρμόζει την εντελώς αντίθετη απόφαση από αυτήν του ελληνικού λαού και να επιβάλλει μια σειρά από πολύ βαριά μέτρα».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι «ο καθένας προσδιορίζεται από αυτό, το οποίο κάνει, από την πολιτική του και μάλιστα από τη στιγμή που είναι κυβέρνηση και δεν είναι απλώς λόγια, γιατί λόγια λέμε όλοι εύκολα…».
Β.Κ.


Αντιδράσεις για το σχόλιο
Πολλές υπήρξαν οι αντιδράσεις των συμπολιτών για το σχόλιο χθες στην σελίδα «Πρόσωπα και Γεγονότα» με αφορμή αυτό για την επαιτεία.
Λοιπόν, όλοι, μα όλοι, συμφωνούσαν με το περιεχόμενο πως το απαράδεκτο από κάθε πλευρά φαινόμενο πως πρέπει να σταματήσει στην πόλη μας.
Ένα φαινόμενο υποβάθμισης και προσβολής που προξενεί απορίες στους επισκέπτες για την ανοχή των αρμοδίων αρχών.
Κάποιοι συμπολίτες μάλιστα μίλησαν για περιπτώσεις ρακένδυτων και βρώμικων ανθρώπων, δυσμορφικούς ώριμης ηλικίας, αυθάδεις πιτσιρίκους που παράλληλα «σουφρώνουν» κιόλας έκθετα κινητά. Το φαινόμενο όσο δεν λαμβάνονται μέτρα τόσο και μεγαλώνει και αυξάνονται τα άτομα που επιδίδονται στην επαιτεία.
Ας έχουν τα παραπάνω  υπόψιν τους οι του δήμου, της Αστυνομίας και άλλων φορέων κι ας φροντίσουν να ληφθούν μέτρα. Αυτή η σημερινή εικόνα δεν τιμά την πόλη μας.
Το οφείλουν στην «Αρχόντισσα της Θράκης» , την «πόλη με τα χίλια χρώματα».
Γ.Δ.


Η συγγνώμη του Πιερρακάκη
Πάνω από  800.000 επισκέψεις σε γκισέ έχουν αποφευχθεί με την ψηφιοποίηση υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων και άλλων διαδικασιών, είπε στη βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης. «Οι αριθμοί είναι μεγάλοι και δείχνουν πόσο πολύ ο κόσμος διψά για να μην ταλαιπωρείται. Πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγγνώμη, τη συγγνώμη της εκκρεμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε με τις ψηφιακές τεχνολογίες για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Ο στόχος είναι έως το τέλος του έτους, να διπλασιαστούν οι ψηφιακές υπηρεσίες (1.000 από 575), ενώ στο τέλος της τετραετίας, να έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου, που είναι εφικτό να ψηφιοποιηθεί».
Μία διαφορετική χώρα υπόσχεται να παραδώσει λοιπόν ο Πιερρακάκης στο τέλος της τετραετίας. Χωρίς ουρές ταλαιπωρίας για τους πολίτες και πήγαινε-έλα μεταξύ υπηρεσιών.
Ωστόσο η συγγνώμη αυτή που ζήτησε ο Πιερρακάκης, θα έπρεπε να προέρχεται από όλους ανεξαιρέτους τους προηγούμενους, των τελευταίων τριών δεκαετιών, που άφησαν τη γραφειοκρατία να κατατρώει τις σάρκες της χώρας. Φυσικά τους βόλευε όλους να διογκώνονται διαρκώς οι υπηρεσίες για να διορίζουν κατά χιλιάδες τους πελάτες τους, οι οποίοι στη συνέχεια για να δικαιολογηθεί η παρουσία τους, έπρεπε να εφευρίσκονται διαρκώς νέες και αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, και να ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες. Όσο για το κόστος. Αυτό είναι μια άλλη πικρή ιστορία…
Γ.Δ.


Η εμπειρία της Ντόρας
Η συζήτηση για την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να ηγηθεί της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Θράκη.
Όλοι, κι αυτό καταγράφεται στα θετικά, υποστήριζαν πως πρόκειται για την σωστότερη επιλογή προσώπου για να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας αυτής.
Κι αυτό διότι η κυρία Μπακογιάννη διαθέτει διπλή εμπειρία διότι συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη διαμόρφωση του πρώτου Αναπτυξιακού για τη Θράκη, όπως συμμετείχε στη σύνθεση και του δεύτερου.
Μάλιστα, φάνηκαν οι προθέσεις της από την αρχή όταν η ίδια δήλωσε πως ενδιαφέρεται να στελεχωθεί η Επιτροπή από πρόσωπα που γνωρίζουν τα θέματα της Θράκης και που θα προτείνουν λύσεις για τα προβλήματά ρεαλιστικές και στηριζόμενες στην οικονομική και δημογραφική θωράκιση της περιοχής.
Εν αναμονή λοιπόν, αισιοδοξούντες πως κάτι καλό και θετικό θα προκύψει για τη Θράκη μας.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…