Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Φθινόπωρο έκανε …κατάληψη στο Καλοκαίρι μας!

Το Φθινόπωρο έκανε …κατάληψη στο Καλοκαίρι μας!

0
vroxi xanthi

Βροχή με το …τουλούμι την Τρίτη. Στα 80 χιλιοστά το ύψος της βροχής – Χαλάζι στην παραλία της Μάνδρας

 

«Μπόρα» στην πτήση των 6 από Αθήνα – Χρυσούπολη. Από την επόμενη εβδομάδα στρώνει ο καιρός

 
 
Φθινοπωρινό τοπίο καταμεσής του καλοκαιριού με άστατο καιρό, αστραπές, βροντές, μπόρες, χαλάζι κατά τόπους, ανέμους και χαμηλή θερμοκρασία έχουμε στο νομό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειάς μας από την αρχή της εβδομάδας. 15 – 16 Ιουλίου που άλλα χρόνια έσκαγε ο τζίτζικας τώρα το σκηνικό του καιρού θυμίζει Βόρειες χώρες της Ευρώπης που βλέπουν τον ήλιο με το …κιάλι!  
 
Έριξε καρεκλοπόδαρα χθες στις 6 το απόγευμα…
Στα 80 χιλιοστά/ ανά ώρα ανέβηκε το ύψος της βροχής στην πόλη της Ξάνθη την Τρίτη στις 6.ο5 το απόγευμα μέχρι τις 6.15 και στα 30χιλιοστα στις 10.45 έως τις 11.00 όπως δείχνουν τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού της Ξάνθης τον οποίο έχει εγκαταστήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην περιοχή μεταξύ Λεύκης και Διομήδειας (Βιολογικό καθαρισμό Ξάνθης). Παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου και του όγκου του νερού δεν αναφέρθηκαν ζημιές στην πόλη,
 
Χαλάζι στη θάλασσα της Μάνδρας
Παρά το γεγονός ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με καταιγίδες και χαλαζόπτωση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, ωστόσο χαλάζι έπεσε μόνο στην παραλιακή ζώνη της Μάνδρας χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές σε καλλιέργειες. Στην υπόλοιπη παραλιακή ζώνη του νομού οι αγρότες μάλλον χάρηκαν με τη βροχή καθώς ήταν ήπια και …μπόλικη και έτσι γλύτωσαν ένα πότισμα στα καλαμπόκια, στα βαμβάκια και στους ηλίανθους ενώ δεν έκανε ζημιά στα σιτάρια γιατί στα χωράφια έχουν μείνει μόνο οι …καλαμιές, εφόσον τέλειωσε η περίοδος του αλωνίσματος.
 
«Μπόρα» στην πτήση των 6 από Αθήνα – Χρυσούπολη
Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στους γύρω νομούς καθώς όλη η Β. Ελλάδα περνά την περίοδος των …μουσώνων(!) με κορυφαία αυτών των πλημμυρών στην Θεσσαλονίκη. Έτσι πολλές αεροπορικές πτήσεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Χρυσούπολη. Σε καταιγίδα έπεσε και η πτήση των 6μ.μ. από Αθήνα – Χρυσούπολη και ο πιλότος έκανε μισή ώρα…βόλτες στον αέρα για να μπορέσει τελικά να προσγειώσει το αεροπλάνο περίπου στις 7.25 μ.μ.
 
Πολύ …υγρό το 2014
Η βροχερή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται και το 2014 φάνηκε από τον Γενάρη ότι θα είναι πολύ …υγρό. Άλλωστε μέχρι τέλος Μαΐου το «Ε» σε ρεπορτάζ του είχε μετρήσει 40 μέρες βροχής!
 
Και η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται…
Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και χθες με συννεφιά και ψιχάλες αλλά και ήλιο κατά διαστήματα Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής για το νομό και την περιοχή μας η αστάθεια οι συννεφιές και οι βροχοπτώσεις κατά διαστήματα θα εξασθενήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ ο καιρός στρώνει για τα καλά την επόμενη εβδομάδα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…