Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Φλερτάρει» με Καραγκούνη η Skoda Ξάνθη!

«Φλερτάρει» με Καραγκούνη η Skoda Ξάνθη!

0
karagounis

Θέλει να αποσπάσει το «ναι» του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος η ξανθιώτικη ομάδα

 

Άλλες δύο μεταγραφές στο προσκήνιο. «Κλείνει» τον Βραζιλιάνο Γουάλας – θέλει το Νιγηριανό Ομπόντο

 
 
 Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ο «μουντιαλικός» παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρεται η Skoda Ξάνθη, όπως αποκαλύψαμε στο χθεσινό φύλλο του «Ε».
Ο 37χρονος μέσος που πριν λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος από την αγγλική Φούλαμ, βρίσκεται σε αναζήτηση συλλόγου για να συνεχίσει την καριέρα του καθώς σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά να συνεχίσει να παίζει για 2-3 χρόνια ακόμη. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εξάλλου η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική, όταν μιλάμε για έναν γυμνασμένο και προπονημένο παίκτη που έχει «φάει» τα γήπεδα με το… κουτάλι.
 
Το… «φλερτ» της Ξάνθης με Καραγκούνη
 Σε ότι αφορά το «φλερτ» που προέκυψε ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον τέως(;) αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος, έχει να κάνει με το ενδιαφέρον του ποδοσφαιριστή να παραμείνει εντός συνόρων, καθώς θεωρεί καλύτερη επιλογή το να παραμείνει σε έναν ελληνικό σύλλογο παρά να… ξενιτευτεί για Αυστραλία ή Κατάρ απ’ όπου φημολογείται ότι έχει προτάσεις.
Οι πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι συνεργάτης του Χρ. Πανόπουλου προσέγγισε τον παίκτη για να δει αν αρχικά υπάρχει ενδιαφέρον από τον παίκτη, ο οποίος είδε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στην Ξάνθη, καθώς οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό έπεσαν στο κενό ενώ η πρόταση που του κατέθεσε ο Ο.Φ.Η. φαίνεται πως δεν τον ικανοποιεί.
Μάλιστα οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας έκαναν τη σχετική προεργασία ώστε να προσφέρουν στον Καραγκούνη ένα «πακέτο» που θα περιλάμβανε εκτός από το ποσό του συμβολαίου και άλλες παροχές, όπως σπίτι, αυτοκίνητο κλπ. Μάλιστα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – έγινε και σχετική αναζήτηση στην Ξάνθη για σπίτι πολλών… τετραγωνικών και υπνοδωματίων (σ.σ. ο Καραγκούνης έχει τρία παιδιά).
Σίγουρα η περίπτωση απόκτησης του Καραγκούνη αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση για την ξανθιώτικη ομάδα, όμως εάν πραγματοποιηθεί θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές για τη Skoda Ξάνθη που θα σίγουρα θα συνοδευθεί και με… ντελίριο ενθουσιασμού στους Ξανθιώτες φιλάθλους.
Λογικό είναι βέβαια ορισμένοι να έχουν και τις επιφυλάξεις τους λόγω της ηλικίας του «Κάρα», να σημειώσουμε όμως ότι βάσει επίσημων μετρήσεων της FIFA, ο έμπειρος μέσος ήταν ο παίκτης που έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον παίκτη της Εθνικής Ομάδας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!
Παράλληλα, εκτός από την αγωνιστική ώθηση που θα δώσει μία τέτοια κίνηση, θα κάνει την Ξάνθη γνωστή σε όλες τις γωνιές του κόσμου μιας και ο Καραγκούνης είναι από τους πλέον γνωστούς διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό και, όποια ομάδα αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του, θα γίνει ευρέως γνωστή.
Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, εκτός από κάποια σχετικά δημοσιεύματα που υπήρξαν χθες στο διαδίκτυο κι έτσι περιμένουμε ελπίζοντας στο «ναι» του Καραγκούνη στην πρόταση της Skoda Ξάνθη…
 
Στα Πηγάδια από χθες ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Γουάλας
 Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για μεταγραφικούς στόχους της Ξάνθης, για την ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της.
Γεγονός είναι ότι ήδη η ομάδα της Ξάνθης είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την μεταγραφή του αριστερού μπακ με την απόκτηση του 28χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού, Γουάλας.
Πρόκειται για τον 28χρονο παίκτη της ουκρανικής Χόβερλα, Φερνάντο Περέιρα Γουάλας, ο οποίος την περασμένη σεζόν έκανε μία εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα του που βρίσκεται υπό διάλυση κι έτσι και ο Βραζιλιάνος θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κατέφθασε χθες στα Πηγάδια ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιο που του προτάθηκε κι έτσι, εκτός απροόπτου, θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, μετά την αποχώρηση του Παΐτο.
Ο Γουάλας την περίοδο 2005-2008 έπαιξε στη Μολδαβία στην Σερίφ Τίρασπολ όπου σε 80 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ, τη διετία 2008-2010 Νορβηγία στην Φρέντικσταντ όπου είχε 54 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ την περασμένη τριετία 2010-2013 αγωνίστηκε στο Βέλγιο στη Γάνδη, με την οποία είχε 42 συμμετοχές με 1 γκολ, πριν μετακομίσει στην Ουκρανία.
 
Σενάρια για Ομπόντο
 Από εκεί και πέρα, για τη θέση του αμυντικού μέσου, η Skoda Ξάνθη στράφηκε στην περίπτωση του 30χρονου Νιγηριανού Κριστιάν Ομπόντο, ο οποίος αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, καθώς πρόκειται για παίκτη με παραστάσεις από το Campionato (Περούτζια, Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Λέτσε), ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας (Ντιναμό Μινσκ) και πέρσι στην πορτογαλική Ολιανένσε από την οποία έμεινε ελεύθερος. Ο Κριστιάν Ομπόντο έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας 41 φορές, ενώ αν δεχθούμε το σχετικό δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας «wikipedia», θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της Skoda Ξάνθη, μιας και από χθες τον κατέταξε στο «ρόστερ» της ομάδας…
 
 Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …