1 πακέτο φύλλο κρούστας
μισό πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
100 γρ. φέτα με κόκκινη πιπεριά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Βράστε το σπανάκι για 15-20 λεπτά, σουρώστε και αφήστε το λίγη ώρα για στραγγίξει καλά το νερό. Το ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ τη φέτα ψιλοκομμένη σε λεπτές φλούδες και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Παίρνετε ένα μεγάλο στογγυλό ταψί και βουτυρώνετε τον πάτο του. Απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα, και ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι. Στη συνέχεια απλώνετε ένα-ένα φύλλο από πάνω αλείφοντας με λίγο βούτυρο. Στο τελευταίο φύλλο απλώνετε στην επιφάνεια βούτυρο και τυλίγετε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί.
Χαράσσετε την πίτα σταυρωτά και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για να ψηθεί. Αφήνετε περίπου 60 λεπτά και η πίτα σας είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.