2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
75 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
4 φέτες γαλέου, βάρους 200 – 220 γρ. η καθεμία (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φέτες κατεψυγμένου μπακαλιάρου ή συναγρίδας ή σφυρίδας)
½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (ή φρέσκου δυόσμου)
200 ml καυτό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε καλά. Σταματάμε τη λειτουργία του μπλέντερ και ρίχνουμε στον πολτό αλάτι, πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον πολτό του μπλέντερ σε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε από πάνω τις φέτες του γαλέου, σε μονή στρώση. Τις γυρίζουμε δυο-τρεις φορές για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 18 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι φέτες ψαριού.
Στραγγίζουμε καλά τις φέτες ψαριού από τη σάλτσα και τις μοιράζουμε σε πιάτα. Αδειάζουμε τη σάλτσα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το καυτό νερό και το μαϊντανό (ή το δυόσμο). Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, περιχύνουμε τις φέτες ψαριού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.