Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μους λεμονιού

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μους λεμονιού

0
glyko savagiarmous
 
Για τη βάση
-300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
-λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)
Για τη μους
-1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
-400ml κρέμα γάλακτος
-150ml χυμό λεμονιού
-ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη διακόσμηση
-λίγο μαρμελάδα λεμόνι
-Μερικές φράουλες
 
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα. Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέξετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι ή εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή γλυκό κουταλιού φράουλα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…