-500ml γάλα
-50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-30γρ. αλεύρι
-2 αβγά
-80γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά κι ανακατεύετε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι που θα το χωράει με άνεση. Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του φύλλου την κρέμα, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο δύο δαχτύλων το οποίο βρέχετε με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη. Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από τη γέμιση, γυρίζετε και πατάτε τη ζύμη γύρω γύρω να στερεωθεί. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε δίπλα αφήνοντας κενό για να μην κολλήσει. Αλείφετε τις μπουγάτσες με λίγο νερό, τις τσιμπάτε με πιρούνι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κακάο.