Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Δροσερό αποχαιρετά το χειμώνα

Το Δροσερό αποχαιρετά το χειμώνα

0
drosero kespem

Οι μικροί μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα για ισότητα διεκδικώντας τα δικαιώματα τους

 

Με μια όμορφη γιορτή έληξε την χειμερινή περίοδο το ΚΕΣΠΕΜ Δροσερού το απόγευμα της Παρασκευής

 
 
Με μια μικρή γιορτή αποχαιρέτισαν το χειμώνα και υποδέχτηκαν το καλοκαίρι οι μικροί μαθητές του ΚΕΣΠΕΜ στο Δροσερό Ξάνθης. Χαρούμενα τραγούδια, θεατρικά έργα, κορδέλες, τούλια και μπογιές επιστρατεύθηκαν προκειμένου να χαρίσουν οι μικροί Δροσερίτες ένα όμορφο απόγευμα στους γονείς και τους συγχωριανούς τους.
Με τις καλύτερες προθέσεις και αρκετά χαρούμενοι οι Δροσερίτες τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια γιορτή του ΚΕΣΠΕΜ το απόγευμα της Παρασκευής. Τα παιδιά που δεν πτοήθηκαν από τον άσχημο καιρό δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και περάσανε το δικό τους μήνυμα για τις ανάγκες τους για ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από ποιηματάκια, τραγούδια και μικρά θεατρικά. Περήφανοι γονείς, συγγενείς και φίλοι των μικρών μαθητών καταχειροκροτήσανε αυτή τους την προσπάθεια, δίνοντας κουράγιο στους ίδιους αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους να συνεχίσουν. Το παρόν έδωσαν για μια ακόμα φορά οι υπεύθυνες του προγράμματος Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα, που αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό στην ατμόσφαιρα της γιορτής και την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση του τρίτου χρλονου της παρέμβασης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίσων στον συνοικισμό των Ρωμά.
Από αυτή την μικρή γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει το «Ε» το οποίο γνώρισε από κοντά τους μικρούς μαθητές και τους καθηγητές και συνομίλησε μαζί τους.
 
Το έργο του ΚΕΣΠΕΜ Δροσερού
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την σχολική χρονιά που πέρασε αλλά και για την επιτυχία που γνώρισε η μικρή γιορτή τον μαθητών ήταν η υπεύθυνη του ΚΕΣΠΕΜ Δροσερού κα Αγγελική Γεωργιάδου.
«Το κάνουμε κάθε χρόνο, αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε εδώ» αναφέρει στο «Ε» η ίδια και εξηγεί «πάντα πριν τελειώσουμε τα χειμερινά και στην μετάβαση μας στα θερινά μαθήματα κάνουμε αυτή τη γιορτούλα για να την χαρούνε τα παιδάκια και να δείξουμε τι έχουμε κάνει όλο το χειμώνα. Φτιάχνουμε θεατρικά, τραγούδια, όμορφα πράγματα, χαρούμενα και διασκεδαστικά, ώστε αν τα δείξουμε στους γονείς».
Όπως σημείωσε και η ίδια, το ΚΕΣΠΕΜ κατάφερε να ενταχθεί μέσα στην κοινωνία του οικισμού και κάθε χρόνο βάζει έναν υψηλότερο στόχο.
«Είμαστε εδώ και 3 χρόνια εδώ. Την πρώτη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολα μέχρι να μας συνηθίσει ο οικισμός, να μας δεχτεί, να αρχίσει να μας προστατεύει και να μας θεωρεί κομμάτι του» τόνισε η κα Γεωργιάδου και συνέχισε «όταν πια κερδίσαμε αυτό το στοίχημα με τους γονείς με μεγάλες προσπάθειες, από το διοικητικό προσωπικό του ΚΕΣΠΕΜ και κυρίως με την βοήθεια των διαμεσολαβητριών που είναι κυρίες μέσα από τον οικισμό, σιγά-σιγά μας εμπιστεύτηκαν οι γονείς. Επιπλέον, εμείς πηγαίναμε κάθε εβδομάδα στα σπίτια τους για να μας εμπιστευτούν. Έτσι, σιγά-σιγά άρχισαν και οι αριθμοί του ΚΕΣΠΕΜ να ανεβαίνουν. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά είχαμε περίπου 120 παιδιά δημοτικού σταθερής φοίτησης πλέον. Άλλωστε, η μεγάλη πρόκληση μετά την πρώτη χρονιά ήταν να καταφέρουμε όχι μόνο να έχουμε μεγάλους αριθμούς, αλλά τα παιδιά που έρχονται στο ΚΕΣΠΕΜ να έχουν και σταθερή φοίτηση και να μην χάνουν μαθήματα».
Κλείνοντας η ίδια σημείωσε ότι από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν τα θερινά μαθήματα τα οποία είναι λίγο πιο διασκεδαστικά από ότι τα χειμερινά, με περισσότερα παιχνίδια και λιγότερο μάθημα, για να τραβήξουνε και την προσοχή των παιδιών. Στους δύο αυτούς μήνες οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν με την χρήση όλων των μέσων που διαθέτουνε για να μάθουν τα παιδιά να χειρίζονται την ελληνική γλώσσα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…