Σχόλια 08/07/14

0
tsiliggiris makis
Τελικά φέτος ούτε η ΔΕΗ θα κάνει διακοπές…


 
 
Να προσέξει τους μικρομεσαίους
 Τάδε έφη όχι κάποιος συνδικαλιστής της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει τους μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά και να αντιμετωπίσει άμεσα τις συνέπειες της ύφεσης, διαφυλάττοντας όμως την αξιοπιστία μας ως χώρα.
-Ο Χαρδούβελης τα λέει, η κυβέρνηση ακούει;
«Ε»


 
Περί Αστυνομικής Σχολής
 Ωραίος, ευσταλής και σχετικά άνετος ο νέος υπουργός κ. Κικίλιας κατά τη Σαββατιάτικη επίσκεψή του στην πόλη μας. Άκουσε τους άρχοντές μας για τα διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή, κυρίως όμως για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής. Και για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες λοιπόν, την πίεση που του έκαναν οι φορείς την ξεπέρασε εύκολα λέγοντας: Είμαι νέος ακόμη υπουργός, θα το δω το θέμα αργότερα.
-Ντρίμπλα από έναν μπασκετμπολίστα…


 
Χωρίς ντροπή
 Έπαιρνε και ΕΚΑΣ με 23,4 εκ. καταθέσεις! Γεροντάκος, ελαφρώς κακόμοιρος (εμφανιζόταν), έπαιρνε μια συνταξιούλα, δήλωνε φτωχό εισόδημα και η πολιτεία του έδινε ΕΚΑΣ για να τον ενισχύσει περισσότερο.
Όμως, άλλη ήταν η πραγματικότητα για τον άνθρωπό μας. Το ΣΔΟΕ έψαξε στις καταθέσεις του και έβγαλε λαγούς! Σύνολο καταθέσεων 23,4 εκατομμύρια ευρώ! Από πού τόσα χρήματα; Από τοκογλυφία βέβαια. Ο γεροντάκος, «κακομοίρης» εκατομμυριούχος…
«Ε»


 
Καλά νέα
 Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2014. Έτσι 37.469 νέα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν και η αγορά δείχνει σαφή άνοδο στις πωλήσεις νέων μοντέλων κυρίως επιβατικών.
Ο τομέας των αυτοκινήτων μπορεί να μην είναι ένας παραγωγικός τομέας στην οικονομία κυρίως της Ελλάδας, όμως είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο ότι «βγαίνουν» χρήματα για αγορά αυτοκινήτων από αρκετούς, ενώ πριν δύο-τρία χρόνια η αγορά καινούριων Ι.Χ. είχε γονατίσει.
«Ε»


 
Εύκολες δικαιολογίες
 Η εύκολη δικαιολογία των Προϊσταμένων στο ελληνικό δημόσιο είναι η γνωστή και χιλιοειπωμένη: Δεν έχουμε προσωπικό.Την ακούμε πάντα, χρόνια τώρα απ’ όλους. Είναι ο χρυσός κανόνας των Προϊσταμένων, Διευθυντών, υπουργών, όλων. Πρόκειται βέβαια για εύκολες δικαιολογίες που χωρίς ίχνος ντροπής εκστομίζονται και κοροϊδεύουν τους υπόλοιπους πολίτες. Αντί να γίνει προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας, ΟΛΟΙ αυτοί οι άχρηστοι προϊστάμενοι, Διευθυντάδες και υπουργοί, θέλουν και άλλες προσλήψεις για να ικανοποιήσουν την πελατεία τους και να υποθηκεύσουν και πάλι το μέλλον του τόπου με παραπανίσιους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Αν δεν μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων παντού, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από τη σημερινή της άσχημη οικονομική θέση.
«Ε»


 
 Στα άκρα
 Τζάμπα τόση φασαρία για τη «μικρή ΔΕΗ». Διότι στην ουσία τίποτε σοβαρό δεν γίνεται και ούτε μπορεί να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι θα γίνει. Κι αυτό διότι δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει – όταν βγει στην αγορά για γαμπρό – ενδιαφέρον να την αγοράσει κάποιος. Δηλαδή, μεγάλη φασαρία, λόγια, απειλές, επιστράτευση απεργών, γιατί; Για μια πιθανότητα που μπορεί να συμβεί κατ’ αναλογία 50% ή να μην συμβεί.
Αυτά τα τρελά κι απίθανα μόνο στη δική μας χώρα συμβαίνουν δυστυχώς. Γι’αυτό δεν προκόβουμε, δεν βγαίνουμε από την κρίση. Αμέσως το ανάθεμα, η υπερβολή, το χάος.
Έτσι όμως ούτε πρόοδο έχουμε, ούτε διάλογο, ούτε συνεννόηση. Δυστυχώς.
«Ε»


 
Ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ
 Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Φώτης Κουβέλης στην απόφασή του για δημοψήφισμα στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», αφού μετά τις φωνές και τις έντονες διαφωνίες των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ έκανε πίσω και θα κατεβάσει δική του πρόταση για το θέμα.
Σε μία γεμάτη ένταση και φωνές της ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και Θωμάς Ψύρρας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους και την αντίθεση τους στην αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα. Ο κ. Κουβέλης αποφάσισε να κάνει πίσω και να κινηθεί στην τακτική του ΚΚΕ κατεβάζοντας και αυτός με τη σειρά του τη δική του ξεχωριστή πρόταση για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».
Είναι εμφανές πλέον ότι το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ βαθαίνει διαρκώς. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν πια σε κανένα θέμα οι δύο τάσεις του κόμματος. Το διαζύγιο είναι κοντά…


 
Αθλητής παρέδωσε πορτοφόλι και ήθος
 Τυχερός στάθηκε στην ατυχία του ένας 22χρονος Ξανθιώτης που έχασε το πορτοφόλι του στα Γιάννενα. Το πορτοφόλι βρήκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο μαραθωνοδρόμος Οδυσσέας Κουκέσης και το παρέδωσε στην αστυνομία. Το πορτοφόλι περιείχε 220 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα του νεαρού Ξανθιώτη.
Ο αθλητισμός και το ήθος στην περίπτωση του γιαννιώτη αθλητή φαίνεται πως συμβαδίζουν απόλυτα…


 
 Συνεχίζει ο Τσιλιγγίρης ως «εκτελών χρέη δημάρχου Τοπείρου»
 Επανεκλέχθηκε ως υπηρεσιακός δήμαρχος ο Δήμος Τσιλιγγίρης στον Τόπειρο.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές έγιναν την Παρασκευή από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης η οποία κλήθηκε από την Αποκεντρωμένη να εκλέξει δήμαρχο μετά την παραίτηση του δικαιώματος του πρώην δήμαρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου να επανέλθει μετά την παύση της αργίας του. Και θα μπορούσε η διαδικασία να είναι τυπική και να συνεχίσει ο Δήμος Τσιλιγγίρης μιας και απομένει 1,5 μήνας. Όμως υπήρξαν και άλλοι υποψήφιοι οι Κώστας Δαλάτσης και Γιώργος Καζάκος– όπως γράψαμε στο φύλλο του Σαββάτου.
Κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ισοβάθμησαν με 7 ψήφους οι Τσιλιγγίρης – Δαλάτσης ενώ 2 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Καζάκος. Στον δεύτερο γύρο υπερίσχυσε ο Τσιλιγγίρης με 9 ψήφους έναντι 6 του Δαλάτση και 1 Λευκό.
Έτσι συνεχίζει ο κ. Τσιλιγγίρης ενώ γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι όλος ο καυγάς έγινε για το …πάπλωμα!!!
Μ.Ξ.


 
Φτερά έκαναν 4 πορτοφόλια το Σάββατο στο παζάρι
 Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα κρούσματα κλοπής το Σάββατο στο Παζάρι. Και βέβαια δεν είναι καινοφανές το φαινόμενο αλλά συχνό θα λέγαμε αφού η πολυκοσμία που συγκεντρώνει το παζάρι ευνοεί τη δράση συμμοριών ντόπιων αλλά και ξενόφερτων. Δεν είναι πρώτη φορά που έχουν συλληφθεί άλλωστε… άτομα από τα βόρεια σύνορά μας που έρχονται για αρπαχτές στο Παζάρι της Ξάνθης. Ήταν κι η αστυνομία όλο το Σάββατο πίσω από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια που ήταν εκείνη την ώρα στην Ξάνθη, βρήκαν τη χαρά τους οι πορτοφολάδες…και άντε βρες τους!
Όμως αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι και οι πολίτες που πηγαίνουν στο παζάρι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην βάζουν το πορτοφόλι τους σε σημείο που μπορούν να το κλέψουν…και προπαντός να μην είναι αφηρημένοι!
Μ.Ξ.  


 
 Ήταν τζάμπα διαφήμιση…
 Το “Game of Thrones” είναι μια επιτυχημένη αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι τηλεθεατές ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το IMDb είναι η τρίτη καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στήριξη των τηλεθεατών, τις αμέτρητες βραβεύσεις και τις διθυραμβικές κριτικές.
Τους παραγωγούς αυτής της σειράς μάγεψε η Σύμη, με αποτέλεσμα να θέλουν να γυρίσουν σκηνές του 6ου κύκλου στην χώρα μας. Ένα όνειρο όμως που κράτησε πολύ λίγο, καθώς η επιλογή τους έπεσε πάνω στην αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία. Στη γωνία, όμως, «καραδοκούσε» η Ισπανία, η οποία θα επωφεληθεί, φυσικά, της δωρεάν διαφήμισης, καθώς και των δολαρίων.
Γ.Τ.


 
Ποσοστό που σοκάρει!
Το 40,9% έφτασε το ποσοστό τον μετεξεταστέων μαθητών της Α΄ Λυκείου στα σχολεία της Ξάνθης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΜΕ. Την στιγμή που ο μέσος όρος της χώρας κυμαίνεται στον 23,3%, Ξάνθη φιγουράρει στην δεύτερη θέση με πρώτη την Ζάκυνθο, με ποσοστό 46,4%, και τρίτο το Ρέθυμνο, με ποσοστό 38,2%.
Η ΕΛΜΕ ζητά κατάργηση του νόμου με την Τράπεζα Θεμάτων, επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς προαγωγής και να μην ισχύσουν οι φετινοί βαθμοί των μαθητών για την πρόσβασή τους στο Πανεπιστήμιο.
Τέλος, από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Σάββας Μελισσόπουλος σημειώνει ότι για τα ποσοστά αυτά δεν φταίει η Τράπεζα Θεμάτων και στηρίζει την θέση του φέρνοντας ως επιχείρημα την Δράμα, η οποία σημείωσε μικρό ποσοστό αποτυχίας.
Γ.Τ.


 
Εκπτωτικό κουπόνι για…πολιτικούς!
 Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα χρέη που άφησαν στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» τζαμπατζήδες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, κομματικά στελέχη και άλλοι καλλιτέχνες.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διεξήγαγε η ελεγκτική εταιρεία Grand Thorton στο νοσοκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αποκαλύφθηκε λίστα με πολιτικούς που νοσηλεύτηκαν, αλλά πλήρωσαν τον λογαριασμό με πολύ γενναίες εκπτώσεις.
Η δικογραφία που έφτασε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς αναφέρει επίσης ότι εξαιτίας των εκπτώσεων αυτών μόνο την τριετία 2007-2010 προκλήθηκαν ζημιές 34 εκατ. ευρώ στο ίδρυμα.
Για εμάς που μας έχουν αρρωστήσει, ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;
Γ.Τ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…