Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Από την αρχή στα… ζόρια

Από την αρχή στα… ζόρια

0
manolas

Με διπλές προπονήσεις σε καθημερινή βάση η προετοιμασία

 

Ο Κώστας Μανωλάς από τον ΑΟ Χανίων η 4η μεταγραφή για τη Skoda Ξάνθη

 
 
Δεύτερη ημέρα προετοιμασίας χθες για τη Skoda Ξάνθη και οι ρυθμοί ανέβηκαν, καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση πρωί – απόγευμα. Παράλληλα οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας συνέχισαν να περνούν από τα εργομετρικά τεστ έτσι ώστε να βγουν συμπεράσματα για την ετοιμότητα τους και το που χρειάζεται να δουλέψει ο καθένας ατομικά.
Με τους ίδιους ρυθμούς θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η προετοιμασία, καθώς σήμερα και αύριο υπάρχει ξανά διπλή προπόνηση με την ένταση να αυξάνεται συνεχώς.
Όπως δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση του εξάλλου ο Σάκης Τσιώλης, θέλει να δει τη Skoda Ξάνθη πανέτοιμη και ανταγωνιστική από την 1η αγωνιστική, κάτι που σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας οι ρυθμοί θα αυξάνονται έως ότου οι ποδοσφαιριστές αφομοιώσουν τα ζητούμενα του 55χρονου τεχνικού και είναι έτοιμοι για την «πρεμιέρα».
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα διεξαχθούν και τέσσερα δυνατά φιλικά, όλα με αντιπάλους ομάδες της Super League, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλο ένα στις 16 Αυγούστου ως «πρόβα τζενεράλε» για τη νέα σεζόν με αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που φέτος θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Με αυτό τον τρόπο η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα επιχειρήσει να συσφίξει τις σχέσεις της με την εβρίτικη ομάδα, αλλά και τον κόσμο της, όπως είχε γίνει παλαιότερα με την ΠΑΕ Θράκη.
Τα φιλικά της Ξάνθης:
25 Ιουλίου: Skoda Ξάνθη – Βέροια
02 Αυγούστου: Skoda Ξάνθη – Α.Ε.Κ.
05 Αυγούστου: ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη
10 Αυγούστου: Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη
16 Αυγούστου: Εθνικός Αλεξ/πολης – Skoda Ξάνθη
 
Οι πρώτες δηλώσεις των νεοαποκτηθέντων
 Στόχο να βοηθήσουν τη Skoda Ξάνθη να φτάσει στις θέσεις των πλέι – οφ έβαλαν τα τρία μέχρι στιγμής μετεγγραφικά αποκτήματα της. Οι Παπαστεριανός, Λισγάρας και Λουσέρο, στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης έκαναν δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν:
Μανώλης Παπαστεριανός: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια ομάδα πολύ οργανωμένη και το κυριότερο είναι ότι οι στόχοι μου συμπίπτουν με τους στόχους της νέας μου ομάδας. Η Skoda Ξάνθη πρέπει να παίζει για τις θέσεις των πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη και αυτό θα κυνηγήσουμε φέτος με όλες μας τις δυνάμεις. H Ξάνθη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την περασμένη σεζόν, νομίζω πως η εμπειρία της Ρουμανίας (σ.σ. πέρσι έπαιξε για μία σεζόν στη ρουμανική Κονκόρντια) μου έκανε καλό και γυρίζω πίσω ανανεωμένος και έτοιμος να προσφέρω το καλύτερο».
Χρίστος Λισγάρας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της Skoda Ξάνθη. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Παρέχει τα πάντα σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, θέλω να δείξω την αξία μου στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει. Εμείς πάμε με σωστή δουλειά να δώσουμε ό,τι καλύτερο στην ομάδα».
Αντριάν Λουσέρο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια δυνατή ομάδα. Στόχος μου είναι δουλέψω σκληρά, να πάει πολύ καλά η ομάδα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της. Εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους και ξαναλέω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
 
Από τα Χανιά στην Ξάνθη ο Κώστας Μανωλάς
 Παίκτης της Skoda Ξάνθη θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μανωλάς, γιος του παλαίμαχου αμυντικού της ΑΕΚ, Στέλιου και ξάδερφος του συνονόματου του που παίζει στον Ολυμπιακό.
Παράγοντας της ξανθιώτικης ομάδας είχε επαφές με την ομάδα του Κώστα Μανωλά (Χανιά) και τον ίδιο, καταθέτοντας πρόταση για την απόκτηση του από την ομάδα της Κρήτης.
Ο 21χρονος αμυντικός τα πήγε πολύ καλά στα Χανιά, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ (και ως κεντρικός αμυντικός) και αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Τη σεζόν 2012-13 είχε παίξει ένα ματς με τη φανέλα του Λεβαδειακού.
Εάν ολοκληρωθεί, αυτή θα είναι η 4η μεταγραφή για την Ξάνθη την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, μετά τους Παπαστεριανό, Λισγάρα και Λουσέρο.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…