Σχόλια 17/07/14

0
Λένε ότι ο Μαζιώτης μόλις συνελήφθη έκανε αίτηση για άδεια και φυσικά έγινε αμέσως δεκτή…


 
 
Πιάσανε τον Μαζιώτη
 Πιάσανε λοιπόν οι Αστυνομικοί τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα. Η σύλληψή του έγινε στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Τώρα, δε μένει παρά το νομικό μας σύστημα μετά από 18 μήνες να τον αφήσει εκ νέου ελεύθερο! Γιατί επιτέλους απαιτείται σοβαρότητα σ’ αυτή τη χώρα.
«Ε»


 
Τα πουλάκια μου
 Όσο κι αν ακούγεται και φαντάζει απίθανο, είναι η πραγματικότητα. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους να αρνηθούν να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους που κατέθεσαν για την πρόσληψή τους. Κι αυτό, με το αιτιολογικό ότι αυτά ελέχθησαν από το ΑΣΕΠ.
Φυσικά η αλήθεια είναι ότι το ΑΣΕΠ διενεργεί τους διαγωνισμούς, παρακολουθεί το νόμιμο των διαδικασιών αλλά δεν ελέγχει τα δικαιολογητικά εάν είναι γνήσια ή κάλπικα.
Αλλά είπαμε. Ο συνδικαλιστής αυτής της μορφής έχει απαξιώσει πολλά πράγματα. Γι’ αυτό και δεν χαίρει εκτίμησης, στην κοινωνία και τους συνεπείς εργαζόμενους, τους έντιμους και με γνήσια δικαιολογητικά.
«Ε»


 
Ωραίο
 Από φίλο πνευματώδη που του αρέσει ιδιαίτερα το Λακωνίζειν.
Είπε: Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε…τσέπη ασθενής!
«Ε»


 
Και άλλο
 -Εντάξει, στο τέλος κερδίζουν συνήθως οι Γερμανοί…
Ως λαός το έχουμε εμπεδώσει αυτό ιδιαίτερα στο πετσί μας.
«Ε»


 
Περί υγείας Ι
 Πάει περίπατο η Μεσογειακή Διατροφή, αφού τα «πάθη» των Ελλήνων είναι τόσο διαδεδομένα, που σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ που πρόσφατα δημοσιεύθηκε, οι Έλληνες κινδυνεύουν με εμφράγματα και εγκεφαλικά περισσότερο από κάθε λαό της Μεσογείου.
Μάλιστα, η κατάσταση εμφανίζεται τόσο επιδεινωμένη, που σε αντίθεση με αυτό που καταγράφεται σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής μειώνεται, αντί να αυξάνεται…
«Ε»


 
Περί υγείας ΙΙ
 «Φουγάρα» με πολύ καλές διατροφικές επιλογές περιγράφει ουσιαστικά τους Έλληνες η έκθεση του ΟΟΣΑ για την υγεία, που αποτελεί «κόλαφο» για τις κακές συνήθειες που φέρνουν τη χώρα στις τελευταίες θέσεις σε διάρκεια ζωής μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού νότου.
Με πρωτιές σε κάπνισμα και παχυσαρκία, οι Έλληνες είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς από εμφράγματα και εγκεφαλικά, ενώ παρότι άλλες μεσογειακές χώρες κερδίζουν σημαντικά σε προσδόκιμο ζωής τα τελευταία χρόνια, δεν ισχύει το ίδιο και για την Ελλάδα.
«Ε»


 
ΕΒΖ: Μένει ένα εργοστάσιο
 Οριστικό πλέον, παρότι δυσάρεστο ως εξέλιξη για τον Έβρο. Λοιπόν η διοίκηση της ΕΒΖ αποφάσισε να διατηρήσει σε λειτουργία μόνο το Ζαχαρουργείο στο Πλατύ και να κλείσει αυτό της Ορεστιάδας. Έτσι, θα μείνει μόνο ένα, θα μειωθούν οι ζημιές και ίσως διασωθεί το εργοστάσιο.
Πάντως, δεν πρόκειται με τίποτε να επανέλθει η χρυσή εποχή της τευτοκαλλιέργειας. Αυτή χάθηκε με την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων για την ποσόστωση. Τώρα απλά συμμετέχουμε στις πράξεις κηδειών και μνημοσύνων.
«Ε»


 
Κυρώσεις στους Δήμους που δεν απογράφησαν
 Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν από σήμερα οι Δήμοι που δεν πραγματοποίησαν απογραφή των υπαλλήλων τους, καθώς λήγει και τυπικά η δεύτερη παράταση που δόθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως ο μοναδικός ποσοτικός στόχος που “τρέχει”, είναι αυτός των 6.500 απολύσεων που θα προέλθει, κυριότερα, από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά και αυτούς, που δεν θα απορροφηθούν κατά τη διαδικασία “διαθεσιμότητας – κινητικότητας”. «Αν δεν δηλώσουν οι Δήμαρχοι τον αριθμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου τους και τον αριθμό των εργαζομένων σ’ αυτά, προκειμένου αυτοί να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τότε είμαι σαφής: Θα υπάρξουν κυρώσεις, τόσο στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων και τα ίδια τα Νομικά Πρόσωπα, όσο και στους Δήμους, με την διακοπή της χρηματοδότησής τους να είναι πιθανή» ξεκαθάρισε ο υπουργός.


 
Σουβλάκια και σφαίρες
Δύο τουρίστες, ένας Γερμανός κι ένας Αυστραλός, δέχτηκαν σφαίρες από τον Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας! Η είδηση προκαλεί σοκ. Πήγαν οι άνθρωποι να φάνε σουβλάκια στο Μοναστηράκι κι αντί γι’ αυτό έφαγαν σφαίρες. Ευτυχώς οι τραυματισμοί ήταν πολύ επιπόλαιοι, και ο μεν Γερμανός τουρίστας επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιό του χωρίς να νοσηλευτεί, ενώ ο Αυστραλός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.
Η δυσφήμιση όμως για τη χώρα είναι τεράστια. Ανυποψίαστοι άνθρωποι, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας να δέχονται σφαίρες, ε, αυτό είναι τραγικό.
Και φυσικά, σε ανθρώπους σαν τον Μαζιώτη, αμετανόητους εγκληματίες από συνείδηση, που απαξιώνουν έτσι την ανθρώπινη ζωή, πυροβολώντας χωρίς δισταγμό μέσα στον κόσμο, δεν πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να ξαναβρεθούν ελεύθεροι στην κοινωνία. Πρέπει να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Ας ελπίσουμε ότι το δικαστικό μας σύστημα δεν θα τους δώσει άλλη ευκαιρία…


 
Καλά λόγια ακούω για τον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης
 … κ. Αθανάσιο Πάσχου και αυτή τη φορά από τους ταξιτζήδες! Σε δελτίο Τύπου που έστειλαν για να ενημερώσουν για τη συνάντηση που είχαν μαζί του προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα αναφορικά με την πιάτσα ΤΑΧΙ που υπάρχει έξω από το νοσοκομείο ούτε λίγο ούτε πολύ έγιναν διαφημιστές του έργου του αλλά και του καλόπιστου διαλόγου που ακολουθεί ως μέθοδο προσέγγισης και επίλυσης των προβλημάτων. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν – όπως μας είπε ο πρόεδρος των ΤΑΧΙ κ. Βασίλης Γεωργιάδης – ο κ. Πάσχου τους υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις τους που αφορούν στην καλύτερη σήμανση με πιο εμφανή τα STOP καθώς υπάρχει πρόβλημα ορατότητας στο σημείο της εξόδου από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα ενώ έθεσαν επίσης προς εξέταση να τοποθετηθούν σαμαράκα για να μειώνεται η ταχύτητα των οδηγών. Όλα αυτά όσον αφορά την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των ασθενών και των επισκεπτών του νοσοκομείου και ο κ. Πάσχου τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να τις διασφαλίσει
– Έτσι μπράβο με το διάλογο λύνονται τα προβλήματα και όχι με τσαμπουκάδες και αγριάδες!
Μ.Ξ.


 

Όποιος θέλει ανοίγει την Κυριακή
 Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και τυπικά από την Δευτέρα και η κίνηση στα μαγαζιά άρχισε δειλά – δειλά και μετρημένα. Η προσεχής Κυριακή είναι μια από τις 7 Κυριακές που με νόμο τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης βέβαια ούτε θέλει ν’ ακούσει και ούτε έβγαλε καμιά ανακοίνωση αφού έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή του με το νόμο. Αλλά δεν μπορεί και να απαγορεύσει όποιον θέλει ν’ ανοίξει. Ήδη μερικοί καταστηματάρχες στην Ξάνθη έχουν αναρτήσει σχετικές ανακοινώσεις ότι θα είναι ανοιχτά την Κυριακή. Σου λέει και τη σκόνη του να αφήσει ο πελάτης κέρδος είναι σε τέτοιους καιρούς…
Μ.Ξ.


 
Για την ιστορία…
 Στο χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε» (σελ. 10) αναφέρουμε ότι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χτίστηκε την άνοιξη του 1941, αντί του 1940, που είναι και η σωστή χρονολογία. Το λάθος μας αυτό δεν ξέφυγε από το άγρυπνο βλέμμα του ιστοριοδίφη-ερευνητή κ. Θωμά Εξάρχου, ο οποίος έσπευσε να μας διορθώσει. Εμείς με την σειρά μας τον ευχαριστούμε για αυτή του την παρέμβαση, αλλά και για το έργο που έχει προσφέρει στην πόλη μας.
Γ.Τ.


 
Είναι απλά ντροπή
 Είναι ανήκουστο στην Ελλάδα του 2014, αριστούχος μαθητής να μην μπορεί να παρακολουθήσει την σχολή της επιλογής του, λόγω προβλημάτων όρασης. Ο λόγος για τον 19χρονο τυφλό μαθητή, στον οποίο δεν επιτρέπεται η εισαγωγή του στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από τον πρόεδρο του Τμήματος, με την αιτιολογία ότι δεν πληροί τα γενικά κριτήρια που θέτει το τμήμα για την εισαγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ό,τι αφορά την ικανότητά τους να το παρακολουθήσουν. Να σημειώσουμε ότι εάν ο μαθητής είχε επιλέξει ένα από τα Τμήματα των Ιωαννίνων ή των Αθηνών τώρα θα είχε ενταχθεί στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όσο για την δυνατότητα φοίτησης, το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να μεριμνήσει την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, κάτι που φαίνεται πως δεν γίνεται. Έτσι,
δυστυχώς, το αναπηρικό κίνημα καλείται να αποδεικνύει κάθε τόσο τα αυτονόητα.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…