Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με καλαμπόκι και τόνο

Κέικ με καλαμπόκι και τόνο

0
keik kalaboki
 
4 αυγά
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
150 γρ. γάλα
1 κουτ. σούπας μπεικιν πάουντερ
100 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε αντικολητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καλαμπόκι. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά, γάλα και ελαιόλαδο ανακατεύοντας με πιρούνι. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας καλά να αφομοιωθούν και τέλος προσθέτουμε τόνο σε κομματάκια, το μίγμα με το καλαμπόκι,το τριμμένο κασέρι και το αρωματικό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο, για 45 λεπτά.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…