Για την κρέμα
-1160ml γάλα πλήρες
-235γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-120γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-35γρ. βούτυρο αγελάδας
-50γρ. κουβερτούρα 70%
-3 κρόκους αβγών
-ξύσμα από ½ πορτοκάλι
-1 κουτ. γλυκού κακάο σκόνη
για το μοντάρισμα
-6 φύλλα κρούστας
-150γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
για το σιρόπι
-315γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
-125γρ. νερό
-65γρ. γλυκόζη
-1 φέτα λεμόνι
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το κακάο και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα χειρός για να μην κολλήσει η κρέμα στο κατσαρολάκι. Μόλις αρχίζει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα και τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βάζετε το νερό, τη γλυκόζη και το λεμόνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τη ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, αφήνετε να κοχλάσει για 1 λεπτό και το αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με πινέλο που βουτάτε στο λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω την κρύα κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο επίσης. Μαζεύετε προς τα μέσα όσο φύλλο προεξέχει από τις άκρες του ταψιού.
Χαράζετε τα φύλλα σε μερίδες χωρίς να φτάσετε ως την κρέμα. Περιχύνετε με κουτάλι το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο αν περίσσεψε. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο, σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι. Δεν το σκεπάζετε για να μη μαλακώσει το φύλλο. Σερβίρετε ιδανικά το γλυκό σας χλιαρό.