Σχόλια 29/07/14

0
tagaras
Ο Αβραμόπουλος νέος Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε. Ήρθε η ώρα να διδάξουμε τους Ευρωπαίους ΚΑΙ στυλ!


 
 
Ευχές για το Σεκέρ Μπαϊράμ
 Τις θερμές μας ευχές απευθύνουμε προς τους συμπολίτες μουσουλμάνους για τη γιορτή του Σεκέρ Μπαϊραμιού (το Μπαϊράμ του γλυκού). Μετά τη μηνιαία περίοδο της νηστείας, χθες ήταν η κορύφωση του Ραμαζανιού, με την κατανάλωση γλυκών, κυρίως ταψιού.
Ευχές λοιπόν για Υγεία και Οικογενειακή ευτυχία.
«Ε»


 
Φωνή της Αμερικής
 Επαφή του βουλευτή Αλεξ. Κοντού με τη νέα Πρυτανική αρχή επίκειται. Θέμα της συνάντησης η αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης της πρώην Φωνής της Αμερικής, αφού προηγουμένως απεμπλακεί από την αγκαλιά του ΤΑΙΠΕΔ που έχει την έκταση προς πώληση. Τώρα ως προς την αξιοποίηση αυτή, έχει κατεύθυνση όπως είναι προφανές τον τομέα του τουρισμού.
Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή για το νομό μας. Διότι όντως η έκταση είναι μεγάλη και όντως αναξιοποίητη.
«Ε»


 
Υπουργική επίσκεψη
 Στην Ξάνθη βρέθηκε για καθαρά ιδιωτικούς λόγους ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. Αιτία της επίσκεψης η ορκωμοσία του γιου του ο οποίος αποφοίτησε από την Πολυτεχνική της πόλης μας.
Έτσι, πέρα από την πατρική υποχρέωση είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Αλεξ. Κοντό, το νέο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, το νέο δήμαρχο Χαρ. Δημαρχόπουλο, τον πρύτανη Αθ. Καραμπίνη και άλλους, όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα στο Ελισσώ, που τα είπαν για αρκετή ώρα.
Ο δε κ. Ταγαράς, ευγενικός, τους άκουσε όλους και υποσχέθηκε πως σε θέματα της αρμοδιότητάς του θα βοηθήσει την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες.
«Ε»


 
Νέα αποστολή βιβλίων
 Τύχη αγαθή για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης. Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή νέων τεσσάρων δεμάτων με 96 βιβλία διαφόρων συγγραφέων, ελλήνων και ξένων, για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης.
Δωρητής και αυτής της αποστολής βιβλίων ο Ευάγγελος Κουράκος, πρώην ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος. Ήδη στη δημοτική βιβλιοθήκη υπάρχει τμήμα με το όνομα του δωρητή κ. Κουράκου…
«Ε»


 
Αθάνατη Ελληνίδα μάνα στην παραλία
 Η «Ελληνίδα μάνα» είναι ο γνωστός εκείνος, καταγεγραμμένος, υπερπροστατευτικός, τρομοκρατημένος ανθρωπότυπος, που φύεται με μια ζακέτα στο χέρι. Η Ελληνίδα μάνα γενικώς, είναι ένα δράμα – η Ελληνίδα μάνα στην ελληνική παραλία, είναι τραγωδία. Φιλοσοφία της είναι πως το καλοκαιρινό μπάνιο, είναι ένα project ανάλογο της μετακίνησης των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν – με δυό λόγια, κάτι που πρέπει να φέρει εις πέρας, με ακρίβεια, ταχύτητα και χωρίς απώλειες.
Θα τη γνωρίσεις αμέσως γιατί συνήθως καταφτάνει κάθιδρη, σέρνοντας ένα παιδί από κάθε χέρι και λυγίζοντας κάτω από το βάρος μιας τεράστιας τσάντας, όπου με θαυμαστή δεξιοτεχνία Χουντίνι έχει καταφέρει να στριμώξει: τέσσερις πετσέτες, οκτώ μαγιό, 47 αντιηλιακά (προσώπου, σώματος, μαλλιών, ενυδατικό με make-up, αντιρυτιδική κ.λπ) εσώρουχα για όλους και ισάριθμες αλλαξιές, γυαλιά, καπέλα, σωσίβια, μπρατσάκια, βιβλία, περιοδικά, ηλεκτρονικά, σάντουιτς, πορτοκαλάδες, φρέσκα φρούτα, νερά, θερμός , μωρομάντηλα, παιχνίδια, κουβαδάκια, βατραχοπέδιλα, μάσκες, νεροπίστολα και ένα πλήρες φαρμακείο. Για κάθε ενδεχόμενο. Συνήθως κάτω από την ομπρέλα – μέχρι να αλείψει παιδιά, να φουσκώσει μπρατσάκια, να γδύσει, να ξεπλύνει, να ταΐσει, να ξαναλείψει, να ποτίσει, να καθαρίσει πόδια από την άμμο, να ξεπλύνει πάλι, να αλλάξει, να ντύσει, να μαζέψει και να τα βάλει όλα μέσα, ίσα που προλαβαίνει να κάνει μια βουτιά.
Η διαπεραστική φωνή της «Μιχαλάκη, βγες από τη θάλασσα, είναι ώρα να φας», μας θυμίζει όλους, σε όποια ηλικία και να είμαστε, τα παιδικά μας χρόνια…


 
Οικογενειακή υπόθεση
 Χωρίς να το γνωρίζουμε με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές δεν στείλαμε μόνο νέους εκπροσώπους στην ευρωβουλή, αλλά διορίσαμε ταυτόχρονα και στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών. Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.
Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους. Πρώτοι και καλύτεροι οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής (ναι αυτοί που καταγγέλλουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα), δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους. Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει το γιο του στο γραφείο της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε, ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο. Η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, στήριξε το οικογενειακό εισόδημα, διορίζοντας την αδελφή της, και πάει λέγοντας.
Η αθάνατη ελληνική παράδοση της οικογενειοκρατίας συνεχίζεται απρόσκοπτα και στην ευρωβουλή…


 
 Προς αγρότες
Δεν επιθυμούμε και ούτε είναι στις προθέσεις μας να νουθετήσουμε τους αγρότες του νομού. Αυτούς τουλάχιστον που τα ξέρουν όλα. Τέλος πάντων, γνωρίζουν ότι το νερό που καταναλώνουν για τα χωράφια τους είναι αγαθό. Και μάλιστα υψηλής αξίας.
Ε, λοιπόν, αυτού του αγαθού γίνεται σπατάλη κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι και το αποδεχόμαστε. Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε οι υπόλοιποι αυτήν την ανεύθυνη λειτουργία, να εκτοξεύεται νερό από τα μπεκ στα καλώδια της ΔΕΗ. Αυτό πέρα από τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους, δημιουργεί κι ένα πρόβλημα σοβαρό στα ηλεκτρονικά μηχανήματα των επιχειρήσεων με κίνδυνο να «καούν» οι πλακέτες τους λόγω της αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος.
Είπαμε κατανόηση, βοήθεια, συμπαράσταση στους αγρότες μας, αλλά το ίδιο να κάνουν κι αυτοί.
«Ε»


 
 «Αρχίζει να συμμαζεύεται το Δημόσιο»
 Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος του υπέβαλε την έκθεση για το 2013. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ρακιντζής για πρώτη φορά είχε καλά νέα για τον πρόεδρο. Του είπε συγκεκριμένα: «Σας φέρνω καλά νέα. Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο. Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».
Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε, επίσης, πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς. Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», εξήγησε ο κ. Ρακιντζής, ευχόμενος «μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή».


 
Μισές δουλειές…
 Αν είναι να παρανομήσεις, καν’ το όσο καλύτερα μπορείς. Αυτός φαίνεται να είναι ο νόμος που ισχύει στο ελληνικό κράτος. Εξάλλου, άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει το παραπάνω, σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολίτισσας μας, έλαβε χώρα στους δρόμους της πόλης μας το πρωί της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία έδινε κλήση σε μια κυρία, η οποία είχε παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητο της με αλάρμ στην είσοδο πεζόδρομου, προκειμένου να αφήσει τον πατέρα της σε ένα γιατρό. Την ίδια ώρα, βέβαια, δεχόταν επιπλήξεις και βρισιές από έναν παππού, ο οποίος και είχε καλέσει την αστυνομία, καθώς βρισκόταν με το αμάξι του μέσα στον πεζόδρομο και δεν μπορούσε να βγει!
Το τραγικό, βέβαια, είναι ότι κανένας δεν ασχολήθηκε με τον παππού, ο οποίος έφυγε, σύμφωνα με την μάρτυρα, παρά την παρανομία του, χωρίς κλήση.
Γ.Τ.


 
Τι περιμένουν;
 Εδώ και μέρες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα φανάρια στην συμβολή των οδών Καπνεργατών και Λευκίππου με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους οδηγούς που τους διασχίζουν. Όπως είναι γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει αυξημένη κίνηση, κάτι που θα έπρεπε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους, οι οποίοι θα έπρεπε να λύσουν το πρόβλημα άμεσα. Ευτυχώς, οι οδηγοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παραχωρούν προτεραιότητα ο ένας στον άλλον.
Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει! Αλήθεια, τι περιμένουν οι αρμόδιοι; Να θρηνήσουμε θύματα; Και η Τροχαία γιατί δεν βρίσκεται εκεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία κυρίως σε ώρες αιχμής;
Γ.Τ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…