Σχόλια 01/07/14

0
ethniki iperifaneia
Να δείτε που αυτή η Κόστα Ρίκα πήρε τ’ όνομά της από τον Κώστα (Μητσοτάκη) και την (Μα) Ρίκα γι’ αυτό δεν έμπαινε με τίποτε γκολ!


 
 
Χιλιάδες Βούλγαροι
 Συμπολίτες μας οι οποίοι βρέθηκαν το Σάββατο ή την Κυριακή σε παραλίες της Ξάνθης αλλά και της Ροδόπης, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον αριθμό των Βουλγάρων επισκεπτών. Χιλιάδες τα αυτοκίνητα, γεμάτες οι παραλίες, όχι μόνον της Καβάλας, Θάσου και Περάμου.
Μεγάλος αριθμός, πολύ μεγάλος ήρθαν και στη Θράκη. Ήρθαν οι άνθρωποι για να χαρούν τις θάλασσες και τις παραλίες μας. Τόποι απ’ όπου ήρθαν εκτός από το γειτονικό Σλάτογκραντ, το Σμόλιαν, Κίρτζαλη, Φιλιππούπολη κ.λ.π.
Λίγο πολύ λοιπόν, οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι, συνήθως οικογένειες, είναι βέβαιο πως κάτι θ’ αφήσουν στον τόπο μας. Ίσως όχι όσο προσδοκούμε όλοι. Αυτό είναι βέβαιο. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που αφήνουν χρήματα και είναι αρκετά.
Θετική λοιπόν η διάνοιξη της Ξάνθης όσο κι αυτή της Ροδόπης για τον Καλοκαιρινό τουρισμό της Θράκης.
«Ε»


 
Βαρύτητα στον τουρισμό
 Η μεγάλη όμως αύξηση του ρεύματος από Βουλγαρία το καλοκαίρι στις παραλίες μας, ανέδειξε κι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Αυτό της έλλειψης οργανωμένων πλαζ. Χρειάζονται κι άλλες διότι δεν επαρκούν οι υπάρχουσες. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές ενώ η Πολιτεία τοπικά και κεντρικά θα πρέπει όχι ν’ απαγορεύει μόνον αλλά και να προτείνει και να δίνει λύσεις.
Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υποσχέθηκε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στον Τουρισμό για την Περιφέρειά μας. Αναμένουμε λοιπόν να γνωρίσουμε τις ιδέες και προτάσεις διότι ο τουρισμός μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα της Περιφέρειάς μας.
«Ε»


 
Δώστε χρόνο στον Τσιώλη
 Το επεσήμανε η εφημερίδα μας στις σελίδες 16 και 20 προχθές αναφορικά με τον νέο προπονητή της SKODA, τον κ. Τσιώλη.
Από τη στήλη αυτή, ένα πράγμα έχουμε να πούμε: Δώστε χρόνο στον Τσιώλη. Αφήστε τον να δουλέψει όπως αυτός ξέρει και να’ ναι σίγουροι στη διοίκηση της ΠΑΕ ότι αυτός θα τα καταφέρει. Κι αυτό διότι ο άνθρωπος είναι εργατικός αλλά και διότι γνωρίζει το αντικείμενο. Σε συνάρτηση με το σωστό εργασιακό περιβάλλον και ενός ικανού ρόστερ που θα το ομογενοποιήσει ο Τσιώλης, η SKODA θα πάει μπροστά.
Στοιβαρή διοίκηση έχει η SKODA, εγκαταστάσεις μοναδικές, οικονομική διαχείριση από τις λίγες ομάδες, όνομα στην αγορά ποδοσφαίρου άριστο, ήρθε και ο Τσιώλης με τις εγνωσμένες ικανότητες επίσης. Τι μένει επομένως; Μα δουλειά απ’όλους και λίγη τύχη στο πρωτάθλημα.
-Από μας, καλή επιτυχία.
«Ε»


 
Χαρμολύπη
 Ξενυχτήσαμε άλλη μια φορά. Όπως εκατομμύρια Έλληνες όπου γης. Για την Εθνική ποδοσφαίρου. Που μας έδωσε χαρμολύπη. Χαρά και λύπη. Πιο πολύ πίκρα. Αυτή του καφέ, τσιγάρου και της στεναχώριας για την ατυχία και τη μη συνέχιση στους 8 του κόσμου.
Διότι η εθνική μας το άξιζε. Και μάλιστα με το σπαθί της. Δυστυχώς όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου που πολλές φορές διαμορφώνει ένα αποτέλεσμα, η τύχη και η ατυχία, για μας η ατυχία, η τύχη για την Κόστα Ρίκα. Που θα έπρεπε να ηττηθεί με 4-1 στο παιγνίδι. Που τυχερή όντας, πήρε την πρόκριση στα πέναλτυ.
Δεν πειράζει όμως. Όντως πικραθήκαμε, όντως άξιζε αυτή η εθνική να προχωρήσει, αλλά δεν ξεχνούμε ότι αυτή η εθνική ομάδα μας έκανε υπερήφανους, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο προπονητής.
Για όλα τα όμορφα, τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Και με υγρά τα μάτια τους σφίγγουμε τα χέρια. Δεν πειράζει. Το ταξίδι ήταν μέχρι εκεί. Θα συνεχίσουμε πάλι όλοι μαζί σύντομα. Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες έχουν και ήττες.
«Ε»


 
Ο Γλέζος ξεκίνησε για το Στρασβούργο
 Από την Πέμπτη ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής πλέον Μανώλης Γλέζος, για να προλάβει να φτάσει σήμερα Τρίτη στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα γίνει και η εκλογή του νέου προεδρείου.
Ξεκίνησε με αυτοκίνητο από την Αθήνα μιας και οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει να ταξιδεύει με αεροπλάνο.
Τελικά, ο Μανώλης Γλέζος δεν έφτασε στο Στρασβούργο… πετώντας ή κολυμπώντας, όπως έλεγε ο ίδιος, με χιουμοριστική διάθεση, τις προηγούμενες ημέρες όταν τον ρωτούσαν, ούτε βέβαια επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε με χιουμοριστική διάθεση ότι «ο Γλέζος είναι ικανός να πάει και με ποδήλατο στις Βρυξέλλες»…
Όπως και να’ χει όμως είναι μεγάλη ταλαιπωρία για έναν άνθρωπο 96 ετών. Γιατί μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως αδυνατεί να ανταποκριθεί. Και σίγουρα αυτή θα είναι και η μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία του αιωνόβιου ευρωβουλευτή…


 
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
 Με ένα χρησμό απάντησε ο νέος (οσονούπω) πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, για το τι θα κάνει σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών.
Χαμογέλασε και είπε μία γερμανική παροιμία: «Αν το γαϊδούρι ήταν γάτα, θα καθόταν στην κορυφή του δέντρου όλη την ημέρα».
Κανείς εκ των παρισταμένων δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει το χρησμό Γιούνκερ αν και όλοι προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο. Διότι η παράξενη αυτή παροιμία επιδέχεται πολλές ερμηνείες και καμία δεν είναι και τόσο κολακευτική για τη χώρα…


 
Βούλιαξαν οι παραλίες!
 Ο Ιούνιος μας αποχαιρέτησε με την πιο ζεστή του Κυριακή! Οι Ξανθιώτες φόρεσαν τα μαγιό και την καλύτερη διάθεση τους και επισκέφτηκαν τις παραλίες τόσο του Νομού μας όσο και των γειτονικών. Οι προνοητικοί έπιασαν μια θέση στον ήλιο από νωρίς το πρωί, αφήνοντας όρθιους όσους βρέθηκαν στην θάλασσα μετά το μεσημέρι.
Κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα σε Μυρωδάτο, Φανάρι και Άβδηρα με τους επιχειρηματίες να τοποθετούν και άλλες ομπρέλες προκειμένου να βολέψουν όσους περισσότερους μπορούσαν.
Η μάχη της ξαπλώστρας και επισήμως ξεκίνησε!
Γ.Τ.


 
Στενάχωρες εικόνες…
 Η πόλη μας, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας φιλοξενούν άτυχους συμπολίτες μας που έχουν χάσει το σπίτι τους. Το παγκάκι πίσω από το ρολόι, το πάρκο των διοικητηρίων και άλλες γωνιές της Ξάνθης μετατρέπονται κατά τις βραδινές ώρες σε κρεβάτι για αυτούς τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι, όσο και αν γνωρίζεις την κατάσταση, δεν είναι καθόλου εύκολο να βλέπεις έναν συνάνθρωπό σου να κοιμάται σε παγκάκι. Και ενώ υπό άλλες συνθήκες θα του άφηνες ένα κολατσιό για να το βρει το πρωί μόλις ξυπνήσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα κάνει κάτι τέτοιο σχεδόν απαγορευτικό.
Γ.Τ.


 
Το ΣτΕ υπέρ της ανέγερσης του τεμένους
 Απέρριψε με απόφαση που εκδόθηκε χθες (2399/2014) το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ακυρώσεως του Μητροπολίτη Πειραιά εναντίον της Υπουργικής Απόφασης για την ανέγερση του τεμένους της Αθήνας. Η προσφυγή του μητροπολίτη χαρακτηρίστηκε ως ντελίριο ξενοφοβίας, αλλά το ΣτΕ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απέρριψε την αίτηση ελλείψει έννομου συμφέροντος. Χωρίς δικαστικό ανάχωμα λοιπόν θα συνεχίζει η κατασκευή του τζαμιού, για το οποίο η εκταμίευση του συνόλου του προϋπολογισμού (περίπου 1 εκ. ευρώ) πρέπει να γίνει έως το τέλος του έτους.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον σχετικά με τη δικαστική απόφαση, είναι ότι απορρίφθηκε και η αίτηση για παρέμβαση που είχε ασκήσει ο μουφτής Κομοτηνής, αιτούμενος, εξαιτίας της έλλειψης άλλου αναγνωρισμένου εκπροσώπου, να μιλήσει στο όνομα των μουσουλμάνων. Σε αυτή την περίπτωση, αν και θα μάθουμε περισσότερα όταν διαβάσουμε το κείμενο της απόφασης, πιθανότατα η αίτηση απορρίφθηκε στη βάση της τοπικής αναρμοδιότητας, καθώς οι μουφτήδες της Θράκης εκπροσωπούν μόνον τους μουσουλμάνους της περιοχής αρμοδιότητάς τους. Δε θέλησε δε το ανώτατο δικαστήριο ούτε να ανοίξει θέμα για εκείνες τις περιπτώσεις μουσουλμάνων που έχουν καταγωγή από τη Θράκη, αλλά διαμένουν οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
Αυτή είναι και η επίσημη θέση της Πολιτείας, όπως μεταφέρθηκε και με δηλώσεις του Γ.Γ. Θρησκευμάτων παλαιότερα στο «Ε».
Ε.Δ.


 
Καιρός να οργανωθούν…
 Ήρθε πραγματικά σαν ποτάμι, χωρίς οργανωτική δομή, χωρίς γνωστά πολιτικά στελέχη στις τάξεις του και όμως εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές! Τώρα ήρθε η ώρα να επισημοποιήσουν την παρουσία τους, να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα να διοχετεύσουν την …ορμή τους και να οργανώσουν την προετοιμασία τους στις εθνικές εκλογές για να αποδείξουν ότι δεν είναι ένα ποτάμι οργής, απότοκο της κρίσης αλλά μια ήρεμη σταθερή πολιτική δύναμη που βασίζεται πρωτίστως στον εθελοντισμό. Όλα αυτά καλά. Το θέμα είναι να καταφέρουν να μετουσιώσουν τα λόγια σε πράξη γιατί το οργανωτικό σκέλος είναι πολύ βασικό και κρίσιμο σημείο για την πορεία ενός κόμματος ή κινήματος ή όπως τέλος πάντων το λένε. Είδαμε στην πράξη ότι άλλα κόμματα που υστερούν σ’ αυτό όπως οι ΑΝΕΛ ας πούμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και πως σταδιακά μειώνεται η δύναμή τους.
Μ.Ξ.


 
Τι ακούμε…
 Το ακούσαμε κι αυτό: Το Χόλυγουντ – λέει – ζητά μείωση ΦΠΑ για να έρθει για γυρίσματα στην Ελλάδα Συγκερκιμένα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο ζητούν φορολογικά κίνητρα αλλά και περιορισμό της γραφειοκρατίας για να έρθουν και να γυρίσουν τις ταινίες τους στην Ελλάδα. Και μάλιστα έχουν κάνει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο τουρισμού. Μάλιστα ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Τζέρεμι Αϊρονς, είπε στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κίνητρα στα μεγάλα στούντιο για να γυρίζουν τις ταινίες τους και εκείνη έριξε τον μπαλάκι στο κ. Στουρνάρα τότε υπουργό Οικονομικών. Εκείνος όμως επέμενε λέγοντας: τότε θα του εξηγήσω εγώ πόσα έχει να κερδίσει η χώρα σας και ο τουρισμός σας, αν γυριστούν μεγάλες ταινίες εδώ».
Ας ελπίζουμε αν γίνει αποδεκτό το αίτημα η μείωση του ΦΠΑ να μην ισχύει μόνο για του ξένους κινηματογραφιστές αλλά και για όλους τους κλάδους μπας και ανασάνουν…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…